reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

witam, ja tak z rana bo spac nie moge, jak zwykle obudzilam sie na siusiu o 3 i nie moglam zasnac, wiec czytam co wieczorem naklepałyście
maqnio ja z wit tez biore matruelle, ostatnio dalam za nia prawie 5 dych :-(
em_ka walcz o kase jak sie nalezy to czego nie.. a propo papryczki narobilas mi smaka
co do pracy po porodzie ja zostawiam corcie babci jak miala 5 miesiecy bo sie macierzynski i urlop skonczyły, ciezko było takie malenstwo zostawiac, jedyne pocieszenie ze konczyłam godz wczesniej na karmienie, a mala jak miala 2,5 poszła do przedszkola, zal mi jej było, ale jest dzielna, teraz ma 4 i jak weteran w przedszkolu, żądzi dziecmi
beetka gratuluje córci, ja niesety mie znam płci swego babelka, chyba jestes jedna z nielicznych jak na razie
zuzu rutinoscorbin uszczelnia żyły i przez to ogranicza przenikanie do organizmu wirusów, a po wymarzony wozek to chyba sie wybierzesz do baby fantu w Lublinie albo do rampersa
która to pisala o mannie z sokiem, mniamm zrobie na sniadanie....
ja opryszczke tez zaatakowalam pasta, mam strupa, ktory przy ziewaniu peka
okropnosc, brrrrr..........

cos mi niedobrze wypilam szklanek wody, buuuuu... chyba sie położe,

reklama
Witam brzuchole :-D
Wróciliśmy wczoraj dosć późno z wojaży, od razu zarządziłam dzieciom "Dzień Świnki" i odpadlismy spać :)
Muszę tego mojego syna na jakiś kurs savoir vivre'u zapisać chyba.
Moja mama ma dość donośny i szczery śmiech (tak to ujmijmy ;-) Młody skladł jej wczoraj życzenia z okazji dnia babci (wcześnie, ale w piatek rano moja mama wyjeżdża na ponad tydzień) i mówi jej tak:
- Z okazji dnia babci życzę ci żebys była zdrowa jak do tej pory, piękna jak do tej pory oraz wesoła jak do tej pory
(tu moja mama nie wytrzymala i zaczęła się śmiać - głośno, jak to ona, więc Młody szybko dodał: )
- ale żebyś się nie śmiała jak koń.
Kurtyna.

Beetka, gratuluję corci. Jak ja bym już chciała wiedzieć :-)
Na szybko przjrzalam co wczoraj napisalyście i gratuluje wszystkim dziewczynom, które wczoraj były na badaniach, super ze wszystko dobrze :) Zdjęcia sliczne - pooglądalam :-) Dzis postaram sie być bardziej na bieżąco, ale nie wiem czy dam radę, czeka mnie wizyta u księgowej i u dentysty z Mlodym tym razem.

BeEATKA GRATULUJE!!!!! NO WKOŃCU JAKAŚ CÓRECZKA!!!!!!!!!!!! SUPER!!!!

u mnie śnieg za oknem, wcinam śniadanko i walę do szkoly bo ferie robimy dla dzieci.... jeszcze 2 dni z dziś uf.. a poźniej sie byczę 2gi tydz.... a co wkncu trzeba się wybyczyć
GON1A ja też biore te same wit, u mnie koszt kolo 46zl masa.....chyba on daje wszytskim te same, choć sie go zapytam o zmianę,,,, bo nie odpowiada mi ten zapach... kiedyś to zwracalam po nich... rano po śniadanku niby odczekalam a pzoniej do kibelka i tabsy i śniadanko..... ech... Oki zbieram się, bo przez te zaspy trzeba sie dostać do pracki:-) <hehehee> może dzis też się wybiorę na polowanie ciuszków... zobaczymy i skoczę jeszcze do jednego z wózkami, moze tam bedzie jakiś 3 koowy bo u mnie w mieście nie ma. \Gon1a co do wózków już lukalam stronkę rampers ale nie bylo tam tez ich chyba ze stronka nieuaktualniona... oby... jakbyś gdzies widziala x landera runa to daj cynka... bo na żywca muszę go zobaczyć... moze mi się odwidzi eheh oki zmykam cmoki

Beatka gratulacje :):):) corcia super az mnie korci co to u mnie bedzie maz jest przekonamy ze corka mi sie wydaje ze syn....
Ja dzis zaspalam kolezanka obudzila mni tel o 8.11 a u niej na 8 powinnam byc na szczescie mala spala to ja zamknela i poszlam po klucze niedaloko ma prace biegiem lecialam dzidziol mial joging z rana hehe..
poza tym rozmawialam wczoraj z moim sytuacja sie poprawila powiedzielismy sobie co i jak i nawet bzyku bzyku bylo choc sie troszke obawialam czy mozna no ale ok:) pokazalam mu zdjatka z usg bo mnie tak meczyl no i prawie plakal pozniej przytulal brzusio itp bo powiedzialam ze tesknie nie tylko ja za kims bliskim i chyba dotarlo do niego conieco mam taka nadzieje...

widze ze nie tylko ja nie moglam spac kolo 1 zasnelam nie wiem co sie dzieje...

wczoraj czytalam m jak mama i bylo o witaminkach i pisalo ze nie kazda kobieta potrzebuje ich i ze tabletki to nie to samo co w jedzonku...ale zawsze cos dostarcza i pisalo o jodzie ze przynajmniej 2 razy w tyg powinnysmy jesc ryby zeby byla wystarczajaca dawka jodu a ja po 24 wcinalam szprota w pomidorach hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Beatka a z tymi opryszczkami to roznie ja dostalam tabletki wxzoraj heviran i myslalam ze se przekrece tak sie zle po nich czulam dzsaj o niebooooooo lepiej . A co do witaminek to mi Ginka powiedziala ze moge je brac dopiero od przyszlego tyg. 15 tydz.
Ja nie wiem dlaczego ale powiedziala ze tak ma byc i koniec .
Dzisiaj mezulek idzie do pracy ja uwazam ze to chore :/ ale on twierdzi ze jest juz w stanie .
I widze juz u siebie brzuszek ! :)
i od 2 dni o 14 przewaznie miedzy 14/16 cos mi bulgocze w jelitkach :) moze to moj Bazyliszek ale chyba za wczesnie :)
I dostalam wczoraj od mamy BARDZO fajna stara ksiazke... inz Witkowska Odzywianie niemowlat i dzieci starszych wydanie z 1977 r ale cieszy sie powodzeniem u niektorych po dzis dzien :) Polecam czasami mozna ja dostac w internetowym antykwariacie !!!

Beatka gratulacje :):):) corcia super az mnie korci co to u mnie bedzie maz jest przekonamy ze corka mi sie wydaje ze syn....
Ja dzis zaspalam kolezanka obudzila mni tel o 8.11 a u niej na 8 powinnam byc na szczescie mala spala to ja zamknela i poszlam po klucze niedaloko ma prace biegiem lecialam dzidziol mial joging z rana hehe..
poza tym rozmawialam wczoraj z moim sytuacja sie poprawila powiedzielismy sobie co i jak i nawet bzyku bzyku bylo choc sie troszke obawialam czy mozna no ale ok:) pokazalam mu zdjatka z usg bo mnie tak meczyl no i prawie plakal pozniej przytulal brzusio itp bo powiedzialam ze tesknie nie tylko ja za kims bliskim i chyba dotarlo do niego conieco mam taka nadzieje...

widze ze nie tylko ja nie moglam spac kolo 1 zasnelam nie wiem co sie dzieje...

Aniu BARDZO sie ciesze ze se pogodziliscie !!!! :-* nareszcie koniec i masz spokoj !!! Aj wiedzialam ze sie wszystko wyklaruje Buziak Ptysku

Veronique tez sie ciesze bo powiem ci psychicznie inacze sie czuje brakowalo mi przytulenia i pieszczot jemu chyba tez mam nadzieje ze teraz bedzie juz inaczej bo powiedzialam mu ze ciaza jest po to aby sie cieszyc z tego a nie wzajemnie denerwowac bo to mi na zle nie wychodzi tylko dzidziolkowi...i chyba zrozumial troszke...zobaczymy...

zuzu u mnie tez troche sniegu juz wczoraj sypnal mroz zlapal znowu a juz bylo tak fajnie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moze tego nie okazuje ale na pewno cos do niego dotarlo !!! :)
Ja jestm tak zla bo ... przygotowalam zaarzylam wczoraj kapuste na golabki .... :/ i kot wszystko zwalil obiore z tych pierwszych lisci zobacze czy cos zdolam z tego wykrecic jeszcze
W toruniu sypie takie drobne dziadostwo... a juz bylo tak suchooo :/
Jestem ciekawa co tam u dziewczyn Maqnio Mailuj Emki Corin czy spia czy .. juz sie wyspaly :) ja od 3 dni narazie odpukac wstaje tylko raz na sikorka... ale zauwazylam ze potwornie mi sie siusiu chce a tam tylko kropelki

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuje :-)cieszymy się bardzo z córci. Ciekawe czy mój gin, do którego chodzę całą ciążę potwierdzi płeć na następnym badaniu, o córci powiedział mi inny gin, polecony przez teściową u którego próbowałam skonsultować tą niezmierzalną przezierność karku. Ale młody nie był więc uważam, że wiedział co mówi. Z tabletek to ja zaczęłam brać fembion u nas aż 64,9zł, zdzierstwo jak nie wiem co! Któraś pisała że u niej 49,9zł... NIezłe różnice.
Koleżanka ostatnio zapodala mi fajny gadżet na pulpit, wyświetla mi się mój dzidziuś, po ustawieniu daty porodu co tydzień dzidziuś zmienia swój wygląd a na koniec rodzi się hehehe. Na bieżąco wyświetla tydzień ciąży i po kliknięciu na tydzień wyświetla angielską stronkę z opisem danego tygodnia.
14 Weeks Pregnant - 3D Pregnancy Calendar
Gdyby któraś była zainteresowana to napiszę jak znaleźć ten programik. On jest po angielsku, ale na szczęście są translatory hehehe.
Życzę miłego dnia.

Do góry