reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej wszystkim!

U nas nocka standard....ale Kinia w ogóle odmawiała mi dziś pokarmów stałych i jak przed południem próbowałam jej wcisnąć troszkę kaszki łyżeczką to ona tak się rzopłakała że szok! No i zobaczyłam w jej buzi coś dziwnego:szok: strasznie czerwony tył języka z kilkoma białymi nadżerkami! No i pojechałam do ośrodka zdrowia i okazało się, że Kinia w buzi ma afty:szok::baffled: No i pediatra przepisała póki co aphtin i tantum verde, no i podawać coś przeciwbólowego...a jakby się to rozprzestrzeniało na buzię na języku to nystatynę dała...no i mamy powód braku apetytu przez ostatnie 2 dni...

sunset, współczuję nocek...

PiaLove, super wygrana - gratulacje! Tulę z powodu szyny :***

daga, no ja niestety nie wiem, co słychać u Marzenki i Klaudusi...dawno jej tu nie było...Miejmy nadzieję, że wszystko w porządku...

maqnio, Rózinka nad podziw :)))))

konwalianko, gratki dla Tymcia za kolejnego zębulka! Okres się wyreguluje - nie marwt się!

Anulka, gratulacje dla Małego!!! Mojej Kinii jeszcze daleko do chodzenia....

Wszystkie Was mocno ściskam :****

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
Nie mam siły na nic :( Dzisiaj płakałam razem z Matim. Nie wiem o w niego wstąpiło, tak źle już dawno nie było. Drze się ile sił w gardle, rzuca się po całym łóżeczku, usypianie napawa mnie normalnie lękiem. W nocy darł się 2,5 godziny, mi po 1,5 godzinie skończyła się cierpliwość: na rękach OK, jak tylko go odkładam to jak poparzony od razu zaczyna się rzucać. Dzisiaj przed popołudniową drzemką to samo :/ Sił mi brak...

Pia, maqnio - pocieszne dziewczynki :)

Miłego dnia!
Uciekam bo weny nie mam :/
buziaki

Współczuję wam dziewczyny tych nocnych pobudek dzieciaczków i oby jak najszybciej minęły...
konwi ja też za 1 razem miałam tylko 3 dni i ledwo ledwo a drugi już norma... I jest to tylko powód do radości bo jedne mają jak my a niektóre dziewczyny pierwszą @ mają masakryczną... A, i my będziemy pakować się do samolotu... Oj ciągle się zastanawiam jak damy radę ale musimy... udanego wypoczynku:)

Cześć Dziewczynki!

U nas lepiej....tzn.nocka średnia, nurofen nie pomaga, ale Kinia już dziś lepiej je...poza tym wczoraj nawet chrupka kukurydzianego nie chciała (o te afty, bo bolą), a dziś już zjadła 2 chrupki w międzyczasie.

malami, jak nocka? Jak Mateuszek?

basieniak, ja pierwszą @ po porodzie miałam straszną (co prawda ja piersią nie karmiłam), ale 7 tyg. po porodzie pojawił się u mnie mega okres. Zgłosiłam się do gina, a ten podejrzewał nawet niewyczyszczenie łózyska :szok:ale to było zaraz po połogu...na szczęscie okazało się że jest ok....tylko taka mega @ była! 12 dni i obfita cały czas.

Różyczko, Karolinko, Dawidku i Fabianku
- sto latek Słoneczka w Dniu Waszego Święta! Zdrówka, uśmiechu na codzień, abyście zawsze byli takimi Słodziakami jak jesteście teraz :-D STO LAT!

Babelki Rozonka, Karolcia, Fabianek i Dawidek najlepszosci!! samiutkich :-) hoho kolejne roczniaki a my jeszcze 11 nie przekroczylismy, heh

monia oj tule mocno! noech to swinstwo sie odczepi od Kinii! kurcze a wiadomo od czego?! fajnie ze pospala i chrupka zjadla. hm to niunia ma byc teraz na mlecznej diecie?

daga Kochana dzieki. Jakby bylo blizej to bym podrzucila ;-) nocka znowu koszmarna. nie wiem czy to przez ta cieplote czy ki czort.. az sie boje co bedzie w PL :-/ dzisiaj na noc moze klime zostawie moze lepiej bedzie..

a jak Wy radzicie sobie z upalami? jak chlodzicie pokoje? u nas jest 25 st w pokoju i nijal idzie to schlodzic :-/

malami :-( nie wiem co sie naszym smykom poprzestawialo.

basienak a Ty gdzie sie wybierasz? udanego urlopu i spokojnej podrozy

sunset, afty mogą być z gorąca, z kuracji antybiotykiem (a ostatnio Kinga brała na zapalenie ucha)...mozna by wiele wymieniać....do tego często je łapią dzieci ząbkujące. Afty są podobne do pleśniawek, ale mają podłoże wirusowe, a nie grzybicze. Ale już u małej widzę dziś dużą poprawę w jedzeniu tzn. nie musi jeść samego mleka z butli (choć tak by było najprościej), po prostu zamiast kaszki w miseczce zrobiłam jej rzadszą przez butlę, zjadła też papkę z owoców, no i na obiadek dałam jej całkiem zmiksowaną zupkę (chodzi o to żeby nie było kawałków warzyw np. bo mogłyby ją urażać). No i niunia zjadła dziś to wszystko, tylko że je w mniejszych ilościach. Ale na szczęście pije chętnie wodę, bo przy tych upałach to łatwo o odwodnienie u takiego dziecka przy takim schorzeniu. U nas też 24 st. w pokoju i tyle co okna u nas otwarte, ale to niewiele pomaga...

daga, PiaLove, hej :*****

reklama
Do góry