reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Aneta próbuj do skutku. Ja na razie mam zakaz zamawiania czegokolwiek bo ostatnio przegięłam:)
Daga tak dla karmiących. Bartoliniemu wczoraj wylazła dwójka górna i druga też za chwilkę będzie. Już ładnie ją widać. Śmiesznie to wygląda bo kojarzy mi się z maskotką hipopotama, którą w ostatnim czasie strasznie męczy.

reklama
Hej Laseczki!

U nas znowu gorsza nocka, 7 pobudek, w tym 1 na jedzenie,ale mała od razu zasypiała...no ale od rana tylko rączki> Teraz drzemka, więc wpadam tu do Was :tak:

Anetkaa, oby Bartusiowi przeszło jak te ząbki teraz wyjdą...doskonale Cię rozumiem, bo sama przez to przechodzę...

daga, hej!

Aneta_85
, no Smyk ma dosyć wysoką marżę niestety..ale fajnie, że Ci się zakupy udały...

Trochę mnie nastraszyłyście z tymi tabletkami, ze tak można krwawić...nie wiedziałam. Wiem że można mieć plamienia cały miesiąc, ale krwawić??? Łoo matko, oby nie...

Anetka to musi zabawnie wyglądać :-D Jowita też ma takiego hipcia z zębami :-)
monia hej. My pisałyśmy o tabletkach dla karmiących. Pisałam Ci, że moja siostra brała te co Ty i jej okres trwał może ze 3 dni i był skąpy. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz ;-) współczuję Ci bardzo nocki :-(

Witajcie kochane :)

A nas nie było :) zrobiłyśmy sobie z małą kilka dni wakacji u mojej mamy :) było super - Gabrysia zadowolona (bo cały czas w centrum uwagi) mama zadowolona, bo odpoczęła i babcia zadowolona, bo ukochana jedyna wnuczka ją odwiedziła :) czyli same plusy. Jednak wszędzie dobrze ale w domku najlepiej :p

Ale tu u Was dziś cisza od rana - normalnie nie poznaje koleżanek :p

Ja też do paru dni walczę z przesileniem wiosennym - ale niestety często przegrywam tą nierówną walkę :p i ratuje mnie tylko kofeina :) Ale nie dam się :) a co :)

Asica
- ja też mam problemy z sercem (jestem po operacji) i doskonale Was rozumiem. Faktycznie ciężko znaleźć dobrego kardiologa,szczególnie dziecięcego. Ale czasem warto poszukać :)

Wisienka
- Kobieta jednak to wytrzymała istotka :) Podziwiam Cię:tak: Dużo siły dla pracujących mam. Jak ślicznie Emilka już stoi :) mama pewnie dumna :)

konwalianka
- wow, a Tymuś to już chodzi :) jak to Twoja iskierka szybko robi postępy :) To mamy pierwszego Lipcóweczka na dwóch nóżkach :) Gratulacje :-D Ależ Ci zazdroszcze tego "babskiego wieczorku" - baterie naładowane? :)

Teśka
- współczuję ząbkowania, początek najgorszy... trzymaj się.

monia
- tyłozgięcie po porodzie? A wcześniej nic nie zauważyli?

Anetka - gratki ząbka :) Bartolini idzie jak burza :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.

U nas tez bieda z nockami a i dni tez nie lepsze. Mam juz dosc.. Nie mam sily :-( Mam nadzieje ze gorne jedynki wyjda na dniach i wszystko wroci do normy..

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Malenstwa!

Ps. kiedy my sie wyspimy?! ;-)

Hej kochane:) Widzę że jeszcze śpicie;) My od 6 na nogach, Bartuś był tak zmęczony że musiałam go wcześniej położyć i oto efekty. Nocka o dziwo tylko z dwoma pobudkami ale nie mogę powiedziećże jestem wyspana. Mąż zafundował nam akwarium z rybkami i ja głupia zamiast iść spaćto siedzę nie wiadomo do której i się gapię.
Monia z tymi tabletkami to różnie bywa, jak pierwszy raz brałam to wogóle nie krwawiłam. To wszystko zależy od organizmu i tabletek. Miejmy nadzieję że będzie ok.
biedroneczka super że wypoczęłyście z Gabrysią. Akumulatorki naładowane?
Namówiłam mamę żeby dzisiaj nas odwiedziła bo ten mój potworek nawet mi ostatnio nie da posprzątać. Przeprosiłam się z kojcem i jak go włożę tam i jestem w pokoju to się bawi, ale jak tylko zobaczy że wychodzę to jest taki ryk jakby go ze skóry obdzierali. Więc musi się ktoś nim zająć bo ja się już przewracam o bałagan:)
sunset rozumiem Cię doskonale:)

Hej!

U nas nocka znowu średnio na jeża, ogólnie od 5.00 do 6.15 kołysanie co 5 minut, bo już coś przeszkadzało we śnie. No i będą szły górne jedynki, znów 2 na raz, na razie są 2 małe kreseczki, jeszcze się nie przebiły. Tamte dolne przebijały się 2 tyg. Ciekawe, jak będzie z tymi...

Anetkaa, ja drugi raz w życiu będę brać tabletki antykoncepcyjne. 3 lata temu brałam Diane 35 pół roku, ale strasznie po nich utyłam, ale ogólnie to spoko się po nich czułam i innych efektów ubocznych nie miałam. A @ trwała 3-4 dni i to skąpo. Mam nadzieję, że i przy tych nic się nie będzie działo...i że nie przytyję bo tego się boję najbardziej :szok:
Pomoc mamy zawsze jest nieoceniona, wiem coś o tym, bo mieszkamy z moimi rodzicami i gdyby nie mama to naprawdę byłoby mi ciężko. Moja córka też jak tylko wyjdę z pokoju i mnie nie widzi to w ryk...

biedroneczka,
wcześniej nie miałam tyłozgięcia. Tak mi się macica po porodzie ułożyła. Ale Ci fajnie, że odpoczeliście sobie...

Dziewczyny, czy któraś z Was będzie kupować chodzik??? Wiem, że to niezdrowe dla dziecka, ale ja juz z sił opadam z noszenia mojego klocka, bo mała tylko na rękach chce a waży sporo, a gdzie jeszcze do chodzenia, jak ona nawet nie chce pełzać na brzuszku...No i coś mi się stało w staw łokciowy, już od kilku dni boli jak cholercia, muszę do lekarza z tym iść..

Hej. My też od 6 na nogach. Moje nocki są całkiem fajne, nie mam co narzekać, tylko jedna pobudka na karmienie. Dziś i jutro mam wolne bo przyplątało mi się zapalenie sopjówki. Na razie jedno oko. Oby drugie zostało zdrowe. Wczoraj byliśmy z Majeczką u onkologa. Podejrzenie naczyniaka, za 2 tyg. usg więc wszystko się wyjaśni.
Monia ja nie mam chodzika i nie zamierzam go posiadać. Jedno dziecko wychowałam bez to i z drugim poradzę. Poprostu wszędzie biorę Majkę ze sobą. Dziś właśnie pomagała mi robić pasztet. Oczywiście sprzątania 2 razy tyle, ale jaką radość miała. Zobaczysz jeszcze troszkę i będzie tuptać, może jakoś przetrwasz bez chodzika. A pełzac wcale nie musi. Pauliśka moja od razu na nogi, bez pełzania i raczkowania.

Hej, laseczki!
Kardiologa udało nam się załatwić na 3 kwietnia, ale z pomocą Pani dr z rehabilitacji jedziemy już 19 marca.
Basieniak i jak z rehabilitacją u Was?
Wisienka – nie ma już tyle czasu, a i dzieciaczki więcej uwagi pochłaniają J :tak:
Biedroneczka - co miałaś z serduchem? Mnie kroili w 1997r. Rodziłaś cc czy sn?
Sunset - obawiam się, że dobrze przespana noc to jeszcze nie tak prędko ;-)
Monia - może zamiast chodzika pomyśl o nosidełku takim przez ramię i pas. Ja nie wyobrażam sobie dzieciątka, które dobrze nie stoi na nóżkach wkładać do chodzika… Ale to tylko moje zdanie. My na pewno nie będziemy korzystać.
Elżbieta - czekam na wieści po usg &&&.

Błażejkowi idzie pierwszy ząbek J lewa dolna jedynka… a i wziął się za raczkowanie, zarówno bez szyny jak i z szyną J nadal nie siada… Buziam wszystkie mamy i dzieciaczki...

reklama
Dzień dobry,
u nas pogoda paskudna, wiatr okropny, śnieg przez noc napadał i niedawno gradem waliło :wściekła/y:
Noc w porządku. Jedna pobudka na jedzenie. Teraz moje dziecię śpi już od dwóch godzin :szok:

biedroneczka zazdroszczę wakacji :-D moja mama mieszka z nami, ale ostatnimi czasy więcej jej nie ma niż jest.
monia może to i lepiej, że będą szły dwa na raz. Przynajmniej Kingusia nie będzie się dwa razy męczyć. Ja tez kiedyś brałam Diane 35 i było wszystko ok. Tylko, że jak poszłam do lekarza, to powiedział, że nie są to za dobre tabletki i kazał mi koniecznie czekać pół roku z zajściem w ciążę po odstawieniu.
My nie kupujemy chodzika. Obejdziemy się bez niego.

Wiecie, że ja dopiero po spojrzeniu na suwak załapałam, że Jowita ma dzisiaj 8 miesiecy. Kurde aż wstyd by byłoprzegapić ten dzień. Jakoś wbiłam sobie do głowy, że jutro 8 i mamy szczepienie, a o 7 całkowicie zapomniałam

Do góry