reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
sestinko masz racje bo nieraz zauwazalam ze ona czesto tylko troche possie i zasypia porostu pewnie przytulac sie chce do cyca ,najgorzej ze smokiem podtykam i nic ,nuka mam i aventa ,tych silikonowych niechce ciagnac mam z nuka tagze do butli ,na spacerze jeszcze tego nuka wezmie bo niema wyjscia ale w domu ni chrena wypluwa albo sam wypada jej z buzi no i czym tu sie ratowac ?ech

Teska, mój nie chciał 2 tygodnie,, ale ja konsekwentnie mu wtykałam..jak wypadł - wkładałam.. w końcu się nauczył..inaczej życia bym nie miała i sutki były ciągle zmacerowane..

coś dzisiaj cisza tutaj..
ciekawe co u emki, no i czekamy na wiesci od Madzi po wizytach i wisienki po rehabilitacji

Dzięki dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa, jesteście kochane!

Malamii, u Was też wszystko będzie dobrze, musi być:) Trzymamy z Dawidkiem mocno kciuki! U nas jeszcze jest wada serduszka, w październiku idziemy na kontrolę, zobaczymy, czy się pogłębia, czy stoi w miejscu, oby to drugie, nie chcę, żeby był operowany:(

My chrzcimy Malutkiego teraz w sobotę:)

Witajcie.

Psota, jaką wadę ma Twój synuś? Mati ma VSD i też straszyli operacją, ale wierzę w to, ze dziurka się zarośnie. W poniedziałek kolejna kontrola u kardiolloga (już czwarta), modlę się, aby dziurki nie bylo, też nie chcę operacji!
CZy u Was to samo?

Ja jak trzeba to dokarmiam małą mlekiem enfamil, takie nam polecila polozna.
A chrzciny mamy dopiero w ostatnia sobote pazdziernika, ciezko u nas z terminami:no:

konwalianka czyli pierwsza uroczystosc z malenstwem w roli glownej macie za soba :) ja mam nadzieje że nasz Mateusz bedzie grzeczny w kosciele. Moja druga obawa to aby się nie ulal jak już go ubiore w ubranko do chrztu bo już nie bedzie opcji przebrania..
psotka mam nadzieje że bedziemy miec ladna pogode i nasze bable beda sobie smacznie spaly. :)
A propo spania: dzisiaj w nocy poraz pierwszy Mateusz spal 6 godzin!! Prawdziwy rekord! Nie musi go pobijac ale jakby tak spal czesciej to bylabym mega. Zadowolona :)

Witam u nas z pokarmem bez zmian, bylam u lekarza ale jest na urlopie inna mnie przyjela kazala podawac tak jak do tej pory nan i obserowac jeski nadal bedzie sluz mam przyjsc w pon wtedy bedzie juz moja.
Basieniak ja podaje z ha:tak:
Teska moj ma z nuka ale nie bylo problemu ze smokiem od razu zalapal a teraz zyc bez smoczka nie potrafi:-)moja znajoma miala taki sam problem i maly zalapal smoczek canpol babies
Konwalianka moj ez robi sie jakis niepewny troche kaszle i marudzi oby znowu nie zachorowal i trzymam kciuki za Tymka:-)
Marzenka straszny z niego glodomor wczesniej ciagle byl na cycu i jadl nie bylo trzymania a teraz musi 150:tak:
u mnie byly dzis kolezanki ze studiow 3 godz, zajely sie malym a ja odpoczelam:-D
My chrzcimy w sobote 1 pazdziernika, jestem w trakcie szukania ubranka ale ciezko z tym

Ostatnia edycja:
Witajcie, ja jestem juz pewna ze ewa ma kolejny skok. W dzien spi po 20-30 minut, ciagle na mnie wisi, a wozek to wrog numer jeden. Od 3 dni chusta ratuje nam spacery, mloda zasypia w chuscie potem odkladam ja do wozka i po pol godzinie znow laduje w chuscie. W domu to juz wogole armagedon. W nocy skrocila spanie, teraz robi przerwy co 2 godziny. Byle to przetrwac i mam nadzieje ze wszystko wroci na wlasciwe tory :-)

reklama
Witam dziewczyny po dosc dlugiej przerwie. Jakos nie mialam ani czasu ani ochoty na wchodzenie. My jakos sobie radzimy, mala ewoluuje kazdego dnia, coraz lepiej sie z nia 'dogaduje'. Dzieki niej i Mikusiowi moja mama nie miala nawet czasu na myslenie o tym jak to bedzie gdy juz pojedziemy a dom opustoszeje. Wtedy chyba dopiero zacznie sie trudny okres dla nas wszystkich, dla mamy bo zostanie na dobra sprawe sama w domu i dla nas, bo bedziemy myslaly o niej kazdego dnia.. jak sobie radzi, czy placze, jak sie czuje... ehh.. lzy sie do oczu cisna ze za 3 tyg bede ja musiala opuscic :( szczegolnie w tak ciezniej chwili.

Jesli chodzi o bierzace sprawy z Nicole to niestety dalej ma problem z nierobieniem kupki :/ to juz trwa miesiac i nie wiem ile jeszcze wytrzymamy borykajac sie z tym problemem. Czekam na dzien w ktorym regularnie bedzie sie wyprozniac kazdego dnia..
Kolejna rzecz to ta, ze mala zaczela mi gaworzyc od momentu kiedy jestesmy w polsce, nasladuje dzwieki ktore ja jej pokazuje i mowi tak slodko ggggg, aguuuu. Moja mama sie nia nacieszyc nie moze i nie dowierza jaka jest ruchliwa. Kazdej nocy migruje mi po lozku, za kazdym razem kiedy sie przebudzam w nocy klade ja na drugiej polowce lozka od sciany a ona jak robaczek przesuwa sie w moja strone i za chwile jest juz na mojej polowie. D jej nie pozna jak przyleci do nas 01.10. Sama sie nie moge doczekac spotkania.
AAAaaa i jeszcze jedna rzecz.. z racji tego ze w polsce wiedzie sie zupelnie inny tryb zycia niz w hiszpanii to mala jest kapana o 19,20 i po 20 juz lezy sama w lozku. ALbo lezy spokojnie i sobie ssie spoka w ciszy, albo spi. Niesamowite to jest bo w hiszpanii nigdy nie moglam jej tak samej zostawic w lozku zeby sobie lezala, wiecznie byla na mnie uwieszona i nie zasnela w lozku do momentu kiedy sie kolo niej nie polozylam, a tutaj jakies cuda sie dzieja. A waga malej to 5800 :O

Konwalianko dziekuje ze o mnie pamietasz :*
COrin Powalily mnie na kolana wlosy Twojej Ewuni. Jak tak male dziecko moze miec taka bujna czupryne.Niesprawiedliwe!! bo to NIcole miala miec czarne, krecone kedziory na glowie tuz po urodzeniu :p
Maqnio Twoja Rozinka jest tak sliczna i wielka ze tylko ja calowac!! regulanie ogladam zdjecia na FB :-) (z reszta ktory Lipcowek lub Lipcoweczka nie a sliczne!! wszystkie do schrupania :-) )
ANeta witaj w klubie jak to sie mowi. Mi sie chyba tez juz okres zaczal bo jakies 3 dni temu przez 3 dni mialam takie lekkie krwawienie ale kolor byl bardziej brunatny i bardzo mala ilosc, zobaczymy co w przyszlym miesiacu bedzie :/ a tak sie cieszylam ze jeszcze z kilka miesiecy obejdzie sie bez niego ...

wybaczcie ze nie bede sie wracac do starszych postow zeby dowiedziec sie do tam u Was w trawie piszczy ale za chiny ludowe nie dalabym rady tego wszystkiego przeczytac. Pozdrawiam wszystkie bobasy i mamusie :*

Ostatnia edycja:
Do góry