reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Zrobiłam porządek w szufladzie z rachunkami, bo nie mogłam znaleźć ostatniego rach za prąd, oj to było nudne..ale przynajmniej mam z głowy..
AA zapomniałam Wam napisać, odebrałam wynik badania WR i oczywiście ujemny. Więc jak na razie wszystko idzie po mojej myśli..
Ciekawe jakie teraz badanie wyczyta mi z neta mąż..a śledzi tam wszystkie, które tylko można wykonać..

reklama
no ja tez slyszalam ze przedzial podziaru przeziernosci jest miedzy 11 a 14 tc. Ja jede miec miejmy nadzieje ok 13 tyg jesli dobrze pojdzie, nie chce tego przegapic..
a teraz uciekam spac lub nie, ale z forum juz zejde. Dobranoc brzucholudki, do jutra

ja sie tylko zastanawiam, jak to jest, jak ktos dowiaduje sie w 13 tc o ciazy? CZY przechodzi to bezobjawowo i nic nie zauwaza czy omija te objawy myslac ze nie jest w ciazy? bo slyszalam przypadki o dziewczynach co sie i w 5miesiacu dowiadywaly. TO JEST chyba az niemozliwe jesli ktos sie stara o dziecko badz tez swiadomie robi kroki w tym kierunku.

poza tym witam nowe brzuchatki :-) czekamy na zdjecia i na przedstawienie sie :-D

Veronique moze jestes na cos uczulona co zawiera ten plyn. Ja uzywam najtanszych z supermarketow i nie narzekam :-D nigdy nie mialam problemu z uczuleniami.

A wlasnieeeeeee... zapomnialam wam napisac ze dzisiaj bylam na tych badaniach w klinice, jutro powinnam wiedziec czy przebylam juz toksoplazmoze, no i inne badania, ciakawa jestem bardzo. Jesli mi wyjdzie wynik dodatni to znaczy ze bede mogla jesc jamon, czyli ta hiszpanska suszona noge od swini. Wiem ze brzmi obrzydliwie, na poczatku tego nie tknelam ale pozniej jak mi zasmakowalo... niebo w gebie,no i sie tak powstrzymuje, powstrzymuje bo mi nie wolno. Oby sie okazalo ze juz to mialam bo jak nie to nie wiem co zrobie z fretka :-( nie chce jej oddac nikomu. Straszne to by bylo!

Ten "ktos" jest osoba, mysli i ma uczucia. Zanim wydasz wyrok- zbierz dowody, bo sugerujac sie jednym postem, udowadniasz nie tylko mi, jak malo myslacym czlowiekiem jestes, a o empatii juz nie wspomne. Mam nadzieje, ze Ciebie nikt nigdy w podobny sposob nie osadzi. Wara od mojej osoby a tym bardziej od mojego wyczekanego dziecka!!

Ostatnia edycja:
libby naprawdę nie ma potrzeby, żebys tak sie unosiła. Em_ka na pewno nie miała nic złego na mysli i nie chciała cie urazić:-) Na naszym forum każdy ma prawo wygłaszać swoje opinie i zdanie i każdy kto je czyta ma obowiązek je uszanowac. "działamy" na zasadzie wzajemnej sympatii, przyjaźni i szacunku. Nasze forum jest po to, bysmy mogły wzajemnie się wspierać, radzić, dzielić emocjami, przeżyciami i wspólnie cieszyć z oczekiwania na nasze dzidziusie. Tu nikt nie ma celu obrażania drugiej osoby, każdy ma prawo tu być i po prostu miło spędzać czas:-) Mam nadzieję, że reszta Lipcóweczek zgodzi się za mną.

Witajcie ciężarówki :)

Ale naprodukowałyscie od wczorajszego wieczora :D

em_ka, Kobieta ma chromosom X, tylko i wyłącznie, meskie komórki zawierają albo chromosom X albo chromosom Y. Wzależności który plemnik dotrze do jaja pierwszy, taka będzie płeć dzidziusia :) XX - dziewczynka, XY - chłopczyk. Nie ma mozliwości by na początku płód był dziewczynką a potem nastąpiła cudowna przemiana w chlopca ;) No i w tym względzie nie mamy za bardzo nic do powiedzenia, bo to facet strzela w naszego chromosomka, swoimi X-ami i igrekami :-D

danuska, 90% katolikow w naszym kraju to statystyki kościoła. Czyli ja, np ja i mój maż też w tym się miescimy, bo nasi rodzice nie pytali nas o zdanie tylko ochrzcili. Wystąpienie z kościoła to dłuuuuga i kręta droga i księża robią wszystko by ją jeszcze utrudnić. Takich ludzi jak ja jest tu na forum więcej stad twoje zdziwienie ;)

libby, wow. Od razu widac ze jesteś w ciązy.... ;) Ale agresor nie jest tu potrzebny. Gwarantuję ci ze wszyscy sa pokojowo nastawieni. Sama byłam ciekawa jak mozliwe jest tak dlugo nie wiedzieć o ciąży.

Wczoraj np czytałam artykuł o dziewczynce (12letniej) ktora urodzila w szkole na lekcji i była zdziwiona ze ma dziecko, bo nie wiedziała o ciąży! No jak? Rodzice i nauczyciele też w szoku bo nikt nic nie zauważył przez 9 miesięcy...

Corin witaj w klubie tych niespiacych:-) ja dziś ciągne od 3;30. co do tej 12-latki, to może i jakims cudem ona mogła o tej ciązy nie wiedzieć (bo moze sama nie wiedziała co sie z jej ciałem dzieje), ale ze nikt dorosły nic nie zauważył, to faktycznie dośc szokujące.

reklama
Idę w piatek do lekarza i zamierzam mu napomknąć o moim niespaniu :/ Przecież nie może być tak ze zasypiam kolo 22-23 a budzę się między 2.30 a 3.00 i koniec spania. Dzis obudziłam się o 2.15, ale zaparlam się i zasnęłam koło 4.30. Męczarnia.

Do góry