reklama
maqnio
Mamusia Różyczki
madzia :-);-)
a i jeszcze jedno zauwazyłam, ze niunia poplakuje przez sen, teraz np. lezy w łózeczku, oczka zamkniete i popłakuje..a ja jestem juz zupełnie glupia..jakies pomysły???;-)
a i jeszcze jedno zauwazyłam, ze niunia poplakuje przez sen, teraz np. lezy w łózeczku, oczka zamkniete i popłakuje..a ja jestem juz zupełnie glupia..jakies pomysły???;-)
Ostatnia edycja:
Corin
Mama Trójki :)
Maqnio, dzieciaczki jak sa przeyrzymane to potem jednoczesnie chca spac i nie chca. Z tego co piszesz to Rozyczka jest wlasnie w takim stanie. Jest taka spiaca ze nie umie zasnac - paradoks, ale tak jest niestety. A czy ty czasem nie jestes zdenerwowana ta cala sytuacja? Czy jak po raz enty podchodzisz do lozeczka to nie buzuje w tobie? Dzieci to radary, swietnie wyczuwaja nasze poirytowanie. Sprobuj sie wyciszyc, moze melisa? Podejdz do malutkiej ze spokojem, poprzytulaj, ululaj nawet na rekach, moze wtedy pospi dluzej.
Zaraz wam cos pokaze tylko wrzuce na kompa
EDIT: juz jest na wątku ze zdjeciami, jakość nienajlepsza bo z komórki, ale nie jakość się tu liczy ;-)
Zaraz wam cos pokaze tylko wrzuce na kompa
EDIT: juz jest na wątku ze zdjeciami, jakość nienajlepsza bo z komórki, ale nie jakość się tu liczy ;-)
Ostatnia edycja:
maqnio
Mamusia Różyczki
corin dzieki masz racje, ona jest ewidentnie przetrzymana -(tylko jak ma byc inaczej, skoro staram sie zeby drzemała po karmieniu a ona i tak nie chce) nie znosze tego stanu ehh..i masz racje nerwy mi puszczaja.wiem, ze maluszek to czuje, i ze powinnam byc spokojna. staram sie ale czasem sie nie da. teraz kima na raczkach.
a foto Ewitki boooskie!!jest cudna, a spineczka wymiata!!!:-)
a foto Ewitki boooskie!!jest cudna, a spineczka wymiata!!!:-)
konwalianka
Mały bąbelek
maqnio, ja takich sytuacjach biorę małego na ręce i mocno do siebie przytulam, od razu się uspokaja i usypia..tyle, ze niestety na rękach;/ wiem, ze to też nie jest dobre, ale wolę już to niż płaczące niemowlę.. w sumie nie pamiętam już kiedy sam zasnął zupełnie bez mojej pomocy, ale wszystko to przez te kolki, jak z nich wyrośnie biorę się za samodzielne spanie..
kurde mały coraz mocniej kaszle;/ oby do wizyty u lekarza
kurde mały coraz mocniej kaszle;/ oby do wizyty u lekarza
Corin
Mama Trójki :)
Konwalianka, na ktora masz wizyte? Trzymam kciuki za maluszka.
maqnio
Mamusia Różyczki
konwalianka ja tez wziełam na raczki i troche sie uspokoila. najgorsze jest to ze mała - jak kazde dziecko ma kilka charakterystycznych rodzajów płaczu, jednak ja nie wiem co ktory oznacza. &&& za wizyte!!
Miczka
Fanka BB :)
Maqnio ja robię tak - staram się jak najszybciej wyczaić moment w którym mały zaczyna być zmęczony zabawą - zazwyczaj wtedy zaczyna postękiwać i być "marudny", czasem samo ziewanie wystarczy. Najgorzej to właśnie ten moment załapać bo czasem na pierwszy rzut oka na zmęczonego nie wygląda. A jak się ten moment przegapi to później jest coraz gorzej. Zabieram mu wtedy wszystkie zabawki, jeżeli np. bawił się karuzelą to ją ściągam. Puszczamy sobie jakąś kołysankę i np. biorę go na ręce do wyciszenia - na jedną, dwie piosenki, czasem mu podśpiewuję też cichutko do uszka i głowa mu stopniowo "leci" na moją pierś. No i później to już zależy, wcześniej trwało to trochę dłużej, teraz już trochę krócej - ale zawsze staram się żeby miał jeszcze oczy otwarte jak odkładam do łóżeczka - tak żeby ostatecznie zasypiał sam. Przy odkładaniu też mały czasem płacze - wtedy podnoszę tylko do uspokojenia i odkładam z powrotem. Aż w końcu przychodzi moment, że zapłacze dwa razy i odpada. A czasem jest też tak, że wystarczy, że zabiorę mu zabawki, puszczę kołysanki, położę na boczek, wsadzę smoka i usypia sam. Metodą prób i błędów staramy się jakoś zasypiać.
wydrussia91
Mamusi Serduszko:*
Hej Kochane powracam :-) Mąż ma miesiąc wolnego więc korzystam trzymam kciuki za wizytki i zdrówka dla Maluszków :-)
reklama
maqnio
Mamusia Różyczki
miczka dzieki kochana, własnie tak jak opisujesz robie wieczorkiem i mała pieknie usypia, w dzien odrazu podnosi krzyk, chyba bede próbowała wlasnie na rekach uspokajac i odkładac do skutku
sister:*
sister:*