reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Cześć Dziewczyny!

Chyba mnie za chwilę trafi... tyle się napisałam i mi wszystko się skasowało... wrr... przepraszam, ale nie pamiętam co i której napisałam, trzeba było pisać, jak zawsze, w wordzie;)

Konwalianko, dzięki za pamięć, kochana:*

My też walczymy z choróbskiem, Dawidek ma kaszel i katar, dzięki Bogu, nie ma gorączki. Dostaje Cebion, Calcium i Eurespal.
Nadal męczymy się z kolkami, ale co zrobić, pozostaje nam przeczekać. Ostatnio lekarz mnie ,,pocieszył", że u chłopców to i do 6 miesiąca trwają, super...
Poza tym Dawiduś pięknie przesypia noce, budzi się raz, góra dwa razy na karmienie, odbija i od razu zasypia w swoim łóżeczku, w dzień też ładnie śpi, wczoraj nawet sprawdzałam co chwilkę, czy wszystko z nim dobrze, bo spał 5 godzin!!! Chyba go ten kaszel tak wymęczył.

Co do pieluszek, my używamy bella happy 2, one są od 3-6 kg i wydaje mi sie, że Małemu są ciut za duże, ale nie chce go już tak ściskać tymi happy 1. No i nie przeciekają ani w dzień, ani w nocy ;)

Dziewczyny, Wasze maleństwa są prześliczne, wszystkie, bez wyjątku! No i Wy wyglądacie pięknie!

Ściskam Was mocno!!! Buziaki :))

Ostatnia edycja:
Magia, my kupiliśmy też 4-ki, co są od 7kg i nawet je mu raz założyłam i nieźle wyglądał.. 2-ki to zdecydowanie za małe, kupy wypływały plecami, w 3-kach też się czasem zdarzy, a przesiąkają każde.. u mnie przewijanie w nocy min co 2h, inaczej później przewijam z ciuchami włącznie i czasem muszę pieluchę rozkładać, bo i moje prześcieradło przesiąknie (czasami wezmę małego na karmienie i przysypiam przy nim, więc śpi ze mną..)

MIczka, to kuruj się za wczasu..
Psotka, a dajesz małemu delikol? u nas było naprawdę źle z kolkami, teraz po mixie delikol+ sab simplex = normalne życie:) kuruj małego Dawidka, aby szybko odegnał te wredne wirusy..pięknie CI przesypia.. u nas nie jest tak dobrze..
Kasiula.. taaa pilnuje siusiaka i zawsze jest na miejscu..:) nie ma opcji, żeby "zboczył" z prostej drogi

Ostatnia edycja:
My dziś po szczepieniu na rota i pneumo. Ponad 500 zł, nieżły interes hehe i to taki, że trzeba go powtórzyć. Mała waży 5700 – w dwa tyg przytyła pół kg:)
silwia moja Natalka śpi na płasko, tylko czasem rano jak biorę ją na dospanie do naszego łózka to położę ją na naszej poduszce ( płaska)
buziaki dla wszystkim mam i dzieciaczków!

Jestesmy po wizycie, maly ma chore gardlo dlatego plakal przy karmieniu i szybko konczyl:-(dostal syrop neosine i mam podawac nurofen gdy bedzie goraczka, pytala czy my nie ejstesmy pzreziebieni i czy ktos chopry u nas nie byl ale nie, nie mam pojecia ska to sie wzielo:wściekła/y:maly spi, malo zjadl...
Konwalianka my tez na 3, 2 uciskaly strasznie i czasami zawartosc uciekala:tak:
Psota u nas byly kolki,polzona kazala brac delicol ale co 2 jedzienie wiec tak dawalam co bylo bledem lekarka kazala przed kazdym dawac i dziala:-Ddaje tez bobotic:-)moj brat mial kolki 6 mies,oby u nas tak nie bylo:tak:

Anula No to szybko wracajcie do zdrówka. Ja też obawiam się, że Stasia coś bierze, bo bardzo płaczliwy się zrobił i dużo śpi.

Wiecie martwię się Stasiem. Nie podnosi główki leżąc na brzuszku. Właściwie od urodzenia pięknie ją dźwigał, aż się dziwiliśmy. A od 2 tygodni nic. Jakby zapomniał. Nawet się nie stara. Główka leży na boczku i tyle. A potem płacz, bo nie chce tak leżeć. Mówiliśmy do niego, szeleściliśmy, śpiewaliśmy, żeby chciał spojrzeć - od 2 tygodni nic. Jak się go pionizuje sam trzyma pięknie. Z leżenia prawie siada sam. Pięknie turla się na boki z plecków. A na brzuszku NIC. Nie wiem co o tym myśleć.

Magia moj wlasnie przespal cala niedzile i wczoraj bum...,mam nadzieje ze was nic nie dopadnie, moj podono za bardzo dziwga glowke dzis lekarka kazala uwazac a Ty sie nie martw napewno bedzie dobrze, ja tak samo ze wszystkim panikuje taki juz los matki...

Witam się wieczorkiem. U nas goraczka po szczepieniu i okropne marudzenia Ja rano byłam nieprzytomna zwłaszcza, ze bierzemy udział w programie szczepien i dostajemy wszystkie szczepionki za darmo ale musimy wypełniac regularnie co kilka godzin przez 4 dni po szczepieniu elektroniczny dzienniczek w palmtopie i wysyłac dane na serwer. I te godziny wypadły miedzy pobudkami Mili, która spała bardzo niespokojnie. Ja z oczami na zapałkach. Dodatkowo Milcia nie miała po szczepieniu apetytu a moje cycuchy wołały pomocy. Rano Pol wzioł Emcię do salonu a ja odespałam dwie godzinki bo nie dałabym rady. W nocy spałam może z godzinę.
unhappy.gif
Bidulka moja ma błyszczące i czerwone oczka i ciągle przysypia albo popłakuje żałośnie. Własnie spi juz w swojej kołysce ale beż kapieli bo ta goraczka i nie chciałam jej dodatkowo meczyć.
Przyjechał siostry syn na ostatek wakacji i własnie idą z Mackiem na pływalnię. Jeden za drugim cały czas wydzwaniają a jak sa razem non stop się kłócą. Dziwni są, no ale cóz nastolatki
shocked.gif

Pol już pracuje i wróci dziś późno, musi jeszcze kupić kran do kuchni bo Maciek wczoraj złamał...Nie wiem jak, bylismy z Emilką na szczepieniu i jak wrócilismy był sklejony taśmą
shocked.gif
Mówi, ze oparł się o niego jak nalewał wody do garnka. Jesl swymi 90kg. to się nie dziwię.
U nas wiatrzycho i pochłodniało, juz jakby jesiennie a jeszcze przedwczoraj były upały.
Ja przy herbatce na laktację polatam po bb a potem jak Milcia da poczytam żeby mózg rozruszać
Magia u nas znowu leząc Emilka podnosi główkę, przy pionizacji tez a przy siadaniu za rączki wcale.Kłade ją duzo na brzuchu, podobno ma pomóc. Lekarka wczoraj mówiła, ze ma czas do 3 miesięcy a potem jak się nie poprawi rehabilitacja. Mówi, ze to najprawdopodobiej zaburzenia napięcia mięśniowego. Ja się strasznie martwię i w przyszłym tygodniu idziemy do nurologa. Jak się martwisz to tez idz bo nawet jeśli potrzebna rehabilitacja to lepiej wcześniej niż później
Anula współczuję chorubska małemu, niech szybko przechodzi
sestina dlatego się ciesze, że mamy te szczepienia gratis, kaska została w kieszeni
Buziaki dla mamusiek i dzieciaczków

reklama
Magia moja Nicole tez tylko minimalnie podnosi glowke jak lezy na brzuszku, za to jak siedze na fotelu i lezy mi na brzuchu to tak sie wychyla do tylu i kreci glowa w rozne strony ze nie ma opcji zeby spokojnie ja polozyla na mojej klatce piersiowej. Mysle ze nie ma sie czym martwic, sa to jeszcze male dzieciaczki i kazdy rozwija sie w swoim tempie. Tak samo jak z raczowaniem, chodzeniem i siadaniem, nie ma regoly kiedy ..

ja za chwile schodze z mala na spacer na godzinke, dzisiaj od rana przespala ok 4 h tylko i jak mi w nocy nie bedzie znowu spala to wykituje :-D najgorzej cierpi na tym moj kregoslup i kark od noszenia tego klocka, nie ma na nia rady zeby ulezala spokojnie, trzeba ja nosic :/

konwalianka ja Nicole przewijam bardzo czesto bo nie chce zeby przez siki i upaly zrobily jej sie odparzenia, ale tez bardzo duzo sika (biorac pod uwage ze je co godzine to chyba normalne) jak zasypia o 22 np to zakladam jej swiezego pampersa i zmieniam je tak mniej wiecej co 3,4 h bo po 4 h to pampers wazy 1 kg z siuskow :-D

Ostatnia edycja:
Do góry