reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

ja chodzę do kościoła dla siebie i mimo, że nie wierzę w tą instytucję, to czasem zgadzam się na pewne obrzędy..

tak, ćwiczę..obecnie jestem na 14 powtórzeniach..no są nudne i niestety obciążające trochę kręgosłup, ale już ją stosowałam przed ciąża i efekty są naprawdę niesamowite, wtedy udało mi się wytworzyć "kaloryferek", teraz wiem, że tak nie będzie, bo jednak tej skóry i tłuszczyku mam więcej, ale chociaż jędrny i mniej otłuszczony będzie..

reklama
Witajcie Dziewczyny:-) Przed chwilą wcięło mi długiego posta:wściekła/y:
Konwalianko jak mnie takie babki wkurzają! I ona do spowiedzi czekała? Hmmm... A może to jakiś moherowy beret jeszcze był?
A jak Wasz brzuszek? U nas chyba Stasiowi się trochę pewne sprawy regulują. Kupa po pachy regularnie codziennie, między 7 a 8 rano, kąpiel musi być o 20, bo jest protest, w nocy wstaje dokładnie co 3 godziny na żarełko. Bóle brzuszka dużo rzadziej - to chyba zasługa sab simplexu, często marudy, ale to chyba z nadmiaru bodźców.
No i wczoraj zjadłam po gałce sorbetów: jabłkowego i brzoskwiniowego i... rewelacja:-) Żadnych problemów z brzusiem:-)
balkan ja Was podziwiam. Jakoś nie mam siły na ćwiczenia. Może przez tę moją dietę. Wiecznie głodna jestem. Ale już ważś 3 kg mniej niż przed ciążą.

hej kobietki chcialam zapytac czy wy kapiecie malenstwa w przegotowanej wodzie?? ja od urodzenia tak ale to juz jest meczace i mysle w normalnej kapac doradzcie prosze...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anulka, ja małego od początku kąpię w kranówie i na szczęście nic mu nie jest :-)
Konwalianka-współczuję.
Balkan-ja też wieżę, ale raczej dla siebie niż dla księży. Tym bardziej, że już wiele razy przekonałam się, że wszystko zależy od grubości koperty. Teraz też mamy problem, bo ksiądz w mojej parafii nie zgadza się, aby chrzestnymi Antosia były dwie kobiety.

Magia, ja już wróciłam do wagi sprzed ciązy, co oznacza, że mam min 5kg do zrzucenia.... ale brzuch wygląda kiepsko, stąd te ćwiczenia.... ja też mam ścisła dietę, ale wysiłek fizyczny zawsze mi pomogał w poprawie nastroju i zahamowaniu głodu, więc tym bardziej ćwiczę...

Anula, od samego początku kąpię w kranówie i nigdy nie czytałam o konieczności kąpieli w przeogtowanej wodzie....

Gocha, to troszę wywrotowo z tymi rodzicami chrzestnymi.... nie sądzę, że uda Ci się to przewalczyć - w końcu kościół ma jedną definicję rodziny - mężczyzna i kobieta - a chrzestni to w końcu rodzice chrzestni, a więc ojciec i matka..... daj znać, czy Ci się uda....

Mateusz się obudził, zjadł, napadła go czkawka, więc mu się ulało, a teraz leży obok mnie na łóżku i się w okno wpatruje gadając do niego.... :)

Czy którakolwiek z Was po wizycie bioderkowej miała zalecone zakładanie podwójnych pieluch na odwodzenie bioderek - my mamy profilaktycznie, ale w trakcie upałów, ani w nocy nie mam serca dziecka męczyć - choć nie do końca wiem, czy mu to przeszkadza....

Witam u nas noc calkiem calkiem wyspalam sie,maly znowu spi;)
Pisalyscie ze wasze bable szaleja przy pirsi moj tez tak ma pytalam pediatry mowila ze gdy sie karmi piersia bobas moze miec skurcze jelit i dlatego tak szaleja;-)Wieczory u nas nadal tragiczne juz nie wierze ze leki mu pomoga czekam az skonczy 3 mies
Anulka ja tak samo pierwsze slysze ja kapie normalnie w kranowce i nic nie jest przeciez nawet w szpitalu tak robia;-)
Gocha fajnie z 2 chrzesnymi a z ksiezami tak jest niestety. Ja maialm 2 chetne na chrzesne gorzej z chrzesnym ale juz mamy a jedna z nich sie obrazi z reszta sama sobie ubzdurala ze bedzie a biore siostre:tak:
Balkan nam nie kazal ale skoro to profilaktycznie to tez bym sobie odpuscila w upaly...

Czy którakolwiek z Was po wizycie bioderkowej miała zalecone zakładanie podwójnych pieluch na odwodzenie bioderek - my mamy profilaktycznie, ale w trakcie upałów, ani w nocy nie mam serca dziecka męczyć - choć nie do końca wiem, czy mu to przeszkadza....

My zakładaliśmy pieluchy jeszcze przed wizytą, tak doradził nam brat Pawła, który sam ma 9cio miesięcznego szkraba... No i profilaktycznie też kazano nam po wizycie zakładać aż do 3 miesiąca życia. I ja powiem że mu jej nigdy nie zdejmuję, skoro trzeba to trzeba - nie chcę żeby miał zakładane na nóżki to "coś" żeby bioderka miał zdrowe, strasznie to wyglądało. Rzadko kiedy mu zdejmuję tą pieluchę i to na chwilę tylko.

reklama
witam
balkan ja pamiętam że z Mają też zalecano profilkatycznie pieluszkowanie . jak było ciepło też dawałam sobie z tym spokój .

anula ja też nie słyszałam nawet jak moja córka miała AZS kąpaliśmy w wodzie z kranu

no i więcej nie pamiętam co chciałam napisac.

ciekawe co tam u mailuj dawno się nie odzywała

Do góry