reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Danusia, zebys wiedziala... Dopiero teraz zaczeli puszczac cos innego ;-) co do rany, ja jestem panikara a moj maz jeszcze bardziej i ja pewnie jeszcze dzis jechalabym z tym zeby ktos to obejrzal.

Mloda sie budzi, no tak, gara jej wylaczyli, hahaha

reklama
Danuska masz to co ja ... ja przy CC mialam tak ze w jednym miejscu aczylo mi sie cos koloru zoltego ... musisz jechac do szpitala musza zdjac szew a najlepiej zrobic dziurke albo nakluc oczywiscie lekarz i musi wyleciec to co tam sie nazbieralo i musza wziac to na posiew ...
I ja nie robilam okladow z octaniseptu bo guzik mi dawal oklady robilam z Rivanolu i dopiero on pomogl nasaczylam gaze rivanolem kladlam na rane i zakladlam majtki ... czesto zmienialam oklady ale musisz jechac do szpitala oni musza to nakluc zeby ten plyn wylecial plyn surowiczy.
A ja nie potrafie sobie poradzic z tymi cyckami masakra lekarka jak wam pisalam przepisala mi ten bromergon po ktorym sie czulam fatalnie zaczelam robic tak ze sciagalam po troszku ... to teraz pokarm mi powrocil tylko ze kazala sciagac jak piersi bede miec twarde ale ja mam je tak wielkie ze nie mam ich w ogole twardych ... sa miekkie tylko ciezkie bardzo... jak zdejmuje stanik to placze ... TAKI CIEZAR ze masakra bez stanika nie zdolam chodzic ...
NIKT nie wie jak mi pomoc ostatnie co teraz wyprobuje by zasuczyc ten pokarm to owine sie teraz ciasno bandazem juz nie wiem sil na te piersi odparzyny sa tak wielkie pod piersiami ze ... zostana na bank po nich blizny :(
Nie iem juz co mam zrobic do tego jak sciagam teraz po troszku to bola mnie brodawki i jak nosze je tak wysoko to zauwazylam ze robia sie te brodawki na koncach biale ... :( Prosze Was jak bedziecie wiedzialy od kogos jak zasuszyc pokarm dajce znac

Przeglądam właśnie leżaczki i zupełnie nie mogę się zdecydować... :(
Macie może doświadczenie z jakimiś różnymi leżaczkami bo właśnie się zastanawiam czy lepiej kupić taki z regulowanym oparciem bujany jak ten: SOLIDNY WYGODNY LEŻACZEK-BABY MIX -KOŁYSKA 6WZORÓW (1752050495) - Aukcje internetowe Allegro czy lepiej taki który buja się jedynie delikatnie od ruchów dziecka i ma opcję wibracji jak ten: FISHER PRICE USPOKAJAJACY LEZACZEK T2520+KUBUS (1766409916) - Aukcje internetowe Allegro Nie mam pojęcia:( byłabym wdzięczna za rady... :)

Danuśka, ja bym poszła na 100% do lekarza, nigdy nie wiadomo co to jest, na pewno nic groźnego, ale należałoby się upewnić :).

Konwalianka, problem z ulewaniem ma i mój Mati - zaczęło się chyba jakieś 2 tygodnie temu, potrafi czasem nieźle ulać. Miał USG brzuszka, wszytsko ok, tylko "fizjologiczny aktywny odpływ żołądkowo-przełykowy". Wg pediatry Mały jest przekarmiony (strasznie przytył) i mam ograniczać ilosć jedzenia. Jeśli waga rośnia - ulewanie ponić nie przeszkadza. W razie czego lekarz może przepisać DEBRIDAT (na refluks) lub zagęszczacz pokarmu.

A ja czekam na pierwszy świadomy uśmiech naszego Maluszka, minęło już 6 tygodni, a tu dalej nic :(.

Hej mamuśki,

przede wszystkim gratulacje, dla wszystkich miesięczniaczków!!

My zdecydowalismy wczoraj jechać do innego miasta do brata męża. Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem od 3 dni ale teraz to była rzeźnia. Nie wiem czy maly był niezadowolony z nowego miejsca pobytu ale wył i wył cały dzień i noc, nie spał od 16 do chyba 22, potem co 2 godziny wstawał jeść i od 4 na nowo afera,... O 11 zebralismy się i zasnął dopiero w aucie... Odkąd wróciliśmy jest lepiej. Konwalianko, może wizyta w gości rzeczywiście nie służy maleństwom..???

Anula - a możesz mi napisać co jesz jeśli mały ma tę nietolerancję laktozy? Wiecie cos może więcej o tym? Może jakieś wasze dzieci coś miały, napiszcie jak można się pozbyć tych paskudnych bączków... Dopiero jutro umówię się do lekarza, nie wiem na kiedy będzie wizyta...

A ja co najśmieszniejsze - dostałam pokarm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kurde ja jakaś dziwna jestem w ogóle, wszystko na odwrót :eek: zamiast w ciąży mieć piękne włosy i paznokcie to u mnie wszystko się pojawilo dopiero po porodzie, zamiast dostać mleczka od początku to ja dopiero po miesiącu jestem w stanie dzidzię nakarmić... Karmię piersią, niestety co 2 godziny ale już się z tym pogodziłam, cieszę się, że mleczko leje się strumieniami, mały aż ma buzię całą zafajdaną :laugh2:

emka - poniewaz dostałam pokarm mój mąż też się chyba wyniesie na jakiś czas żebym mogła z małym pozalegać... mam nadzieje, że gorzej już nie będzie... Myślę, ze gdyby nie te problemy z małym to nic takiego by się nie wydarzyło... ale musimy to przetrwać razem i oby to tylko umocniło nasz związek...

vero - współczuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mnie tak dziwnie piecze jak mi się mleko zbiera, nie wyobrażam sobie nawet jak cierpisz... :-(

Vero ja po ssaniu przez małą mam jasne końcówki:) a zeby powstrzymać to trzeba zmniejszac pobudzanie piersi .Psota wie tez cos na temat farmakologicznej strony zakonczenia laktacji
alex ja na nietolerancję laktozy dostałam enzym laktazę ( Delicol) który pomaga trawic laktozę, na bączki daję tez espumisan w kropelkach

Witam u nas tragicznie prawie nie spimy, po nd jedziemy do prywatnego pediatry.
Aleksandra ja za duzo nie jem wiec tak zero nabialu nawet biszkoptow nie bo tam sa sladowe ilosci mleka, jem drob gotowany, wedline drobiowa, ziemniaki, marchewke,buraczka ale tylko gotowany i starty bez przypraw,bulki,krupnik,kisiel,cistka owsiane z firmy san dziewczyny z bb mi polecily ostatnio kopytka i na tym sie konczy moja dieta, my tez mamy delicol i infacol
Sestina prosilas o linka niestety nie ma kolezanka mi to pzreslala jak cos poaj maila to wysle;)

Nie wiem jak ten bandaz nie pomoze to ja nie wiem co zrobie naprawde :(
mnie chodzi tylko o to ze mam WIELKIE piersi i te odparzyny gdybym ich nie miala to naprawde karmilabym dalej ...
najgorsze jest to ze boje sie ze jak nie bede sciagac tak po troszku to ... ze zrobi mi sie stan zapalny piersi aaa wtedy to juz w ogole bedzie nie ciekawie ...
Na poczatku olewalam to bo mowie tak ma byc a teraz naprawde ... juz nie wiem co z tymi cycami zrobic :( moja ginekolozka rozlozyla rece i kazala owinac bandazem dzisiaj :( Fakt jest jeden ze naprawde mam wrazenie ze jak pozbede sie pokarmu to po tym gigantycznych piersiach zostana mi puste wory ...
jedna piers mam duzo wieksza ale obydwie sa jakby BARDZO miekkie i nie rozumiem ( sciagac pokarm wtedy kiedy beda twarde) bo one nigdy nie sa twarde ... tylko jedynie co to ciezkie ....od ramiaczek stanika mam RANY :/ i przyklejam plastry... nie wiem co dalej nie wysypiam sie w ogole w tych sztywnych stanikach

reklama
Veronique, lykaj ten bromergon. Ja tez sie nie czuje po nim dobrze, ale u mnie ani herbata szalwiowa ani tabletki szalwiowe, ani noszenie ciasnych stanikow, ani bandazowanie nic nie dało, tylko tabsy pomagają.

Ostatnia edycja:
Do góry