reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Cześć Kochane!
My już po pierwszej nocce w domu - nasz synek był dla nas bardzo łaskawy - budził sie o 12, potem przed 3 i po 6tej i znowu śpi.... i dziś były 3 wielkie kupy - pierwsze prawdziwe kupy po smułce..... oczywiście już się zaczęłam denerwować, że coś za rzadkie, czy za często, ale przecież jadł tyle, to kiedyś to musi wydalić - najwyraźniej przewód pokarmowy przeszedł kolejny stan rozwoju.... wogóle jest słodziak i tylko o Nim mogłabym mówić i patrzeć na Niego cały dzień. A ja się czuję, jakbym wogóle nie rodziła - czasami szew ciągnie, albo szwy kłują, ale kompletnie mi to nie przeszkadza..... tylko ten brzuch..... myślałam jednak, ze po porodzie będzie troszkę mnniejszy..... ale od razu dostałam zestaw ćwiczeń po cesarce i będę codziennie robić....

Mam nadzieję, że wszystkie się na dniach rozpakujecie i za chwilkę będziemy pisać wyłacznie o kupkach i okładach na piersi....

Wszystkie dzieciaki są cudnie śliczne - swoją drogą zobaczyłam, że Ona wszystkie są bardzo podobne do siebie.... :) w końcu jesteśmy wielka lipcową rodziną.... :)

Gdzieś przeczytałam, że zastanawiacie się ile pieluszek zabrać do szpitala - ja miałam sporo i tetrowych i flanelowych - teraz jest gorąco, więc mały spał w zestawie - kocyk, piluch flanelowa i pielucha tetrowa pod główkę, jak było chłodniej, to nakrywałam kolejnym kocykiem. Kolejna pieluch an łóżko do ew. przewijania lub przebierania, kolejna na ramię do odbijania, a po drodze jakaś się zabrudzi, czy zasika.... wg mnie pieluch trzeba wziąć sporo, bo mi się przydawały w wielu różnych sytuacjach....

Za chwilę wrzucę zdjęcie Mateusza i wybitnie nudną opowieść porodową.....

Buziaki

reklama
Balkansuper kochana ze z maluszkiem juz w domku jestes i ze daje wam pospac w nocy , moja Klaudusia to wybitnie mi daje pospac jak o 10 wieczorem poje to o 5 rano sie budzi jest bardzo kochana i grzeczna wogóle nie płacze , kazdej mamusi takiego spokojnego dzieciaczka zycze

hej balkan, marzenko.. ja nie mogę powiedzieć, ze mały jest szczególnie łaskawy, ale tez nie narzekam.. jak zje o 21 to budzi się o 24:30 a później o 4 rano..
dzisiaj jednak już 3 razy mi zwymiotował i się martwię;/ na dodatek dwa razy po kropelkach i teraz nie wiem czy to nie przez nie no i czy jednak zadziałają, bo mały się co jakiś czas wydziera.. ech..biedactwo

Konwalianka, nie stosuj zadnych kropelek bez konsultacji z lekarzem. Marzen na racje - herbatka z kopru. U mnie na pobudzenie preystaltyki pomoglo polozenie malego ba brzuszku daleko na ramieni - tak, żeby brzuszek lezal na ramieniu i lekkie naciskanie na plecki oraz bez pieluchy zlozenoie nozek jak do siadu. Skrzyznego i delikatne przyciskanie ich do brzuszka - tylko na pieluszce, bo moze cos wyskoczyc. Mam nadzieje, że kolki sobie pojda precz!

Konwalianka moj mial problemy z brzuszkiem zaczelam pic takie herbatki jak pisza dziewczyny i jest lepiej wczesniej z bolu nie mogl zlapac cyca, polozna mowila mozna tez masowac brzuszek zgodnie z ruchem wskazowek zegara, klasc na brzuch ciepla pieluszke albo suszarka wiac mu na brzuszek ale przez pieluszke zeby nie poparzyc:tak:

Corin - jeśli tetno jest w normie to nie powinnaś się niepokoić. Mnie położna powiedziala, że przed porodem ruchy powinny zelżeć (u mnie oczywiście na odwrót - mały szaleje, kopie, przeciąga się i rozciąga). To podobno oznaka zbliżającego się porodu, ale jak widzisz u mnie nie dziala :-) u mojej koleżanki mała się nie ruszała w ogóle bo... miala całe ciało owinięte pępowiną do okoła kilka razy :baffled: ale nic jej nie było bo od szyi w góre nic nie było, tylko od pupy do ramion. Urodziła się normalnie ale wszysscy byli baaaaaardzo zdziwieni. :-) mierz tetno, jesli nie spada to znaczy ze maluszek po prostu sobie odpoczywa i nabiera sil zeby dac mamie popalic na zewnatrz :tak:

Ja standardowo melduje sie w dwupaku, dzis jestesmy 3 dni na minusie. Objawow porodu zadnych. Zachowanie psiaka z wczoraj okazało się fałszywym alarmem :-) wiadomo cos o dodi?

Dzięki dziewczyny. Ja jednak wybiore sie do lekarza pojutrze. miałam isc dopiero w dniu porodu, ale wole chuchać na zimne. Przy okazji zerknie mi w badania. Dziś kupię sok z żurawin, może mi trochę przefiltruje nerki. No i niech mi zerknie w podwozie, czy te bóle co mam to skutkują czymś konkretnym na dole czy tak se mnie tylko pobolewa... :baffled:

Alex, ja tez słyszalam ze ruchy mogą zelżeć, ale nie ustac. No chyba ze ja jestem tak gruboskorna i nie czuję jak mala rusza lapkami.

Hej dziewczyny ... od dwoch godzn wyplywa mi dziwna wydzielina z pochwy ... to znaczy nie wiem czy to uplawy... :| ale w duzej ilosci splywa kolor lekko zolty :| co to jest ? :| Miala ktoras z Was cos takiego ?

reklama
Jejku, zajrzałam na forum sierpniówek i zobaczyłam, że jedna dziewczyna urodziła na koniec maja, mały walczył o zycie prawie 2 tyg., niestety zmarł... Coś strasznego...

Do góry