reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Maqnio i wszystkie inne cierpiące mamy z poranionymi sutkami-w aptece można kupić maść purelan (polecona przez położną)to czysta lanolina,mnie przyniosła zbawienie w bólu sutków,najlepiej smarować po każdym karmieniu by nie doprowadzić do krwawień i ropy.Maqnio po tygodniu się przyzwyczaisz i będzie lżej.

reklama
Marzenka, mnie bepanthen nie pomógł, moje sutki były zmasakrowane jak maqnio. Tą maść co napisała MImi i ja polecałam - jest naprawdę dobra! i przynosi ulgę.. Bepanthen stosuję teraz do dupki małego

a dziewczyny czy po tym piwie dziecka nie będzie bolał brzuszek? pytam, bo każde piwo ma nieco gazu, a gazowanego nie powinno się pic..

z tego wszystkiego miałam dzisiaj sen.. że napiłam się łyka coca coli:-) tak mi już to na psychikę wchodzi..

Witajcie :-)
Ale jazda z tymi rozpakowanymi. Bardzo się cieszę, ale też zazdroszczę. No i przede wszystkim gratuluję każdej i z osobna.
A teraz trzymam kciuki za te nierozpakowane, a którym termin się skończył, lub kończy, a co :-)

Byłam dzisiaj na KTG, bo niby termin miałam z USG na 10.07, skurczy brak, KTG piękne. Potem mnie zbadali i powiedzieli że rozwarcie jest na 2 palce i krótka szyjka. No i "pocieszyła" mnie że już w każdej chwili to może się stać. A mnie strach powoli dopada, hehe.
2 palce to dużo czy mało?

A ja czekam i czekam ale super widziec jeszcze niedawno take... groszki malutkie a tutaj take cuda swiata BARDZO Wam zazdroscze dziewczyny .. kurcze kiedy na mnie przyjdzie Czas :(

Cześć Dziewczyny!

Właśnie kończę zaległości w czytaniu, ale dużo tu się u was działo.

Wielkie Gratulację dla wszystkich rozpakowanych mamusiek.

Ja niestety też dalej czekam termin mam za 3 dni, ale już nie mogę się doczekać. Wszystko robię żeby skłonić naszą Gabrysie żeby wyskoczyła do nas z brzuszka a ten uparciuch nic. Jestem załamana tym czekaniem wariuje już, każdy dzień ciągnie mi się przeokropnie. :-(

Co do rozwarcia... Czytalam ze jeden opuszek jesli luzno wchodzi to ok 2 cm, jesli ciasno to poltorej cm, dwa opuszki to ok 3-4 cm, a jesli wchodza luzno to + tyle ile miedzy palcami po rozstawieniu. Kazdy lekarz ocenia to "na oko"

Mailuj bardzo wam dziekuje za dobre fluidy i kciuki. Lezy na pooperacyjnej i liczy ze za godz dostanie Krzysia do karmienia :-)

Oh, jakie wiesci! Krzysiu kawal chlopa, dobrze ze cesarke zrobili.... Gratulacje MAJLUJ!!!
Katerina uwinela sie niesamowicie, naprawde szybko. Czy dobrze pamietam, ze nie miala zadnych objawow wczesniej? To sie nazywa porod-marzenie, GRATULUJEMY!

To podliczamy nasz lipcowy przychowek:

27 sztuk, 13 dziewczynek i 14 chlopcow, 9 sn i 18 cesarek

reklama
Do góry