reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Maqnio i wszystkie inne cierpiące mamy z poranionymi sutkami-w aptece można kupić maść purelan (polecona przez położną)to czysta lanolina,mnie przyniosła zbawienie w bólu sutków,najlepiej smarować po każdym karmieniu by nie doprowadzić do krwawień i ropy.Maqnio po tygodniu się przyzwyczaisz i będzie lżej.

reklama
Marzenka, mnie bepanthen nie pomógł, moje sutki były zmasakrowane jak maqnio. Tą maść co napisała MImi i ja polecałam - jest naprawdę dobra! i przynosi ulgę.. Bepanthen stosuję teraz do dupki małego

a dziewczyny czy po tym piwie dziecka nie będzie bolał brzuszek? pytam, bo każde piwo ma nieco gazu, a gazowanego nie powinno się pic..

z tego wszystkiego miałam dzisiaj sen.. że napiłam się łyka coca coli:-) tak mi już to na psychikę wchodzi..

Witajcie :-)
Ale jazda z tymi rozpakowanymi. Bardzo się cieszę, ale też zazdroszczę. No i przede wszystkim gratuluję każdej i z osobna.
A teraz trzymam kciuki za te nierozpakowane, a którym termin się skończył, lub kończy, a co :-)

Byłam dzisiaj na KTG, bo niby termin miałam z USG na 10.07, skurczy brak, KTG piękne. Potem mnie zbadali i powiedzieli że rozwarcie jest na 2 palce i krótka szyjka. No i "pocieszyła" mnie że już w każdej chwili to może się stać. A mnie strach powoli dopada, hehe.
2 palce to dużo czy mało?

A ja czekam i czekam ale super widziec jeszcze niedawno take... groszki malutkie a tutaj take cuda swiata BARDZO Wam zazdroscze dziewczyny .. kurcze kiedy na mnie przyjdzie Czas :(

Cześć Dziewczyny!

Właśnie kończę zaległości w czytaniu, ale dużo tu się u was działo.

Wielkie Gratulację dla wszystkich rozpakowanych mamusiek.

Ja niestety też dalej czekam termin mam za 3 dni, ale już nie mogę się doczekać. Wszystko robię żeby skłonić naszą Gabrysie żeby wyskoczyła do nas z brzuszka a ten uparciuch nic. Jestem załamana tym czekaniem wariuje już, każdy dzień ciągnie mi się przeokropnie. :-(

Co do rozwarcia... Czytalam ze jeden opuszek jesli luzno wchodzi to ok 2 cm, jesli ciasno to poltorej cm, dwa opuszki to ok 3-4 cm, a jesli wchodza luzno to + tyle ile miedzy palcami po rozstawieniu. Kazdy lekarz ocenia to "na oko"

Mailuj bardzo wam dziekuje za dobre fluidy i kciuki. Lezy na pooperacyjnej i liczy ze za godz dostanie Krzysia do karmienia :-)

Oh, jakie wiesci! Krzysiu kawal chlopa, dobrze ze cesarke zrobili.... Gratulacje MAJLUJ!!!
Katerina uwinela sie niesamowicie, naprawde szybko. Czy dobrze pamietam, ze nie miala zadnych objawow wczesniej? To sie nazywa porod-marzenie, GRATULUJEMY!

To podliczamy nasz lipcowy przychowek:

27 sztuk, 13 dziewczynek i 14 chlopcow, 9 sn i 18 cesarek

reklama
Do góry