reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

ja w ogole podziwiam, ze mozna zasnac w ciagu dnia. U mnie to jest niemozliwoscia nawet jak mam noc nieprzespana.

no i znowu mam straz nad dzieckiem, tesciowa sie zdrzemnela z nim w lozku i jak sie wybudzil nie wziela go na rece tylko myslala ze sam usnie i maly sie na tyle wybudzil ze pozniej musialam z nim 15 min tancowac po pokoju zeby zasnal. Normalnie juz mam dosc, maly jest coraz ciezszy, az mnie rece bola :-( sama biore to na siebie a pozniej narzekam.
Ale nie rozumiem jak tak male dziecko moze sie w ciagu 30 min 3 razy obudzic :/ koszmar!!!

reklama
Maqnio mam nadzieje bo chcialabym miec coreczke:-)mu ur sie siostra gdy mial 10 lat i ciagle mowi ze samemu jest fajniej a tak musial byc cicho, pozniej czasami wyjsc do sklepu i najgorsze gdy siostra darla mu gazety:-Di twierdzi ze chce tego naszemu dziecku zaoszczedzic i ze woli nie ryzykowac bo jesli bede musiala lezec jak teraz on bedzie mial za duzo obowiazkow;-)
Emka bidulko;* ja moge spac calymi dniami nawet gdy spie w nocy:tak:sa i takie dzieci ja podobno w nocy praktycznie nie spalam jak juz to po 20 min i wylam za to cale dnie spalam, mama opoiada ze juz sil nie miala a byla po cesarce.
Znajma ur 2 tyg temu corke 4640 i pisala ze mala grzeczna, prawie nie placze, sama bierza ja nakarmic i przewinac:tak:

Ostatnia edycja:
witam sie
Corin, Zuzu kcisukasy zacisniete za wizyte
Anula gratuluje zdania egzaminu.
Katerina ja kupilam kremy z firmy chicco (przeciw wiatru, zimna i slonca).
Balkan :* nie smutaj. czasami mi tez sie zdazy poplakac zbyle czego. Wystarczy wejsc na forum i poczytac nasze kochane lipcoweczki i odrazu lepiej.
gon1a kcuki za jutrzejsza wizyte

pisalyscie o wizytach w szpitalu, ja to sie bardzo ciesze ze bede rodzila zdala od rodzin. Pamietam jak kuzynka meza miala cesarke. Ledwo byla po zabiegu a tu taka pielgrzymka z moja tesciowa na czele. dziewczyna zmeczona, a nie ktore kobiety to towarzyszyly jej przez wszystkie noce w szpitalu (z moja tesciowa na czele).

czytam ksiazke "jezyk niemowlat" tracy hogg. Jesli jestescie chetne podesle linka.
ja poproszę;-)

kurde po tym malym przynajmniej wiem czego nie mozna robic z noworodkami zeby pozniej ci tak zycie zatruwaly. To nie jest to ze malemu sie nie chce spac, poprostu jest nauczony zeby przy nim siedziec i jak nie czuje bliskosci, czyli np polozy sie go w lozeczku, to sie momentalnie budzi, po 2 wybudzeniach polozylam go u siebie w lozku, czyli zaraz za swoimi plecami i jakna razie spi bez zadnego problemu. Nie mam zamiaru tak uczyc swojej malej bo pozniej jest przesrane :/

ja sie troche z nim poloze bo mala mi sie w zebra wbija, pozniej wpadne :*

wisienko my podobnie, jak Rozinka bedzie miala ok 1,5 roczku chcialabym byc w nastepnej ciazy. oby bylo po naszej mysli:)
anula facetowi to sie moze z dnia na dzin zmienic, moze bedzie tak ze tacierzynstwo tak mu sie spodoba ze bedzie chcial drugie:)
emka tylko nie nos za duzo tego brzdaca, bo jeszcze zaszkodzi.:)

ja tem mykam w kime bo muli mnie strasznie:*

maqnio, wisienko ja też tak planuje kolejnego bobaska..ale jak wyjdzie - zobaczymy.. Tyle, że Wy będziecie miały dziewczynki, więc może Wam łatwiej będzie, bo jeśli mój mały będzie miał charakterek po tatusiu, to ja nie wiem.. :-D mój P. bardzo chętnie by chciał następne.. najlepiej od razu..

Wisienka, Maqnio fajnie tak zaraz zajsc w ciazy, wychowa sie 2 na raz ale my sobie na to nie mozemy pozwolic bo ja chce isc na mgr a u mnie w domu za bardzo nam nie pomoga bo mama daje nam tyle na ile ojca oszuka, ten nadal znac nas nie chce a wiadomo od Lukasza nie beda ciagle pomagac:tak:
Konwalianka wlasnie podobno chlopcy gorzej przymuja rodzienstwo, tego tez bym sie bala:tak:wiadomo dziewczynki sa bardziej opiekuncze chca pomagac ale tez nie mozna zakladac ze chlopiec nie moze byc taki;-)
Mu moze sie odmieni ale i tak nie za szybko;-)
Dzis widzialam malego lobuza mial max 3 latka moze mniej troche jechal rowerem i chcial koniecznie po szosie nie chcial babci sluchac ze ma po chodniku, podjezdza blizej i widze gips taki pobrudzony, raeka zawieszona a kierowal druga:tak:widac ze babcia byla juz wykonczona tlumaczeniem mu i uwazaniem zeby sie nie wywrocil:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ale odpoczęłam w tej wannie, siedziała chyba z dwie godziny, myślałam, że zasnę, tak mi było dobrze;) I jak tak leżałam w tej wodzie, to naszło mnie strasznie na kawę miętową z coffee heaven, chyba poczekam do 20:00, jak minie ten upał i pojadę sobie kupić;)

Balkan, nie martw się kochana, każda z nas ma lepsze i gorsze dni, będzie dobrze, ściskam:)

Zuzu, trzymam kciukaski za wizytę.

MADZIA, ja ruchy małego czuję, ale nie jest taki super aktywny.

Anula, gratuluję zaliczonej sesji:) A z tym tyciem, to pewnie koleżanki, które nigdy nie były w ciąży takie życzliwe, co? I mam podobne obawy do Twoich, że po tych lekach, to wyciszy się wszystko i ruszyć nie będzie chciało;)

Em_cia, pisz w Wordzie;) I nie dźwigaj malucha, bo jeszcze sobie i malutkiej zaszkodzisz.

Maqnio, to leję wodę, a zalaną łazienką się nie będziemy przejmować;)

Maqnio, Veronique, ale fajnie macie, smacznych lodów:)

Wisieńko, męczy Cię ogólne zmęczenie, czy coś się dzieje?

Gon1a, dobrze, że Twój lekarz się interesuje i jutro sam sprawdzi co i jak, kciuki zaciśnięte.

Silwia, witaj!

Wydrunia:*, co się dzieje kochana?

Konwalianko, to Twój P. ma tak, jak mój M., najlepiej od razu drugie i później trzecie. Tylko, że oni w ciąży nie chodzą;)

Do góry