reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Wiecie, ze ja sie strasznie boje tego o czym piszecie? Juz nie moge sie doczekac kiedy dzieciaczek bedzie na swiecie a z drugiej strony boje sie, ze nic nie poczuje do tej malej istotki... Albo, ze nie bede umiala przewinac, wykapac, nakarmic i ogolem zadbac. Albo, ze zrobie malenstwu krzywde przez przypadek. Niby po porodzie przychodzi instynkt macierzynski, ale co jesli go nie mam? Moze moja mama nie dala mi go w genach?:p Mam takie dni, ze czuje ze dam rade a mam tez takie ze lapie mega dola i martwie sie jak to bedzie.

reklama
Cześć dziewczyny!
Trochę Was poczytałam i już mnie oczy bolą, jakby całe wysuszone były :/ Coraz gorzej śpię, dzisiaj znowu przebudziłam się ok 6 i nie mogłam zasnąć przez ok pół godziny. W nocy musiałam popijać mleko bo mnie zgaga chwyciła :/ Ale to może po wczorajszej pizzy, na którą się skusiłam z mężem :p Byliśmy we włoskiej restauracji, siedzieliśmy na tarasie i było tak miło.. gdybyśmy jeszcze popijali winko z dzbanka to normalnie czułabym się jak we Włoszech..

Wisieńka - Dobra w smaku jest ta herbatka?? Ja słyszałam, że maliny w ciąży są zakazane bo mogą wywołać skurcze i w konsekwencji poród. I dlatego od początku ciąży się wstrzymuję i soku malinowego do wody mineralnej nie dolewam :p
Gdzie można kupić taką herbatkę? Ale może w ostatnim miesiącu faktycznie picie takiej herbatki jest wskazane? Tak jak sex :) Tak mówi moja gin :))

Odnośnie olejku rycynowego - moja koleżanka, która rodziła naturalnie go piła w dniu porodu. Położna jej kazała.

Miłego dnia kochane :)

Konwalianko ja też nie wiedziałam jak to będzie z miłością do pierwszego synka, ale jak tylko się urodził i przytuliłam się do jego mięciutkiego policzka, to zakochałam się na zabój! I od razu jakoś czułam co dla niego dobre, co trzeba zrobić a czego nie. I kocham go wciąż tak samo.
Ja za to teraz mam wątpliwości czy będę umiała tę miłość podzielić na dwóch synków:tak:

Ania23, a ja myślę że sam fakt ze sie tym zamartwiasz świadczy o tym że masz ten instynkt ;-) Gdybyś go zupełnie nie miała to chodziłabys wsciekla na brzuch, i zastanawiała się po co ci "to" :-) Uszy do gory, jeszcze trochę i sama siebie zadziwisz ;-)

Rodzinka zażyczyła sobie dzis grila, okazało się ze nie ma masła ani ziemniaków. Zostałam oddelegowana do sklepu. Jaka byłam wściekła ze mnie wyganiają, ale i mąż i dzieciaki stali murem. Wybór była taki albo jade do sklepu a potem mąż robi grilla, albo zostaje w domu a potem sterczę przy garach. W końcu pojechałam.

Wróciłam do domu, a tu niespodzianka. Dzieci pomyły mi mebelki Ewuni (wczoraj oczywiście nie dałam już rady), z mężem pozanosili mi ciuszki do pokoju, ale juz nie pochowali do szafek i uzasadnienie od całej trójki " zostawiliśmy ci najmilsza część roboty" Ale ich kocham :-D

hejka, przespalam calutka noc bez obudzenia sie. Nareszcie czuje sie wypoczeta (w miare) obudzilam sie dopiero teraz wiec odespalam wczorajsza noc.

Maqnio kochana teraz coraz czesciej bede na forum o tak wczesnej porze, jestem tego pewna!

konwalianka ja tez juz myslalam o takim podkladzie na materac, bo mamy nowe lozko i szkoda by bylo jakby wody chlusnely i pozniej smierdzial :-D zapytam w aptece czy maja cos takiego :-) ale to troszke pozniej bo nie przewiduje wczesniejszego zaskoczenia.

dodi jak patrze na twoj suwaczek to az mnie skreca ze masz juz 37 tydzien :-D

ania spokojnie, nie ma opcji zebys nie poczula. Jestem pewna ze w chwili gdy poloza ci go na brzuchu bedziesz tryskac radoscia. Obawy kazdy ma, teraz wystraczy poczekac az sie wykluje :-)

ja ide jesc kawo-platki :-) glodna jestem bo wczoraj kolacji nie jadlam.

reklama
Corin, ale wspaniała niespodzianka :)) Aż się normalnie wzruszyłam :p Hormony chyba buzują bo ostatnio się wzruszam w dziwnych momentach :)

Ja chyba też podłożę sobie pod prześcieradło podkład poporodowy, tak na wszelki wypadek. W lutym kupiliśmy sobie łóżko i super materac, więc szkoda byłoby go... zamoczyć.. I jak go potem wyczyścić? Lepiej się zabezpieczyć!

Do góry