Wiecie, ze ja sie strasznie boje tego o czym piszecie? Juz nie moge sie doczekac kiedy dzieciaczek bedzie na swiecie a z drugiej strony boje sie, ze nic nie poczuje do tej malej istotki... Albo, ze nie bede umiala przewinac, wykapac, nakarmic i ogolem zadbac. Albo, ze zrobie malenstwu krzywde przez przypadek. Niby po porodzie przychodzi instynkt macierzynski, ale co jesli go nie mam? Moze moja mama nie dala mi go w genach? Mam takie dni, ze czuje ze dam rade a mam tez takie ze lapie mega dola i martwie sie jak to bedzie.
reklama
malamii06
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!
Trochę Was poczytałam i już mnie oczy bolą, jakby całe wysuszone były :/ Coraz gorzej śpię, dzisiaj znowu przebudziłam się ok 6 i nie mogłam zasnąć przez ok pół godziny. W nocy musiałam popijać mleko bo mnie zgaga chwyciła :/ Ale to może po wczorajszej pizzy, na którą się skusiłam z mężem Byliśmy we włoskiej restauracji, siedzieliśmy na tarasie i było tak miło.. gdybyśmy jeszcze popijali winko z dzbanka to normalnie czułabym się jak we Włoszech..
Wisieńka - Dobra w smaku jest ta herbatka?? Ja słyszałam, że maliny w ciąży są zakazane bo mogą wywołać skurcze i w konsekwencji poród. I dlatego od początku ciąży się wstrzymuję i soku malinowego do wody mineralnej nie dolewam
Gdzie można kupić taką herbatkę? Ale może w ostatnim miesiącu faktycznie picie takiej herbatki jest wskazane? Tak jak sex Tak mówi moja gin )
Odnośnie olejku rycynowego - moja koleżanka, która rodziła naturalnie go piła w dniu porodu. Położna jej kazała.
Miłego dnia kochane
Trochę Was poczytałam i już mnie oczy bolą, jakby całe wysuszone były :/ Coraz gorzej śpię, dzisiaj znowu przebudziłam się ok 6 i nie mogłam zasnąć przez ok pół godziny. W nocy musiałam popijać mleko bo mnie zgaga chwyciła :/ Ale to może po wczorajszej pizzy, na którą się skusiłam z mężem Byliśmy we włoskiej restauracji, siedzieliśmy na tarasie i było tak miło.. gdybyśmy jeszcze popijali winko z dzbanka to normalnie czułabym się jak we Włoszech..
Wisieńka - Dobra w smaku jest ta herbatka?? Ja słyszałam, że maliny w ciąży są zakazane bo mogą wywołać skurcze i w konsekwencji poród. I dlatego od początku ciąży się wstrzymuję i soku malinowego do wody mineralnej nie dolewam
Gdzie można kupić taką herbatkę? Ale może w ostatnim miesiącu faktycznie picie takiej herbatki jest wskazane? Tak jak sex Tak mówi moja gin )
Odnośnie olejku rycynowego - moja koleżanka, która rodziła naturalnie go piła w dniu porodu. Położna jej kazała.
Miłego dnia kochane
Konwalianko ja też nie wiedziałam jak to będzie z miłością do pierwszego synka, ale jak tylko się urodził i przytuliłam się do jego mięciutkiego policzka, to zakochałam się na zabój! I od razu jakoś czułam co dla niego dobre, co trzeba zrobić a czego nie. I kocham go wciąż tak samo.
Ja za to teraz mam wątpliwości czy będę umiała tę miłość podzielić na dwóch synków
Ja za to teraz mam wątpliwości czy będę umiała tę miłość podzielić na dwóch synków
Corin
Mama Trójki :)
Ania23, a ja myślę że sam fakt ze sie tym zamartwiasz świadczy o tym że masz ten instynkt ;-) Gdybyś go zupełnie nie miała to chodziłabys wsciekla na brzuch, i zastanawiała się po co ci "to" :-) Uszy do gory, jeszcze trochę i sama siebie zadziwisz ;-)
Marzena197235
ania23 kochana nic sie nie martw na zapas napewno instynkt przyjdzie a zobaczysz jak szybko sie wszystko nauczysz
Corin
Mama Trójki :)
Rodzinka zażyczyła sobie dzis grila, okazało się ze nie ma masła ani ziemniaków. Zostałam oddelegowana do sklepu. Jaka byłam wściekła ze mnie wyganiają, ale i mąż i dzieciaki stali murem. Wybór była taki albo jade do sklepu a potem mąż robi grilla, albo zostaje w domu a potem sterczę przy garach. W końcu pojechałam.
Wróciłam do domu, a tu niespodzianka. Dzieci pomyły mi mebelki Ewuni (wczoraj oczywiście nie dałam już rady), z mężem pozanosili mi ciuszki do pokoju, ale juz nie pochowali do szafek i uzasadnienie od całej trójki " zostawiliśmy ci najmilsza część roboty" Ale ich kocham
Wróciłam do domu, a tu niespodzianka. Dzieci pomyły mi mebelki Ewuni (wczoraj oczywiście nie dałam już rady), z mężem pozanosili mi ciuszki do pokoju, ale juz nie pochowali do szafek i uzasadnienie od całej trójki " zostawiliśmy ci najmilsza część roboty" Ale ich kocham
Marzena197235
corin tez bym ich bardzo kochała wspaniali sa
hejka, przespalam calutka noc bez obudzenia sie. Nareszcie czuje sie wypoczeta (w miare) obudzilam sie dopiero teraz wiec odespalam wczorajsza noc.
Maqnio kochana teraz coraz czesciej bede na forum o tak wczesnej porze, jestem tego pewna!
konwalianka ja tez juz myslalam o takim podkladzie na materac, bo mamy nowe lozko i szkoda by bylo jakby wody chlusnely i pozniej smierdzial zapytam w aptece czy maja cos takiego :-) ale to troszke pozniej bo nie przewiduje wczesniejszego zaskoczenia.
dodi jak patrze na twoj suwaczek to az mnie skreca ze masz juz 37 tydzien
ania spokojnie, nie ma opcji zebys nie poczula. Jestem pewna ze w chwili gdy poloza ci go na brzuchu bedziesz tryskac radoscia. Obawy kazdy ma, teraz wystraczy poczekac az sie wykluje :-)
ja ide jesc kawo-platki :-) glodna jestem bo wczoraj kolacji nie jadlam.
Maqnio kochana teraz coraz czesciej bede na forum o tak wczesnej porze, jestem tego pewna!
konwalianka ja tez juz myslalam o takim podkladzie na materac, bo mamy nowe lozko i szkoda by bylo jakby wody chlusnely i pozniej smierdzial zapytam w aptece czy maja cos takiego :-) ale to troszke pozniej bo nie przewiduje wczesniejszego zaskoczenia.
dodi jak patrze na twoj suwaczek to az mnie skreca ze masz juz 37 tydzien
ania spokojnie, nie ma opcji zebys nie poczula. Jestem pewna ze w chwili gdy poloza ci go na brzuchu bedziesz tryskac radoscia. Obawy kazdy ma, teraz wystraczy poczekac az sie wykluje :-)
ja ide jesc kawo-platki :-) glodna jestem bo wczoraj kolacji nie jadlam.
reklama
malamii06
Corin, ale wspaniała niespodzianka ) Aż się normalnie wzruszyłam Hormony chyba buzują bo ostatnio się wzruszam w dziwnych momentach
Ja chyba też podłożę sobie pod prześcieradło podkład poporodowy, tak na wszelki wypadek. W lutym kupiliśmy sobie łóżko i super materac, więc szkoda byłoby go... zamoczyć.. I jak go potem wyczyścić? Lepiej się zabezpieczyć!
Ja chyba też podłożę sobie pod prześcieradło podkład poporodowy, tak na wszelki wypadek. W lutym kupiliśmy sobie łóżko i super materac, więc szkoda byłoby go... zamoczyć.. I jak go potem wyczyścić? Lepiej się zabezpieczyć!