reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

malamii ja nie jestem przeciwna matom edukacyjnym ale moim zdaniem jest zbedne wydawanie 300 zl albo 200 na cos takiego, maluch do momentu kiedy lezy i nie raczkuje to bedzie tam sie bawil i wpatrywal w zawieszki, ale w momencie jak juz zacznie raczkowac nie ma szans bo widzialam jak miala kolezanka ze swoim synkiem. Wiec wydac 300 zl na 4,5 miesiecy...
ja tam nie wiem, jesli ktos ma na prawde pieniadze to droga wolna, ale jesli sa ograniczone to ja rezygnuje z takiego typu rzeczy, wolalabym lezaczek, bardziej pomocny.

reklama
A nam sie udalo bardzo tanio kupic wozek na allegro Roan Marita - dokladnie taki chcielismy :) naszwozek.jpg

miriam liba fajny wozeczek, jedynie co mi sie nie podoba to ta metalowa kratka na dole. A jak wyglada spacerowka? jest doczepiana czy gondolne mozna zlozyc?

Ps. i jestesmy dokladnie w tym samym tygodniu i dniu ciazy ^^

malamii ja myślę podobnie jak emka, sama nie kupiłabym nigdy, mam ale tylko dlatego, że po siostrze zostało i nie jest w żaden sposób wymyślna, taka zwykła.. też uważam, że leżak lub huśtawka jest lepszym zakupem

miriam a mnie się właśnie ta kratka podoba, taka old scholowa (czy jak to się tam pisze), jak z dawniejszej epoki - dla mnie rrewelacja :)

em_ka, może faktycznie masz rację, że nie ma co przesadzać.. Ja matę edukacyjną kupię na pewno bo u wielu moich znajomych się sprawdziła, ale chyba tą najdroższą odrzucę z moich typów. Pieniądze przydadzą się na coś innego ;)

hmm.. o zakupie leżaczka też myślę.. Całe zakupy jeszcze przede mną, nie wiem (strach się bać) ile to wszystko wyniesie.. :/

Ostatnia edycja:
Hej kuleczki!

U mnie grzmi, ale chyba jeszcze dość daleko..brr nie lubie burzy..

Bylam dzis na urodzinkach u babci, objadłam sie pychotek przeróznych, teraz leże i dyszę hehe..

Kupiłam dzis w aptece Oillan do kąpieli i balsam natłuszczajacy.. cos podobnego jak Oilatum.. z myślą o Michasi w sumie.. ale chciałam też kąpać w tym malutką..ale doczytalam, ze jest polecane od 6miesiąca zycia, a w uzasadnionych przypadkach od 1 m-ca, a na balsamie że od 3 roku zycia, lub od 1 roku.. hmm to raczej malutkiej juz w tym kąpać nie będę, chyba że po 6 miesiącu.. No ale jak nie to Michasia zuzyje, bo ma ostatnio problemy ze skorą, swędzi ją i ma wysuszona, a smaruje ją balsamem nivea dla dzieci..

Miriam, fajny wózio, oglądałam go na allegro:)

ja maty edukacyjnej nie kupię, bynajmniej nie teraz.. a po drugie to zawsze jest problem co kupic maluszkowi np na chrzciny..wiec ktoś pewnie na to wpadnie:)

em_ka - tak zauwazylam, ze mamy te same cyferki :) ciekawe jak bedzie z terminem - ja mam na 25 ale kto to moze wiedziec, kiedy Milosz zechce sie objawic :)
wozek taki, bo mieszkamy na warminskiej wsi, gdzie ani chodnika ani porzadnego asfaltu :) na te warunki idealny i przekonal mnie rozmiar gondoli - maly nawet zima sie zmiesci, jak podrosnie + kocyki, skafandry itd.

hej laseczki ja teraz siadlam po calym dniu dopiero przed kompa...

Jakos przezylam ta glukoze nie bylo tak zle:) pozniej bylysmy z mama ogladac wozki i upatrzylam dwa zaraz jeden wstawie na watek z wozeczkami drugiego zdjecia nie moge znalesc niestety na necie... jutro moj przyjezdza to w sobote wybierzemy sie zarezerwowac juz bo czeka sie nawet do 4 tyg taki nabor...kola pan mi zmieni jak cos hehe

reklama
MALAMII ja np na pewno zakupie takia gabkowo-gumowa podloge dla maluszka czy puzzle sie to nazywa, ktore mozna laczyc w dowolny sposob i maluszek moze na tym lezec spokojnie. Jesli masz problem z wyborem co kupic potrzebniejszego to na twoim miejscu zrezygnowalabym wlasnie z tej ,,maty edukacyjnej" moim zdaniem zadna rewelacja, lepsza edukacje zapewnisz mu ty sama pokazujac rzeczy i bawiac sie z nim niz ta cala mata. Nie wiem czemu ale wymyslaja coraz to ,,lepsze,, i drozsze rzeczy dla dzieci a ludzie mysla ze bez nich nie sie obejda. Ja mimo swoich mlodych lat jestem bardzo na dystans z tymi rzeczami...
wiadome gdybys dostala to w prezencie to spoczko, mozna uzywac, ale wydawac nawet 100 zl na taka mate to dla mnie o wiele za duzo, zainwestuj sobie w fajny lezaczek , no chyba ze masz inne plany :-) ja tylko wyrazam swoje zdanie :-)
o taka mata piankowa :
http://www.bangla.pl/zabawa/puzzle/...zle-p15726.htm?sid=45km6gi1b7mkuiamut49tsbpd5

miriam no zobaczymy jak to z tymi terminami bedzie :-) ja mysle ze przed terminem nie urodze, jak juz to w czasie lub po, obym tylko na sierpien nie wskoczyla... tzn wolalabym nie :-p

Ostatnia edycja:
Do góry