reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Corin ja mam to samo tzn miałam tamte ciąze były i już!!nawet nie myślałam,że coś moze się stać i pewnie gdybym nie poroniła teraz mniej bym sie bała .Dziewczyny uwierzcie mi jak klade sie na fotelu i dr ma mi robic usg cała drże normalnie trzęse się jak osika On sobie myśli co za histeryczka:-D ale to jest silniejsze ode mnie.Corin to nie starość tylko internet :-D naczyta się człowiek a pozniej panikuje ale coż.....wole dmuchac na zimne.

Danuska mi już przedostatnio chciał robić normalne USG ale, ze mam mega zrosty nie mógł zobaczyć krwiaka i zmienił taktyke.Wydaje mi się ze nadchodzi juz taki czas ,że zrezygnuja z dowcipnego :-)

Ostatnia edycja:
Margerita tu się zgadzam wszystko przez Internet. Ja zaczęłam się stresować czytając o ciąży a szczególnie na forum... Po prostu wcześniej nie zdawałam sobie sprawy z tego, że jest aż tyle Aniołków...

no wlasnie to nie jest termin mojej miesiaczki, powinna ona wypasc 21 listopada, a dzis jest 9 grudzien... no nic, jutro rano ide do poloznej, zobaczymy co mi powie.dam znac. teraz ide odpoczywac. trzymajcie sie dziewczyny i powodzenia!!

Magda tulę mocno. Bardzo mi przykro.

Zgadzam się z Wami dziewczyny, że to przez internet. Naczyta się człowiek i panikuje. Jak ja teraz wytrzymam do 5 stycznia, kiedy to będzie następne usg.
Oszczędzać się i nie myśleć tylko tyle pozostaje.
Normalne USG chyba po 3 miesiącu, tzn po skończonym 12 tygodniu.
Ale to chyba też zależy od lekarza.

danuska, mi lekarz powiedział, że normalne usg będzie dopiero koło 15tc. W każdym razie następne mam pod koniec 12tc i powiedział, że jeszcze będzie wewnętrzne. Pytałam, bo na wizytę z mężem wolę poczekać do normalnego (a w zasadzie to mąż tak woli). Ale też koleżanka mi mówiła, że ona już koło 12tc miała normalne, więc pewnie to kolejna rzecz która zalerzy od lekarza.

Magda,współczuję i ściskam.
Dziewczyny nie warto się nakręcać,nikt tak naprawdę nie wie co nam pisane.Trzeba się oszczędzać,nie dźwigać ciężkich rzeczy i tyle.Trzeba mysleć pozytywnie,To moja 1 sza ciąźa i staram się nie mysleć źle.Pozdrawiam Was

Dzieki basieniak :-) pytam właśnie dlatego, że mój M. też postanowił poczekać do normalnego. Jakoś boi się tego dowcipnego i mówi, że czułby sie niezręcznie. Na początku strasznie się oburzyłam, że nie chce ze mną iść i zobaczyć Dzidzi, ale to facet więc może nie czuje jeszcze tego tak jak ja. Nie chcę go zrazić na początku (kiedy i tak niewiele widać na ekranie), bo bardzo chcę aby był przy porodzie.

Macie rację wszystkiemu winny jest internet i nasza deociekliwość ( która jednak czasem ratuje życie dzieci). jak byłam w ciązy, jako nastolatka nie miałam pojęcia o wielu rzeczach chociaż czytałam książki, gazety na ten temat. Teraz dopiero wiem ile jest zagrożeń :-(

reklama
Do góry