reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Oj migrenki moje kochane, na szczęście w ciąży zdarzyły się tylko kilka razy. U mnie nic nie pomagało, dopiero właśnie wymioty i sen...

, Emka, ja już kilka dni siedzę w domku i dostaje szału...

Kasiulka, na zachciankach jest przepis, jutro chyba też się skuszę i zrobię :))))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Kkasiulka wiem ze to cenny czas ktorego juz za 4,5 miesiace nigdy nie bede miala (chyba ze na starosc :-D ) to samo potwarza mi moja kumpela ktora ma coreczke 2 lata, ze jak czyta ksiazke to pozniej ma wyrzuty sumienia ze z mala nie siedzi. No ale ja nie jestem przyzwyczajona do takiego trybu zycia. Nawet jak bylam sama w domu w polsce to zawsze bralam psy i jazda na spacer do lasu na kilka h, a tutaj? gdzie te lasy? gdzie te pola? same ulice i beton :-( i kupy na chodnikach !!!! no i najwazniejsze- nie mam psa!

Kkasiulka wiem ze to cenny czas ktorego juz za 4,5 miesiace nigdy nie bede miala (chyba ze na starosc :-D ) to samo potwarza mi moja kumpela ktora ma coreczke 2 lata, ze jak czyta ksiazke to pozniej ma wyrzuty sumienia ze z mala nie siedzi. No ale ja nie jestem przyzwyczajona do takiego trybu zycia. Nawet jak bylam sama w domu w polsce to zawsze bralam psy i jazda na spacer do lasu na kilka h, a tutaj? gdzie te lasy? gdzie te pola? same ulice i beton :-( i kupy na chodnikach !!!! no i najwazniejsze- nie mam psa!

em_ka - wierzę....wszystko ma swoje dobre i złe strony....Jakiś park? Pies sąsiadki? Szydełko? ;-) Krzyżówki? Coś faktycznie powinnaś robić....;-)

balkan - dziękuję za przepis. 'Brzmi' pysznie....

EDIT

zuzu - jeśli chodzi o imię, to ja zawsze powtarzam, że imię jest dla dziecka a nie dla rodzica, tym bardziej dla kogokolwiek innego. Ma być dla Małego dziecka, nastolatka i dorosłej osoby.....Bałabym się tych piłek - teraz musisz bardzo uważać. Ale rozumiem Twoje dylematy - moja siostra też jest nauczycielką (ja też, ale nie pracuję w zawodzie) i też myśli przede wszystkim o dzieciach. Szkoda, że Rodzice tych dzieci już nie.....Dzieci tym bardziej.....To kto ma o niej myśleć jak nie ona sama?? Kto będzie pamiętał ile Ty pracowałaś i ile poświęciłaś z siebie. Czy będziecie, kochane nauczycielki, dzięki temu bardziej docenione?
Co do glukozy - raczej trzeba siedzieć....Książka?? Ja poszłam (w pierwszej ciąży) na spacer, to mnie babeczka opierdzieliła, że wynik może być nieprawdziwy

Ostatnia edycja:
Kasiulka. No u nas ok chlopak chyba Natan ale jeszcze sie zastanawiamy.... mojej mamie sie nie podoba... bo niby pochodzenia hebrajskiego a Dawid jakub szymon itp też sa tego pochodzenia... a mi coś do łba wlazło heheh...
No co do pracki to narazie ile się da ale się zobaczy no ciągnę szkolę i aqua 2 godz 2 razy w tyg wiec troszki zmęczona jestem ale zawsze bylam przyzyczajona do takiego trybu zycia pędu bo zawsze po szkole mialam jeszcze wieczorne aerobiki.... ale jak piszecie czas odpoczać i moze tak zrobię. Chcialam do końca roku szkolnego popracować ale nie wiem czy dam radę może w czerwcu juz pojdę na l 4 chyba ze gin bedzie kazał wczesniej, narazie chce dać ze wzgledu na zarazki dzieci w szkole i na moj zawód bo nl wf pilki a na hali mam czasami 5 klas całych to oczy w około glowy zeby pilką nie dostać.. ale naarzie tfu tfu.... się wystrzegam. Więc póki mogę to chodzę mam wychowawstwo w tym roku dzieciaczki 10 lat to szkoda mi ich zostawiać... ale jak już poczuję zmęczenie to nie ma bata. Teraz bede miala wizytę 21go i tę glukozę bede piła ble i ponoć musze tam siedzieć 2 godz laski pomózcie jak to jest z tym badaniem bo moze w przerwie bym wyskoczyla do sklepu pobuszowac a nie 2 godz siedziec w lab na dupie.

dobry wieczorek mamusie i szkraby kochane :*:* No ja te jajca robiłam ozdobne i tak sie wciągnęłam,aż mi tasiemki zabrakło,nie wiem co ja będe z nimi robiła :-D
emcia jejjj Ty wiesz jak mnie dzis trafia obiecałam leżenie i leżałam,ale jutro nie ma głupich wstaję i spacer i sprzątanko małe,bo mnie coś trafi :wściekła/y:
zuzu eee to fajne już dzieciaki jak 10lat mają,troszke rozumieją,że w ciąży jesteś i mam nadzieję,że grzeczne są !! ;) a co do glukozy ja będe miała po 24 tc wczoraj mi tak lekarz powiedział i,że mam kupić 50ml więc godzinkę będę czekała,ale dziewczyny miały po 75ml zapytaj lekarza ile masz wypić ;)
sestinka wow no to pożegnanie superrr Ci młodzież zrobiła i dziękuję za gratulacje :* mailuj hoho może mnie zabierzesz ze sobą,bo u mnie jak pisałam zamknięty basen a na plecach kocham pływać :zawstydzona/y:

zuzu podobno nie mozna chodzic po glukozie z tego co tu niektore pisaly. Najlepiej siedziec badz lezec :szok: chyba ze sie myle

ja na basen z mila checia bym poszla, ale samej tak glupio>... nawet nie wiem co ja bym tam sama robila :-( a nie mam nikogo kto by mogl ze mna isc.

...a ja już po kolacyjce :-) dopchałam się do pełna, zrobiłam zapiekanki.
Odnośnie glukozy ja też piłam 50 ml w poprzedniej ciąży ale nie miałam wskazań czy mam siedzieć czy leżeć, poprostu chodziłam sobie.

witam ja juz po wizycie
mały zdrowy i duzy 600 g, wszystko na razie w porzadku
porobił zdjatka jutro wstawie mam nawet zdjatko na ktorym widac siusiaka:-)
zuzu nasz gin przepisuje 75 g własnie mi przepisał i trzeba 2 godz siedziec niestety

reklama
Do góry