reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

danusia no wreszcie zajrzałaś,bo już sie tutaj martwic zaczynałyśmy :tak: dziekuje no córeńka ma byc i mam nadzieję,że już nic się nie zmieni
Jej współczuję tych choróbsk wstrętnych !!! I obyś teraz już nie chorowała w ogóle !!:*:*:* Nowe wieści no emcia tez córeczkę będzie miała hihi mailuj ma potwierdzonego syneczka balkanteż syneczka będzie miała a marzenka córeczkę i psocia potwierdzonego ma syneczka :D

reklama
Gon1a trzymam kciukasy za wizyte
Wydrusia super ze zabieg sie maqnio udal, teraz tylko badzmy dobrej mysli ze wytrzyma jeszcze te pare miesiecy
Danuska witaj kurcze :-) dlugo cie nie bylo az sie martwilysmy. Ano wyszlo szydlo z worka. Mala Nicolette :-D

Dzien dobry kobietki sluchajcie mam pytanie kiedy moge stwierdzic ze mam twardy brzuch bo nie rozumiem twardy mozliwe ze mam teraz w sensie mam napieta bardzo skore ale jak dotykam palcami opuszkami ... delikatnie sprawdzajac to jest sprezysty...
A twardosc brzucha okresla sie po czym ze ... jest po prostu twardy jak kamien ? Nie rozumiem tego a teraz sie martwie swoim brzuchem bo mam jak pilka :| i nie wiem czy to jest cos niedobrego :| jest napieta bardzo skora

Veronique jesli nie wyczuwasz palcami tego brzucha tardniejacego to po prostu nie masz z tym problemow bo nie da sie tego przeoczyc. Mi jak twardnieje to sie robi z macicy kula ze mozna ja metrem krawieckim ze wszystkich stron zmierzyc i jak dotykam brzucha to kamien, nawet tkanki tluszczowej wtedy nie czuje. Takze nie martw sie na zapas i nie czytaj ,,super poradnikow,, bo jesli ciebie to nie tyczy to po co o tym myslec...

a ja jestem zaczytana w ,,ciezarowka przez 9 miesiecy" jestem juz na 150 stronie, zjadam ja normalnie :-D

aa wlasnie, zapomnialam dodac. Wczoraj zostawilam jaszczura na grzejniku, wchodze pozno w nocy do pokoju, szukam go szukam i nie ma. Mowie no ladnie, tego go sobie poszukam. Ja patrze a gad na scianie sobie spal przyczepiony :-D :-D :-D az mu fote szczeslilam, a posmialam sie tak ze hej :-D

Załączniki

• jaszczur.jpg
    jaszczur.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Orchidea ja rowniez gratuluje corci, mialam takie przeczucie ze bedziesz miec dziewczynke:-)
emkamek te krzeselka maja chyba cos w sobie ja w tamtym roku kupilam swojej corci takie, tez radosci bylo co niemiara

Ja sie kiepsko dzis czuje, brzuch mnie boli, tak miesnie w brzuchu ciagna. Moj maz wychodzi z zalozenia ze skoro on chodzi do pracy to jak wroci ma wolne. Ja robie wszystko w domu i przy dziecku (jak to kobieta) dodatkowo pisze prace mgr ucze sie na egzaminy etc. W dodatku corcia katarek zlapala i nocy slabo spi
To sie wyzalilam

Emka u mnie to jest tak ze jak wciskam no staram sie tego nie robilam ale jak dotykam palcami to sie wglebia ... skorka ... ale na przyklad dzisiaj mialam tak ze z prawej dotknelam ii TWARDO bylo ... a z lewej miekko ale wydaje mi sie ze to był Synus ... troszke sie przestraszylam bojaki ciul ja tam macam tenbrzuch jeszczxe cos sobie narobie .
Teraz jak bylamz pieskiem na dworzu to powiem wam ze czuje dyskomfort taki jakbym miala za mala ilosc skory :| "wzdety brzuch " ale to pewnie przez te zaparcia ....
A najlepsze jest to ze dzisiaj zalozylam lzejszy plaszczyk i WSZYSCY jak nie widzieli ( pisze o sasiadach ) tak teraz na kiedy termin tratratata czulam sie jak pod obstrzalem :| i Wszyscy mi mowia ojjj AZ na lipiec wspolczujeee ... Ale Pani mloooda to PAni da rade Matko Boska a co to w lato juz z brzuchem nie mozna chodzic wiem ze bedzie goraco i w ogole ale bez przesadyyy... tyle o mnie
A Maqnio jutro odwiedzam o 12 ... jest optymistycznie nastawiona zabieg sie udal :) i odpoczywaja tylko troszke jej sie brzuszek spina ale dostaje kroplowke takie bardzo silnie rozkurczajace leki ...
Chce juz bardzo wrocic do domuuu :) mowi mi "wiesz jak to w szpitalu mozna sie czuc "
Ale najwazniejsze ze zabieg sie udal :) jest Szew :) i oby malutka siedziala w brzusiiu aa i jeszcze rozmawialam z nia wczoraj to bylam w szoku wiecie ile rozyczka warzy ? 700g ! Myslalam ze sie przeslyszalam aleee naprawde... :)

Dzięki dziewczyny za pamięć :-)

Emka,
a bierzesz coś na to twardnienie? Ja wcześniej też tak miałam i kazał mi nospę brać, teraz już biorę sporadycznie, bo jest znacznie lepiej. U mnie jest tak, że jak za mało leżę i odpoczywam albo się denerwuję to się spina mocno. No i zgadzam się, nie da się tego pomylić z czymś. Brzuch na co dzień jest sprężysty i "twardy" ale w czasie tego spinania macica jest jak kamienne ciało obce.

Orchi kochana dzięki za skrót informacji. Mailuj, Balkan, Marzenka, Psotka gratulacje :-)

Nil, współczuje, ale niestety faceci mają takie głupie przekonanie, a jak to moja mama mówi; "baby są głupie i chociaż nie mają siły to i tak robią". Niestety taka prawda, a faceci jak ich coś boli to koniec świata jest i leżą plackiem...

Ostatnia edycja:
Oj tak Daniusiu jak moj sie teraz przeziebil to caly swiat sasiedzi sciany nawet biedny Pedzel (kot) wiedzial ... :> ze Pawel jest chory .... nawet temperatury nie mial aleeee umierajacy... zatokii bolaaa katar ojj naprawde opieka 24h na dobe jeczenie stekanie haahah aj Ci mezczyzni
NIL ja mam podobnie ... a czasami jeszcze uslysze "calyyy dzien w domu siedzisza nie dalas rady tego zrobic " to mam ochote nie powiem co zrobic ale teraz zeby sie nie denerwowac jednym wpuszczam drugim wypuszczam ....
Tak naprawde to taki typ faceta nie potrafi zrozumiec albo .... czasami moj Pawel stara sie i jak naprawde widzi ze jestem zmeczona to .... bierze sie sam do roboty... :) ostatnio zrobil takie pranie ze wszystkie skarpetki ma rozowe... :/ jestem ciekawa co by zrobil ... jakby mnie nie bylo ... :| kto by pyszne sniadanko zrobil obiadek.... ojoj ... :))) wrednaj estem troche ojj jakby P przeczytal to hihiihh po uszalach by mi sie dostalo :p
Juz mi dzwonil dzisiaj ze jak wraca z pracy a jest bardzo chory bo ma "az tylko katar" i chcialby zjesc kurczaczka .... pieczonego... takiego jak Ty kochanie robisz... " No to mu zrobilam juz taka wredna nie bede...

Ostatnia edycja:
danuska Twoja mama ma racje:-)
Mój mąż to czasami jak go o coś proszę to udaje chorobę i się kładzie do łóżka, dlatego staram sie go nie prosic o nic
Veronique to dobrze ze teraz wypuszczasz ja jeszcze nie mam tej umiejetnosci

Dziewczyny czy któraś z was miała robione badanie AFP?

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonus z tego co zdazylam sie zorientowac jest to badanie krwi matki na ewentualne wady u dziecka tzn jakies uszkodzenia CUN i na zespol Downa. Mam nadzieje ze nic nie pokrecilam. Jak przeczytalam co to za badanie mi lekarz zlecil to malo zawalu serca nie dostalam. Jak poszlam na to badanie to zasypalam polozna milionem pytan. Na szczescie okazalo sie ze kazdej pacjentce je zleca a mi wyniki wyszly prawidlowe

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry