reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Nie wiem jak ja to wypiję :baffled: na samą myśl mam mdłości..
Kurde u marcóweczek czytałam tez duzo było cc i większość to malutkie dzidziulki,chyba dużo na 62 ubranek nie będę kupowała :-D bo jak szkrabik się urodzi 51cm to nie założe mu/jej na 62 żeby pływało

reklama
na marcowkach praktycznie same CC nie wiem dlaczemu?! :-( u nas tez bedzie sporo no ale nie az tyle co na marcowkach mam nadzieje!

a co do pobierania krwi to ja zdecydowanie wole z zyly, moge sie nawet patrzec jak zbija igle i leci krew przez strzykawke, ale nie moge lubie pobierania z palca, tego sie boje jak ognia zawsze :baffled:

Ostatnia edycja:
emcia no malutko było naturalnych i tak widziałaś rodziły się nawet 34tc czy 36tc kurde jakoś tym rocznikom się spieszy na świat czy co.... myślisz,że mniej u nas będzie cc ?? Ja się obawiam tych upałów czy nas wcześniej nie złapie,,, u Ciebie też robią tą glukozę czy masz jakieś inne badania ??

Ostatnia edycja:
orchidea mi jest ciezko odczytac te badania bo mam wszystko po hiszpansku

ahahahhaha a w tabeli mi pisze RAZA - caucasica co ja jestem pies? :-D ahah

mi robili jakies 3 testy genetyczne, na jednym pisze
RIESGO TRISOMIA 21
RIESGO TRISOMIA 18
RIESGO DTN mam niskie
cokolwiek to znaczy wyszlo dobrze :-D
mam tez testy na cukrzyce, na grupe krwi, ze nie pale i inne ktorych nie rozumie :-)
po tym USG znowu beda brali pomiary i znowu bede miala dokladne badania na ryzyko i na inne rzeczy

ja mysle ze u nas mniej bedzie CC a z goracem to hm.... wy to jeszcze macie super w lato, ale my z hanami? w madrycie na prawde temperatura 35-40 stopni ciagnie sie od np poczatku czerwca - sierpnia i jeszcze we wrzesniu sa upaly wiec nie wiem jak ja to zniose, chyba sobie zamontuje wiatrak w majtach zeby mnie chlodzil na bierzaco :-D

Ostatnia edycja:
Ło matko to i bym się nie połapała w tym haha nazwy nic mi nie mówia wogóle :-D ja na palenie nie miałam nic takiego,ale właśnie do porodu mam w karcie u lekarza mieć wpisane że ząbki są wszystkie zdrowe a ubytki czy tam to co trzeba by było wyrwane,,

:-Dno widzisz, moze jak hanami wejdzie to mi powie co to znaczy, albo siostra D ktora sie na tym zna bo ja nie mam zielonego pojecia a oni mi tego nie tlumacza tylko mowia ogolnie ze wszystko dobrze :baffled: i nawet sie z wami nie moge podzielic bo nie wiem co jest co. Ale najwazniejsze ze mi rase kaukaska wpisali :-D LICZE jedynie na kompetencje lekarzy, oni tez mnie inaczej traktuja ze wzgledu na moj wiek, raczej wyniki zazwyczaj sa dobre w tak mlodym wieku, wiekszy nacisk klada na kobiety powyzej 30r.ż

aaa juz wiem RIESGO TRISOMIA 21 to jest na zespol downa, bo zespl downa powstaje gdy powstaje dodatkowa para chomosomow 21. ale reszty nie wiem :-x

Ostatnia edycja:
Napewno jest wszystko ok kochana,powiedzieliby Ci gdyby coś było nie tak na 100% no ale z tą rasą hahahaha dobrzy są nie ma co.No fajnie jakbyś wiedziała co znaczy co,,bo byśmy mogły zobaczyć czy takie same są badania czy może jakieś inne też robią.
Dziewczyn coś nie ma dziś :szok: pustki na forum ,,,

no a mi sie nudzi jak nie wiem co, chyba sobie porobie troche testow z prawka, dorwalam taki superanckie testy ze szkoly jazdy, laska mi jedna nagrala,takze teraz korzystam poki moge i chce zdawac egzamin z teoretycznego i zaliczyc go jeszcze przed lipcem, z praktycznym sie wstrzymam bo kasy nie bede miala na wykupienie godzin, jedna godzina 35 E a potrzebuje minimum 15-20 jak nie wiecej

wróciłam z kina - siłą się powstrzymałam, żeby sobie czegoś nie kupić - a takie śliczne buty widziałam - na obcasie oczywiście.... :) przynajmniej zaoszczędzę na ciuchach dla siebie w tym roku.... :)

Em_ka, faktycznie nie zazdroszczę lipcowych upałów.... co prawda u nas może być bardzo różnie.... a'propos badań - to po co Ci wiedzieć, co tam szczegółowo na tych badaniach jest napisane, ważne, że wszystko OK - ja tam nie rozszyfrowuję tych różnych skrótów.... :) do tej pory nie odebrałam wyników testu pappa, bo przez telefon kobieta powiedziała, że wszystko w porządu - w przyszłym tygodniu idę na połwkowe to odbiorę....

co do czekania w kolejce, to mimo, że chodze na USG prywatnie, to też tam się czeka czasami i ze 2 godz.... nawet w necie pacjentki piszą, że najlepiej na wczesniejsze godziny się umawiać - a ja mam na 13, więc myślę, że sobie poczekamy.....

reklama
Ja tylkoprzyszłam dać buzi i powiedzieć ze czuje sie jako tako !
dostalam globulki na te infekcje doktor mi zmienila na pimafucin i jest lepiej nie boje sie ich brac .
A wczoraj nawet poczulam dosc solidne pukniecie ! :) Walduś mnie tam ladnie bombarduje :) ajjjj teskno mi za wami ale mam balagan w domu bo remont maly :( odezwe sie w miare mozliwosci BUZI

Do góry