reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

dodi no wlasnie niby przez zamrozenie one gina i mozna spokojnie jesc. Tak samo jak mi nie wolno jest tego surowego miesa co sie nazywa JAMON ale niby ze jak sie go zamrozi wczesniej i odmrozi to mozna troszke zjesc mimo ze sie ma ujemna toksoplazmoze :eek:
ja nie wiem czy to prawda czy nie, tak pytam z ciekawosci bo ludzie mi rozne rzeczy mowia!! jedna mi powiedziala ze musze kupic taki specjalny plyn ktorym sie myje wszystkie owoce i warzywa bo jak nie bede myla tym to sie nabawie toksoplazmozy :eek:

reklama
Corin kolorowych snów słonko dla Was :*:*:*
mailuj czyli czujesz nadal,że to córeńka może być ??
danuska hahah wszystko możliwe emcia dobrze jednak,że my płci nie znamy bo bysmy tez jeszcze szok miały straszny hihi a co do ryb no surowych jeśc nie można ale świeżych ?? kurde nie wiem

Pipi ja zawsze przy pierwszej lepszej okazji rzucam sie na swieze ryby na straganie, jak golum z wladny pierscieni :-D swiezutkie, soczyste :-D :-D :-D

toksoplazmoza to przez odchody kocie , ptasie i wydzieliny z dzioba czy pyska.Wcale nie tak łatwo się nią zarazic.Zrobiłam rozeznanie. Uwazajcie za to na listeriozę- sery plesniowe i cytomegalię- małe dzieci.

EE TAM ludzie różne rzeczy mówia, ale co do surowego mięska to się zgadzam...nawet nie lubię więc nie jem nigdy..
W irlandii np mówią, że w ciąży kobieta nie powinna jeść orzechów, bo dziecko może mieć na nie alergie!! nie do wiary, przecież tłuszcze z orzechów są bardzo bardzo zdrowe i kobiety ciąży powinny je jeść.. to tak samo jakby teraz zabronic czekolady i innych takich rzeczy, bo sa alergizujące..masakra

ja w sumie jeszcze na liście lipcówek nie zmieniłam plci na dziewczynke.. muszę to zrobić, ale to za tydzień jak będe miala pewność:) bo jak narazie to chłopek tam widnieje:)

Ostatnia edycja:
Dobra Słoneczka!
Nadrobiłam troszkę zaległości a teraz zmykam do łózia z dylematem czy poprzytulać się do mężusia, czy poczytać książkę bo świetną mam.
majluj ja wczoraj na kolację piekłam bułeczki pszenne, ale takie z mąką:-) wyszły super, polecam!
Dobrej nocki!!!
:happy:

reklama
em-ka tak też podejrzewałam...
ale od ryb toxo się nie zarazisz, najwyżej tymi robalami, tak mi lekarz mówił jak pytałam o sushi

dobranoc tym co już w łóżeczkach:-)

Do góry