reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Czołem
Od 6na nogach, bezsenność Karoliny- a ja cierpię. No cóż taka moja rola widać.

Willsonka nie pomogę niestety. Ja mam Cybex Topaz, ale on jest dosyć spory ale do seicento mojej siory się mieści. Szkoda małej, że ma nietolerancję i alergię, ale lepiej że teraz wyszło niż później.

Ewa z tymi pieluchami tak jest- trzeba mieć anielską cierpliwość. U nas od czasu do czasu wielorazówki, ale Karolina nie chce w nich chodzić- mówi, ze ją bolą....:confused:

Dwie kawy już wypiłam i coś mnie dyńka zaczyna cisnać- chyba mi się zbiera na przeziebienie jakies, bo w piątek wylazłam z niedosuszoną głową....

reklama
Hejka podczytuję was codziennie ale jakos nie mam siły nic pisać. U nas króluje katar- obie malutkie mają, tylko taki wstrętny zatokowy...Poza tym z Tosią byłam u gastrologa ze względu na ciągłe rozwolnienie od czasu rotawirusa i kazał wprowadzić na 2 tygodnie dietę z ryżu, gotowanych warzyw i gotowanego kurczaka, żadnych innych produktów, Tośka ciągle chodzi i mówi że jest głodna, budzi się o 3 w nocy mówiąc że jest głodna i nie może już zasnąć, ale ryżu już nie chce jeść, gotowanych warzyw też nie, wczoraj ugotowałam jej rosół bez przypraw to trochę zjadła i posmakowały jej słoiczki dynia z indykiem, wiec narazie awaryjnie dostaje to.
Wilsonka wspołczuję alergii i nietolerancji, jak teraz walczę z dieta Tosi to mi ręce opadają a co dopiero wy musicie przechodzić. my tez walczymy z nietolerancją i mam wrazenie że jest coraz gorzej.
Ewa najważniejsze ze jest postęp z pieluchami, potem już jakoś będzie
Adudz no to też masz chorowitka w domu, byle do przyszłego tygodnia, ma się zrobić ciepło to od razu wszystkie choroby sobie pójdą
Olcia gratuluję córeczki, teraz jeszcze tylko troszkę i maleństwo będzie z wami:-)

cześć kochane w weekend :)
u mnie dziś troszkę słoneczka wyszło, więc może faktycznie od jutra zacznie się już prawdziwa wiosna i nie tylko w kalendarzu, mam nadzieję, że u was też pogoda lepsza niż w piątek i wczoraj

Beatko co do spacerówki to ja mam taką samą jak ty, a mam 172cm i też mi się ją dobrze prowadzi,

Wilsonka szkoda, że mała ma nietolerancję,
Vioreczka mam nadzieję, że jakoś wytrzymacie z tą dietką,
a u nas mała cały czas męczy się z tym kaszlem, i jak jutro nie będzie lepiej to chyba jednak przejdę się z nią do lekarza

moja mała jak stanęła wczoraj na wagę to było 13,5 ale w ubraniu i z pieluchą, a mierzymy ok 86-87cm

idę przygotować jakiś obiadek, i jak Monia z M wstaną to będę miała gotowy

my jeździmy do jednej lekarki i ona zawsze waży gosię na wadze całkowicie nagą....tylko z pieluszką tetrową za którą odlicza od wagi....wg wagi żłobkowiej gosia waży 10 kg...na co ja się śmieję że chyba w golfie i w pampersie zsikanym;-)

Hej laseczki:-)
To i ja na chwilkę zameldowac sie że żyję i ze u nas wszystko dobrze:tak:
Artur wkońcu miał wolną sobotę wiecweekendzik spędzamy sobie rodzinnie.
Wilsonko oj szkoda maleńkiej z tą nietolerancją laktozy.
Adudzku tobie się nudzi bo dziecko za długo śpi a Alan nie chce zasnąc,pewnie padnie sam nad wieczorem a póżniej będzie grasował do północy.
Dziewczynki częstuję kremówką do kawki nadstawiac tależyki:tak:

Beacia ja wystawiam jęzora, no mam taką chcicę na słodycze że aż kwiczę :D

Jula mnie dziś zadziwia, wstała po calutkiej pprzespanej nocy o 7, zasneła o 8-10:50, a teraz spi od 14:30 a już po 17. Szok normalnie, mam nadzieję, że jej nie bierze jakieś choróbsko...

Beatko wystawiaj,wystawiaj bo mało co ciacho zjedzone,jest czym dzielic:tak:
Widze ze lipczatka ostro dzis śpia,Alan jeszcze nie spał dzis i teraz to juz mu nie pozwolę,jakos sie przemęczy do spania nocnego,najwyzej z godzinkę wczesniej padnie.

Beacia82 no moja dziś pospała ładnie 3h i 20min, ale wiem jak się można zmęczyć jak dzieciaczek cały dzień nie śpi, bo moja wczoraj nawet na 5 min się położyć w dzień nie chciała, więc może dziś odsypiała wczorajszy brak drzemki, teraz właśnie położyłam ją do łóżeczka dostała butlę z mlekiem i mam nadzieję, że ładnie będzie spała do jutra przynajmniej do 6 :tak::tak::tak:

reklama
Kobitki nie narzekajcie na pieluchy wielorazowe ... :-) kwestia przyzwyczajenia i dobrania odpowiednich... ja owszem tera zmniej je stosuje, bo tu msuze je prac recznie.. brak pralki... ale w Warszawie bez problemu cale dnie w nich chodzila... pranie tez raz dwa, do pralki z innymi rzeczami, 2-3h i byly juz suche... co do grubosci to wklady z konopii indyjskich sa bardzo cienkie i dziekcu z nimi wygodniej niz z grubymi poralowymi.. kwestia tez jakosci pieluszek, kroju itd...

GABI
jak mala miala gruba wkladke poralowa, albo podwojna to tez niewygodnie jej sie chodzilo.. moze to kwestia tego tez u Was?? albo gumki ja uciskaja?? a jakie macie pieluszki??

WILSONKA
przykro mi z powodu nietolerancji i alergii Malgosi.. ale najwazniesze, ze wiecie co to jest... Ja z takich lekkich spacerowek-parasolek mam mamas&papas model pipi,kupiona za 128zl powystawowa na allegro. Ja mam 176wzrostu i jest ok...ona rozklada sie na plasko... Przymierzalam sie tez do inglesiny trip - ona ma dluzsze raczki, wygodniej mi sie ja prowadzilo i kosztuje ok 400zl... Bravi tez widzialam - spacerowke-parasolke granatowa hello kitty, tez jest ok... tez nad nia myslam... one praktycznie podobne sa... stylizowane na maclarena ...kwestia ceny...

Do góry