reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Aniu- super wieści :-) Gratuluję !!!! Dbaj dalej o siebie, to będzie wszystko do końca dobrze.

Ada- a Ty się nie przejmuj wszystkim... przynajmniej spróbuj. Wiem, że to ciężko. Powiem Ci tak. Mój M. na początku miał taki średni kontakt z Matim. A wynikało to z tego (moim zdaniem), że nie czuł się do końca pewnie w roli ojca. I bardzo często mówiłam mu, że jest świetnym tatą, że Mati patrzy na niego jak w obrazek, że ma z nim całkiem inny kontakt niż ja itp. To oczywiście nie były zmyślone rzeczy, ale po prostu starałam się wychwytywać takie rzeczy i je podkreślać, tak żeby widział, że jest potrzebny i doceniany. I podziałało rewelacyjnie. Jest naprawdę świetnym ojcem, wspaniale się małym zajmuje i bawi. Stara się poświęcać mu dużo czasu. Może spróbuj. A jak już się skończy ten remont, to na pewno będzie całkiem inaczej.
A co do żłobka, to na razie w zachowaniu Matiego nie widzę żadnej zmiany. Już też się nad tym zastanawiałam. Ale śpi dobrze, ładnie się bawi i jest wesoły. Czasem ma gorszy apetyt, ale to raczej z powodu zębów. Dzisiaj w żłobku już było trochę lepiej. Płakał na początku, a potem się bawił z dziećmi.

W ogóle, to jestem zestresowana niesamowicie tym żłobkiem. Mati będzie musiał się nauczyć dużo samodzielności. Jest tam najmłodszy. Pozostałe dzieci są w wieku 1,5 roku- 2 lata. I już wychowawczyni zapowiedziała, że wszystkie dzieci będą się uczyły sikać na ubikację. Nie wolno przynosić kubków niekapków, bo będą normalne kubeczki i dzieci będą uczyć się ładnie pić. No i w ogóle dużo ma być zajęć rozwijających. Np. mają dzieci kisić ogórki :-D Każdy dostanie słoiczek i 4 ogórki. Będą uczyć się wkładać je do środka, wrzucać przyprawy, zalewać wodą. A potem jak już będą ukiszone to będą je jeść:-D Oprócz tego tańce, plastyka, elementy czytania, elementy języków obcych itp. Ale oczywiście wszystko ze zdrowym rozsądkiem. Tak żeby nie robić na siłe z maluchów geniuszy:-D

Uciekam kolacyjkę robić. Papa

reklama
Witam

Ale tu u was produkcja

Dmuchawcu super że z dzidzią wszystko ok a kartki śliczne, kiedy ja takie będę robiła:-pa no i miłe go świętowania, a historia Zosi z kupa hehe niezła

Ewo współczuje tej złamanej nogi sama mam złamanego palca na szczęście bez gipsu i w poniedziałek mam wizytę kontrolna ale i tak widzę ze kiepsko coś się zrasta bo niestety kilka razy było małych wypadków :baffled: a u nas był szał na misia beniamina w kółko leciał na dvd na szczęście przeszło już mu to

beata26 zdrówka życzę :tak:

willsonka sukienka super ;-) a i figura pierwsza klasa:tak:

więcej nie pamiętam :zawstydzona/y:

U nas tez pogoda bez nadziana ehhh ciągle pada i zimno dziś zaliczyliśmy plac zabaw 1 h bo na dłużej pogoda nie pozwoliła ogółem dzieciki są oststno super grzeczne :-D:-)

witam się ponownie wieczorkiem, ja tylko na chwilkę wpadłam zobaczyc jak tam wieści od Ani po USG, a skoro wszystko jest oki to tylko pozostaje mi gratulować i życzyć dalszego zdrowego rozwoju maluszka:tak::tak::tak:
miłego weekendu wam życzę bo nie wiem czy będzie czas do was zajrzeć, będę chciała jakoś pozytywnie wykorzystać swoje ostatnie dni urlopu, bo od wtorku znowu do pracy:szok::szok::szok: aż mi się nie chce o tym myśleć, nie chcę sobie psuć humorku,

izabell u nas nawet na chwilkę nie dało się wyjśc, bo jak nie padało to lało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mieliśmy pójść do babci M, ale stwierdziliśmy, że poczekamy na jutrzejszą pogodę, może będzie ciekawsza
beatko zdolniacha z tej twojej Julci:tak::tak::tak:
olcia fajnie, że ze żłobka jesteś zadowolona, nawet ostatnio mój M stwierdził, że też by oddał małą do żłobka gdyby u nas takowe było, no i gdyby nagle babcia odmówiła pomocy w opiece nad Monią
justyś ach ci dentyści, nie lubię do nich chodzić,a poza tym mam nadzieję, że śliwki synkowi pomogły
próbowałam właśnie wybrać małej zdjęcia do wywołania, ale tyle ich ma że nie mogę się zdecydować które wybrać, a które nie, a chce wywołać jej zdjęcia, bo ostatnie jakie mam wywołane to z jej chrztu (a ona miała wtedy dokładnie 5 tygodni) będę musiała jutro to skończyć, bo jak wrócę do pracy to pewnie znowu
nie będę się mogła za to zabrać, no i postanowiłam jutro, że będę miała jutro dzień generalnych porządków, bo już nawet w komandorze nic znaleźć nie mogę, lecę więc spać, aby jutro mieć na to wszystko siłę i chęci
kolorowych znów wam życzę i spokojnej nocki

witam się sobotnie, w sumie to myślałam, że będe miała chociaż kilka postów do przeczytania a tu nic:-:)-:)-( więc miłego dnia wam życzę i pewnie znowu weekendowa cisza zapanuje do poniedziałku

Hejka dziewczynki:)
Melduje sie ze zyje.W koncu po 2 tyg.puszcza małego wysypka poszczepienna i katarek tez juz koncówka.Cieszczy mnie to bo planowałam juz wizyte u lekarza na poczatku tygodnia jak by nie było lepiej.Naczytałam sie w necie ze niekture dzieciaczki maja dłuzszy problem z azs i wysypkami i juz sie bałam ze moze i nas to czeka.
Dmuchawcu ciesze sie ze z maluszkiem wszystko wpozadku:)))
Adudzku to chyba ty pisałas ze zebolów kolejnych nie widac.U nas miedzy dolnymi a górnymi jedynkami było 4 miesiace przerwy.Juz sie lekarza pytałam ze mały mało mleczka dostaje i ze moze mu wapno podawac czy cos ale nie kazał.Tak ze i u Was kiedys wyjda,cierpliwosci kochana :)
Miłego weekendu.

Ostatnia edycja:
Witam sobotnie :tak:

Zapomniałam Wam pisać, że dzisiaj mam iść do pracy do mnie na zastępstwo za jakąś dziewczynę, no i byłam i te 4 godziny szybko minęły, jak wróciłam, Mała mnie zobaczyła i co???? Szału nie było, tak jakbym w kibelku tylko była :-:)-( m ją pilnował, pózniej T.

Justysia a na tą plombę to chyba masz jakąś że tak powiem gwarancję, co? Bo to niemao kasy za nią dałaś.

Adudz miłej końcówki urlopu życzę, mam nadzieję że porządki idą pełną parą ????? ;-);-);-):-)

Aniu super że mogliście świętować świetne wyniki po usg :-D:-D:-D:-D Mały sportowiec tam rośnie ;-);-)

No nic, zobaczę czy na innych wątkach coś sie ruszyło.......... :rofl2:

hej dziewczyny

no ja się już trochę lepiej czuję i jakoś zaczynam się organizować po tej operacji, może teraz będzie troszkę czasu na częstsze zaglądanie tutaj

myśmy dziś zaliczyli wyprawę do zoo i jeśli macie jakieś w pobliżu to polecam - Arturek miał super zabawę, krzyczał do małpek, najlepsze że był zmęczony, pora spania nadchodziła, my go w wózku kładziemy a ten w ryk i do siadania - żeby patrzeć na zwierzaki - także polecam, bo super sprawa taki rodzinny wypad :-D

A u nas pogoda do d****... dziś miało nie padać... już byliśmy prawie gotowi na spacer jak lunęło :/ ehhh... wczoraj w ramach spaceru pojechaliśmy do sklepu. W benetonie była fajna promocja - spodnie chłopięce od 29zł. Może cena bez rewelki (jak na Beneton to cena jednak promocyjna), ale spodnie na prawdę fajne. Z regulacją w pasie, różne rozmiary i kolorki. Kupiliśmy i dla Toma i dla Adika. A ja sobie kupiłam czarny trencz - w ZARZE... tylko że z kolekcji Zara KIDS, ciuchy dla 13-14 latków są na 164 więc takie akurat na mnie :D
Widzieliśmy też czaderskie buty dla Tomka, ale kupimy dopiero jak już nóżkę wyleczymy. Żeby mógł się przejść czy mu wygodnie REEBOK VERSA PUMP OMNI LITE - Dziecięce - Buty - sklep internetowy e-Sizeer.TVP.pl ... były też dla dziewczynek - ładniejsze :) REEBOK VERSA PUMP OMNI LITE - Reebok - - sklep internetowy e-Sizeer.TVP.pl ...

Powiedzcie co robić w taką pogodę? my już mamy dość :/ Idę położyć Adama spać.

Hejka:-)
U nas nie padało,ale co do ciepła to bez rewelki.Ja po południu odsypiałam z Alanem bo wczora kuzynka z mezem byli na grillu u nas i sie zasiedzielismy,no a dziecko rano wstaje niestety i mama musiała razem z nim.
Fioletowa ja miałam w tym roku darowac sobie zoo ale mały tak sie fajnie interesuje wszystkimi zwierzatkami ze wczoraj pomyslałam ze trzeba sie wybrac a mój mąż za 10 min mi mówi ze moze bysmy tak do zoo pojechali:-DTak ze kturejs ciepłej niedzieli,lub soboty wybierzemy sie do Warszawy.
A ja studze wode na moje pierwsze w zyciu winko,pewnie wyjdzie jakis bełt:-p

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ja się szykuję do pracy.... i z małym do przedszkola:-:)szok: Ma dzisiaj już zostać do 13 sam. Ja chyba będę dzisiaj do tej 13 w pracy ryczeć:-:)baffled: Z nerwów wstałam za wcześnie i teraz siedzę i się nudzę, bo chłopcy śpią. Ale mam stresa:szok:

Ewcia- butki ładne, kurcze i nawet cena przystępna na tej stronie. A dla dziewczynek wszystko jest ładniejsze:wściekła/y:

Beacia82- mój M. jest maniakiem robienia win. I wychodzą super, także Tobie też się uda. Jakbyś chciała coś wiedzieć, to pytaj, będę wypytywać mojego.

Fioletowa- super pomysł z zoo. My pojechaliśmy jak byliśmy w Gdańsku i super było. A że znam już to zoo, to kupiłam wcześniej kg marchewki i karmiliśmy z ręki kozy i osły. Myślałam, że Matiemu oczy wyjdą z orbit:-D Dla Ciebie szybkiego powrotu do zdrówka.

Dziewczyny chcę na jutro zrobić mojemu tacie tort w kształcie domku, bo niedawno wybudował dom i bardzo to przeżywa:-D Macie pomysł jak to zrobić????:baffled:

Moja żabka się obudziła. Lecę, papapa.

Do góry