reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzień dobry wszystkim lipcowym mamom i maluszkom.
Mam na imię Agnieszka i jestem szczęśliwą mamą Bartusia, który urodzł się 1 lipca :-)
Mam nadzieję że przyjmiecie nas do swojego grona :tak:
A na wstępie mam pytanie: w styczniu byliśmy na szczepieniu, a następne mamy w sierpniu. Czy pomiędzy mamy iść na jakąś wizytę kontrolną??? Bardzo mnie to nurtuje, nie chciałabym czegoś zaniedbać.
Miłego dnia :-)

Aga ja tez ostatni raz na szczepieniu bylam w styczniu a nastepne w sierpniu i nie potrzeba byc wczesniej na wizycie chyba ze dzidzius zachoruje....

reklama
Aga witaj w naszych skromnych progach :-) Co do wizyt u pediatry, moja mi powiedziała że mam przychodzić co ok 2 mce sprawdzać wagę bo moja córcia dość chuda jest, ma ok 7100g.

Agnieszko, taa tesciowa to czarownica, ale szczerze mowiąc Marka mi dobrze wychowała więc.... tyle że sprzeciwia się moim motodom wychowawczym, a tego nie mogę bagatelizować bo tu chodzi o Julkę a nie o nią.
no i nie ukrywam, zależy mi na tym żeby nadal się opiekowała Julcią, robi to ok, poza usypianiem.

Ja po kawce w pracy. A wogole tak sie dzis odpicowałam że M nie chciał mnie puścić do pracy. Sukienka, kozaczki i takie tam, a na zmiane szpile do pracy. A co tam niech bedzie troche zazdrosny hihihi.

Jula wczoraj mi dała mase radości, tak fajnie się bawiłyśmy, miałysmy cudne popołudnie. A noc, hmmm.... do 3 spokoj, potem kilka pobudek, ale to chyba zbyt gorąco jej było

Pogoda dziś do d... pada śnie, wieje i jest zimno. A ponoć od pt wiosna, u nas ma być nawet 13st.

czesc mamuski
witam nowa mamusie-aga nam lekarz kazał przyjsć 3 miesiace po szczepieniu czyli w kwietniu na wizyte kontrolna w celu sprawdzenia czy maly dobrze sie rozwija. nie wiem na czym to bedzie polegalo ale u nas to chyba norma, i tak jak u Ciebie w lipcu nastepne szczepienie.
beata wspolczuje tesciowej , moja tez na mnie gada ale mam ja gdzies, uwazam ze sa wieksze zmartwienia niz jej obgadywanie,tylko ze Ty w gorszej sytuacji jestes bo pilnuje coreczki, moze warto z nia spokojnie porozmawiac, zeby nie obrazala sie za kazde slowo.

ja rowniez z kawka sie dolaczam. u nas nocka dzisiaj spoko, Oskar wstal o 4,30 na mleczko i spal do 6,30. ostatnio krzykliwy sie stal tzn. lezy, bawi sie, sobie krzyczy i po swojemu gada. a wczoraj odkryl ze na podlodze stoi wazon z kwiatami i go lapal, krzyczac "ooooooohhhhhhh" a przy tym zamykajac ocz. zabawnie to wygladalo

Dzin dybry! :-)

U nas wiosna, sloneczko wiec do was tez bedzie. Dzisiaj ma byc 14 stopni a w piatek 20:szok: No zobaczymy co z tego wyjdzie. Kawke mam na muffinki z borowkami zapraszam :tak:

aga witamy i zapraszamy do udzielania, jak widzisz u nas ostatnio pustki wiec wsparcie sie przyda :tak:

justysia to mialas przezycia, jak tam humorek na dzisiaj?

stopi to dobrze ze cos sie z tymi dodatkami udalo wam ruszyc, swoja droga jak chca medale to niech placa :-D Huggisow dalej w sklepie nie widzialam, jak widac co kraj to obyczaj nawet jesli o pieluchy chodzi ;-)

beatko rzeczywiscie masz z ta tesciowa nieciekawe sytuacje... ale pewnie sie dotrzecie i bedzie super miedzy wami, a ty nie popuszczaj bo w koncu ty mamuska jestes, ona swojego juz wychowala :tak: Moi rodzice sie smieja zawsze jak do nich dzwonie ze mam im malego na miesiac przywiezc i zostawic zeby go troche rozpiescic mogli :-)

Mialam cos jeszcze poodpisywac ale jakos dzisiaj jestem odrywana od koma... Musze troche porzadkow na nim zrobic bo rano nie chcial zastartowac, pewnie trzeba bedzie format zrobic :baffled:

Przed chwila sie dowiedzialam ze mojej znajomej wypadla wczoraj 7-miesieczna corka z wozka i jest w szpitalu... :-( Jeszcze nie wiadomo co z nia maja jej wszystkie badania dopiero robic :-(

Dzień dobry wszystkim lipcowym mamom i maluszkom.
Mam na imię Agnieszka i jestem szczęśliwą mamą Bartusia, który urodzł się 1 lipca :-)
Mam nadzieję że przyjmiecie nas do swojego grona :tak:
A na wstępie mam pytanie: w styczniu byliśmy na szczepieniu, a następne mamy w sierpniu. Czy pomiędzy mamy iść na jakąś wizytę kontrolną??? Bardzo mnie to nurtuje, nie chciałabym czegoś zaniedbać.
Miłego dnia :-)
Witaj :-)

heh Moja corcia ma tak samo na nazwisko jak Ty!! heheh :-) :-)

ANNIE a z gondoli czy spacerowki wypadlo?? Mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok z corcia znajomych

Dziewczyny dzięki! Troszkę mi się rozświetliło i postanowiłam że pójdziemy na wizytkę kontrolną pod koniec marca. Zobaczymy ile Bartek waży i przy okazji skonsultuję dietę.
beata26 ja też muszę uważać na temperaturę w nocy w pokoju Bartka bo jak ma za gorąco to zaraz się budzi i ciężku mu zasnąć. Na 20 min rozszczelniam okno i jest spokój do 7 :-) A w Legionowie nawet wiosną zawiewa, co prawda słońca nie widać ale zimno też nie jest. Co do wagi to my nie możemy marudzić, Bartek waży około 12 kg. :-D

Hej Laseczki i Maluszki!!!!!!
Na wstępie składam zaległe życzonka dla małych solenizantów :tak::tak::tak:
Dużo zdrówka i słoneczka :tak:

Witam nową mamusię lipcową :tak::tak: Też uważam że nie musisz iśc do lekarza w między czasie jak nic nie będzie sie działo

Wczoraj czytałam, ale jak skończyłam to Mała się obudziła, teraz zresztą też już ma oczy otwarte i patrzy na mnie :-D Kurcze, a chciałam popisac trochę, ale tyle co zdąże to napisze

Ostatnio pisałyście o śmierci (sorrki że nawracam) ale chciałam napisac że też przez to przechodze, ale może to wina tak długiej zimy tak na nas działa? Poza tym ja może nie tyle boję się śmierci ile starości, niedołężności, uzależnienia od innych, ehh, szkoda dzień tym psuc, idzie wiosna, a to najważniejsze!!!
annie22 zazdroszcze Ci takiej pogody, u mnie pochmurno i zimno :eek::eek:

Dmuchawcu i Justysia dzięki za słowa (choc nie były do mnie) że życie jest zbyt krótkie by się kłócic, że należy z niego korzystac..... Czytałam i rozmyślałam.....
No i Aniu kartki i ochraniacz pierwsza klasa!! Potrafisz zrobic coś z niczego, tak by zachwycało :tak::tak:

Chciałąm Wam się zwierzyc, ale nie oceńcie mnie zle :no::no: Wczoraj ja i moj M byliśmy u psychologa, taka miła pani, dobrze się z nią rozmawiało. Właściwie to mąż namawiał żebyśmy poszli, ze względu na częste kłótnie. Powiedziała nam że głównym błędęm było to że zamieszkaliśmy z teściową, że ona nie jest jakaś niepełnosprawna (znają sie) i że mogłaby mieszkac sama a my na swoim. Szczerze mówiąc to duży procent kłótni był przez nią, ja ciągle chodze tu nerwowa, to odbija się na mężu i dziecku, choc tego bardzo nie chce. Mąż zawsze twierdził że to moja wina, a ona uświadamiała go że wina leży po obu stronach. Długo by pisac o tym, ale w każdym bądz razie jestem zadowolona z wizyty. Ale nasmuciłam.... :eek::eek:

beata26 z teściową nadal nieciekawie, ale ja Cię w pełni rozumiem ;-) Fajnie, że córcia tak ładnie się z mamusią pobawiła, najważniejsze by dawały radośc :-D
Ja się też wczoraj uśmialam- moja mama ją tego nauczyła i teraz jak zapytasz jaki Niunia ma kaszelek, to ona odrazu kaszle, albo jak ja kaszle to ona powtarza, no masa radości :-D:-D

Kurcze, moje Dziecię mnie już woła, do tego jakiś dziwny zapach unosi się w pokoju, czyżby to kupa?????? :eek::eek::-D
Tak, to kupka!!!!!!

reklama
Do góry