reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam się i Ja
U nas noc ok. ale mały od rana znowu marudzi, podrapał mnie po buzi, i mam teraz taką krechę nad wargą. W ogóle jakas zła jestem jak osa, jeszcze ta @, brzuch mnie boli
Miłego dnia
Wlecę pozniej
Alusia, odezwij się kochana

reklama
ADA smęć,smęć!!!
BEATKO co prawda nie możesz sie do nas odezwać ,ale możesz napisać??
PO to JESTEŚMY!!!

FELA ,a czemu KOchana miałyśmy nie pamiętać?
U nas też fajnie słonko świeciło.
A na cały etat pracujesz,a jaki masz stopień,co robisz dokładnie.patrol??
No i jak tam chłopcy??
ALe ciekawska ze mnie co??
Tak mało CIĘ tu amy ,że wypytuje!!;-):-)

WILSONKO ephorbium ,homeopatyczne krople w spreyu.
Kosztuje ponad 20zł,ale nam pomagają no i OLBAJS na oddychanie.
Przykrec grzejniki i nawilżaj powietrze!
A jak sie czujesz bo ostatnio nie bardzo !???

Justynko, jakże uradowała mnie informacja że się o mnie troszczysz:-) Czuje się ok. 12 maja idę na wczasy do szpitala-tak sobie to tłumaczę. Poleżę ze 2 tyg. I każda noc przespana:-) A tak serio, to nie wiem jak zniosę tą rozłąkę. No ale nie mam wyjścia. Muszę zrobić niezbędne badania.

Dodatkowo dowiedziałam się, że niestety nie przyjmą mi małej do żłobka bo nie ma miejsc. Więc będę musiała pogadać z sąsiadką, która mi proponowała siedzenie z małą. Wychowała już 3 dzieci w klatce i cieszy się dobrą opinią i mieszka obok mnie. Musze zapytać ile będzie chciała $$$$$$$$$$$$$

No i muszę się pochwalić. Moj M był wczoraj znów w faktach. Mój zdolniacha :-)

Ostatnia edycja:
I JESTEM!!
Właśnie nieawno wstałam tzn .wstałąm wczesniej ,ale poszłam dalej LEŻEĆ ,bo spać nie moge KAROL mi juz nie pozwala no to leżałam.
Dochodze do siebie przy rozpuszczalnej ,zjadłabym sobie jakiejs kiełbasy ,ale nie mA komu do sklepu isc i tak o to zjadam dziecią biszkopty.:zawstydzona/y:
A jak sie położyłam to zasnąć nie mogłam bo Tomka na jakies macanki wzięło!:eek:

ANIEE gazu,gazu:-D:-D:-D:-D!!
Mi zaś instruktot hamował ,kiedyś w czasie jazdy do KALISZA wyprzediłam L i mówi do mnie ,że o to poraz pierwszy w życiu wyprzedzilismy L.:-D:-D:-D

MAYLAH coś w tych pieszych musi być .
A ja słyszłam ,że 10 jest za frhi, oszukali mnie:-D;-).

BEACIU jak dobrze,że sie znalazłaś!!
Mam nadzieje,że wilki nie pogryzły CIĘ,co??!!!:sorry:

STOPI , a co tam u CIEBIE??
Nic nie piszesz jak sie układa z tatusiem LENKI??
BYDZIE COŚ CZY NIE!??!:confused2:

MOJE DZIECKO DRUGIE JUZ WSTAŁO I JEST SZCZESLIWE ,LEZY I MACHA MÓZKAMI.

WSZYSTKIEGO NAJ MINI SOLENIZANTOM !!

NO I ZAPSZCZUŁKE TRZYMAMY KCIUKASY!!!:-)

Trala ja się piszę.:tak: Mam ciasto, chcesz?

Wróciłysmy od lekarza. Mała była super grzeczna. Nie płakała przy wbijaniu igły wcale, tylko przy wyciąganiu zapłakała odrobinkę, ale zaraz mama przytuliła i przestało boleć:tak:
Ale mam tez złe wieści. Moje dziecko mało przybrało na wadze. Bardzo mało:-(Być może to przez tą trzydniówkę bo wtedy tylko pierś chciała jeść. Mam sie za dwa, trzy tygodnie zgłosić na kontrole wagi i wtedy sie zobaczy co dalej- tylko co tu mozna?:eek: Bo ja nawet nie wiem. Cyca mi chyba odstawiac nie kaze bo ja karmie co prawda 5 razy dziennie, ale pokarmu mam malutko już . Może ograniczę tego cycka bardziej? Chyba tak zrobie. Mała będzie głodniejsza i bedzie mi więcej jadła innych rzeczy. No i chyba musze te posiłki dawac w małych ilosciach, a często, zeby nie wymiotowała. Eh......

Zosia teraz spi, pewnie troche pospi jak to po szczepieniu. A ja zamiast sie brac za porządki w chałupie, to na bb siedze. No ale nałóg to nałóg, nie? Żyć bez Was nie mogę:no::-D

I co jeszcze -miałam cos odpisać komus, ale co i komu :sorry:...Wybaczcie. Jakby co, to jestem i teraz juz bede na bierząco odpisywać:tak:

Aaaaaaaaaaaaa! Ptaszki spiewają!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-DBalkon mam otwarty, bo mała nawet z kombinezonu nie wyskoczyła i padła, wiec ja wietrze.

witam i ja
u nas noc super zero pobudek, nie dosc ze spal tyle w dzien to jeszcze cala noc o dziwo przespal az ja sama sie obudzilam o 6.30 i czekalam az sie obudzi, wstal zaraz o 7 byla pielegniarka krzyku co nie miara,:-(
potem czekalismy jeszcze do 8 az zacznie sie Majka bo maly strasznie lubi ta piosenke nawet mu ja sciaglam kiwie sie do niej smieje sie :-D no i potemm poszlismy spac do 10 :-Daa za oknem piekne sloneczko ja chce z malym na spacer:-:)-(
teraz Kacper bawi sie z moim bratem w wieznia tzn moimi koralami oplątują sobie rece łąpy i kto sie uwolni ..:-Da ja mam spokoj hehe :-pi kurcze po waszych harcach nocnych mam ochote na cos slodkiego, dostalam od M merci ale go nie otworze bo z nim nie gadam wkurzyl mnie..
:-p
Alusia wracaj do nas gdzie sie podziewasz bo sie martwimy, ma ktos do niej numer w ogole ? ona sama zbierala a od niej nie ma nikt:eek:
Dziewczyny chodzą za mną już truskawki juz sie nie moge doczekac sezonu:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmniam mniam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

dZIEWCZYNY JESLI CHODZI O EUPHORBIUM SPRAY DO NOSA TO CHODZA OPINIE ZE PO ZAPRYSNIECIU DO NOSKA TWORZA WARSTWE ZACZOPOWANA W WYNIKU KTOREJ CZESTO NASTEPUJE ZAPALENIE UCHA.....ALE ILE W TYM PRAWDY TO NIE WIEM..........

JA STOSUJE STERIMAR BABY I NASIVIN ORAZ MASC MAJERANKOWA I ODCIAGAM FRIDA ALE JEST TAKI PLACZ ZE CZASEM TYLKO NA BRZUSZEK MAŁA KŁADE........
JESZCZE VIT.C I WAPNO W SYROPIE........

U NAS JUZ 3 DZIEN KATAREK TRWA ALE TAKI GESTY ZE SZOK DOBRZE ZE PRZEZROCZYSTY TO ZNACZY ZE JESZCZE BAKTERII NIE MA UFFF......

OGÓLNA TRAGEDIA Z TYMI CHORÓBSKAMI :(

Przypomniałao mi sie , ze ktos pytał o nk. Mnie sie ładuje i ładuje, a czasem sie wyłącza stronka:wściekła/y:
Dlatego prosiłam Was, zebyście wklejały swoje zdjęca czasami. Dobrze jest zobaczyć kogos, z kim sie codziennie rozmawia, no nie? A do tego super usłyszeć głos - Gustlicka, Beatki26 i Daisy juz słyszalam:-) na filmikach.

Willsonka gratuluje męza!:tak:

Jesli chodzi o katarek, to ja uzywam tego , co Daisy:tak:
  • najpierw sterimar
  • potem na brzuszek na 5 -10 minut
  • potem odciagnąć frida to, co nie wyszło samo
  • posmarowac maścia majerankową
  • zakropic nasivin (2 razy dziennie)
  • na grzejnik mokry recznik
  • na pieluszke kropelki olbas i połozyć w łóżeczku
  • wietrzyc pokoik przed snem
  • i mozna nawilżać powietrze domowym sposobem- czajnik elektryczny postawic w pokoiku i odkryc pokrywke
Akcje ze sterimarem, kładzeniem i odciaganiem robiłam naprawde często w ciagu dnia i za kazdym razem smarowałam maścią majerankową pod noskiem. Na noc smarowałam maścią majerankową klatkę piersiowa i plecki a do noska nasivin.

Adddaaa gratuluje przespanej nocki:tak:Masz grzecznego facecika.

Justysia ja mam kiełbasę- chcesz? I dzieki za trzymanie kciukasów. Pszczółka spi teraz.

Stopi i Willsonka - mozecie mi napisac ile ważą i mierzą Wasze dziewczynki i ile jedzą? Bardzo, bardzo proszę!!!!

DEISY wiesz co może i prawda ,ale w naszym przypadku pomógł.

WILSONKA-gratulluje męża.
To sława CI rośnie uwarzaj, bo im czesto w dekiel wali!;-)
A te badania tak długo musza trwać ,aż dwa tyg.!!!ojojoj:-(
Ja świrowałam 5dni,na drugi dzien już ryczałam za chłopakami.
Też sobie nie wyobrażam,a sąsiadka napewno pomoże:tak:.

DMUCHAWCU trzymałam kciuki ,ale troszke zapózno chyba ,bo byłyscie już pewnie po .BO 0 10.00 sie obudziłam po raz któryś :zawstydzona/y:.
A kiełbacha rzuć.;-);-);-)
Wogóle jestem zła .Kocham TOMKA do konca świata i jeszcze dalej ,ale mnie w kurzył troszke.
Zostawił mi 10zł i ciekawe jak za to mam zakupy zrobić i syrop kupić,ehhhh... Ci faceci normalnie.
Obiadu nie bedzie ,a tak chciałam łazanki zrobić:angry::angry::angry::angry::angry::angry:.

A JUla teraz sie bawi na macie :szok:,przedtem niechciał a teraz prosze , dorwał grzechotke i śpiewa ,aż tesciowa przyszła zobaczyć:-D.

Otworzyłam okno i naprawde superaśnie!!!:tak::tak::tak:
Czuje już wiosne mmmm...!!!
Bym mogła chodzic cały dzień tylko ten mój trzylatek zaraz mokry bedzie.
Zastanwiam sie czy nie ubrać mu kaloszy ,ale boje sie ,że zmarznie w nózie bo przeciesz śnieg i ziemia zimna jest ,a przez gumowce ciągnie.
Oby woda zeszła i bedziemy sobie znowu siedzieć w mini ogródeczku na huśtawce i bawić sie piaskiem!:-)

U nas nie ma gdzie zabardzo chodzić ,wszedzie WOOOOODA!!!:crazy:

reklama
cześć mamuśki wpadłam na chwilkę bo mała zasnęła...
a ponieważ muszę jeszcze posprzątać i doprowadzić się do porządku to na krótko, wieczorkiem was poczytam:-)

byłam wczoraj pierwszy raz na wypadzie tylko we 2, poszliśmy z K do kina na Avatara- super,
niania za to miała stresa bo przed naszym przyjsciem zadzwoniła na domofon jakaś kobieta i powiedziała że jest opiekunką do dziecka i ze przyszła na rozmowę w sprawie pracy... Niania sie wystraszyła ze chcemy ją zwolnić, a my się zastanawiamy, czy przypadkiem nie chciała obczaić mieszkania przed kradzieżą, bo ostatnio zdażają się takie akcje
zmykam pranie, sprzątanie , odkurzanie , gotowanie czeka hmmm i tylko pół godziny na to...:confused2::confused2:
pa pa buziaki 102

Do góry