reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam wtorkowo :-)
Obudzona w lepszym humorku niż wczoraj więc może i dzień bedzie lepszy :tak: mam przynajmniej taką nadzieję ;-)

Noc pozytywnie - Adamo miał pobudkę o 6 na cyca, potem spał do 7:40. Tomi sie zbudził o 7:30.

Alusia ja tak obie myślę, że mleko dawałbym jeszcze z butelki ze smokiem. Natomiast herbatki soczki mżesz spróbować przez kubek rurką. Ja byłam bardz zadowoln, bo jak pijesz z kubka z rurką to nie przechylasz go do góry dem. Więc jak dziecko uczy się pić ze zwykłego kubka nie ma odruchu wylewania całej zawartości na siebie :tak:ja używałam takiego Cups and Spouts < Nuby Products | Nûby™ ale teraz patrzę, że jest +9mies. Nie pamiętam od kiedy myśmy zaczęli go używać.

Muszę zmienić kompa, bo na tym chyba nic icj nie napiszę... zjada mi litery :wściekła/y:

reklama
:-DDziękuje Ewa :-)
Zaraz poszukam cos podobnego na allegro. A powiedz mi czy Adaś już pije z takiego kubka? Czy takie dziecko da rade ciągnąć z takiego kubka? Hmm ?

Ja to mam zawsze dużo pytań. PRZEPRASZAM WAS DZIEWCZYNKI :-)

Musze być konsekwentna bo można zwariowac z tym małym krzykaczem :-)

Przy 3 dniówce pojawia się wysypka? To u nas chyba to samo ... Tylko my nie mamy gorączki tylko biegunke... Od kiedy Zosia ma gorączke? Od soboty? ;-)

A Aniu pierwsze zrobić sobie plan dnia czy zacząć od zaprzestania karmienia nocnego ? ;-)

A ja mam światło w lodówce więc dzisiaj nie robie obiadu a co ... Jestem zła na męża i tyle :wściekła/y:
Ale to może wpadne na żurek ? Hmmm z jajkiem i kiełbaską? :-)

Zosia miała goraczke od soboty:tak:

Ja bym najpierw zaczęła od uporządkowania dnia Jasia. Bedzie mu wtedy dużo łatwiej.
Na zurek zapraszam- z jajkiem, kiełbaska i wędzonym boczusiem:tak::-)

Ewa fajnie, że dziś humorek dopisuje:tak: Mnie też- nie ukrywam:tak:

Alu Adaś jeszcze pije ze smoka... takiego zwykłego smoka do uspokajania nie ma, odstawiłam go od piersi, więc żeby jeszcze miał coś z tego okresu niemowlaka to pije sobie ze smoka... ale myślę, że jak pojedziemy do jakiegoś sklepu to się rozejrzę za jakimś kubeczkiem z rurką :tak:
W sumie niekapka mogłabym mu już podać, bo mam po Tomaszu, ale jak sobie przypomne jak Tomi się przy niem na początku krztusił to mi się odechciewa.

Ten kubek z rurką z firmy Nuby jest fajny o tyle, że rurka jest dość gruba, silikonowa i dość krótka, więc młody sobie jej nigdzie nie wbije w podniebienie czy gardziołko. Fatalnie się ją czyści - no ale nie kapie, więc coś za coś :-)

Ja też się rozejrze ale po wypłacie czyli na początku marca ale dziękuje za rady :-D
To Jaś chyba też ma 3 -dniówke ... zobaczymy co będzie dzisiaj.
A jeszcze pytanko. Czemu on ciągle budzi się z płaczem? Hmm ...

A ja Wam zazdroszcze tego dobrego humoru ... Prześlijcie troszke do mnie. Prosze ... :-(
A Aniu daj znać jak żurek będzie gotowy. Wpadniemy z Jasiem :-D

Kochane wiem że może wątek nie odpowiedni ale jade zaraz na zakupy i potrzebuje obiadow na cały tydzień :-D
Pomożecie?
Szukam na przepisach ale może cos jeszcze podpowiecie? :-D

Hej dziewczyny...........

Ada humorek ma znośny tacza się po podłodze wiec jest oki........ i namietnie próbuje siasc z pozycji brzusznej:-):-):-)
W nocy spała jak zwykle czyli pobudki 4 ale ze mama byla zmeczona to na pół przytomna dała radę... i jest w miare wyspana:-)

Dziś na obiad wariacja ala Ewa.... zobaczymy co wyjdzie:-):-):-):-)

a dla ciotek Jęzorek od Adulki:-):-):-):-):-)

Załączniki

• IMG_5014.jpg
    IMG_5014.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 31
Alu moja mała tez zawsze budzi sie z płaczem. Zaledwie kilka razy zdarzyło sie, ze po obudzeniu chwilke lezała, rozgladajac sie. Dlaczego tak jest-trudno mi powiedziec-pewnie teskni za mama:-D W zaleznosci od rodzaju tego płaczu ide do niej od razu, albo po dluzszej chwili i zanim ja wezme, najpierw zagaduje, pokazuje zabawki itd.

Zurek zaraz bede wstawiac. Na 14 powinien byc gotowy, takze mozecie juz sie zbierac:-D

Kochane wiem że może wątek nie odpowiedni ale jade zaraz na zakupy i potrzebuje obiadow na cały tydzień :-D
Pomożecie?
Szukam na przepisach ale może cos jeszcze podpowiecie? :-D

Ja obiady prawie zawsze robie na dwa dni, poza piatkiem. Miniony tydzien wygldał tak:
pn i wt -barszczyk ukrainski
sr i czw- strogonow z przepisu Ewy
pt - babka ziemniaczana
sob i nd - spaghetti

Wtym tygodniu troszke sie poprzestawiało, ale miał wygladac tak:
pn i wt - zurek
sr i czw - pulpety
pt - filet z ryby z surówka i ziemniakami
sob i nd - pierogi z miesem

Ostatnia edycja:
reklama
Alu moje przepisy na szybko na wątku kulinarnym :tak:

Tomi właśnie odkurza, więc miałam chwilę na wypisanie tego co do głowy mi przyszło ;-)

Do góry