reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam z rana, Tosia właśnie zjada swoją książeczkę , ja jem kanapeczki z ekologicznym pieczonym schabikiem produkcji kuzyna, juz niedługo będzie je można kupić w całej Polsce, mniam pyszności, no to się pochwaliłam:-):-):-)
Patra a czy ona nie ma nikogo kto w jej imieniu wydarłby się na te baby, albo no nie wiem .... zapłacił jakiemuś lekarzowi żeby się nią zajął w trakcie porodu, przecież mogą zrobić krzywdę jej i dziecku...
Daisy dajesz kaszę owsianą? nie ma po tym jakichś rewelacji?
Alusia zapomniała napisać wczoraj- trzymaj się ciepło, już niedługo ściągną ci ten gips, wyjdziesz na słoneczko i humorek bedzie lepszy, a jak koleżanka urodzi to na pewno bedzie ci latwiej. Poza tym ja sama jeszcze nie doświadczyłam , ale podobno drugie dziecko łatwiej się wychowuje bo pierwsze jest dla niego ciągłym punktem zainteresowania, więc głowa do góry będzie dobrze.
A i śniadanie jeść marsz.... przecież teraz jesz jeszcze dla córeczki, a żeby za synkiem ganiać też trzeba mieć siłę
Adddaaa, Ala witam w klubie, Tosia obudziła się o 5 mleczko i spanko, K ustawił budzik na 6, mała się obudziła, no ale przysnęła, a on ustawił sobie drzemkę i 5 minut póżniej znowu dzwoni:wściekła/y: no i mała się rozbudziła a ja nieprzytomna, więc mała bawiła się w łóżku a ja jeszcze trochę drzemałam i co chwilę otwierałam oczy żeby ją czymś zabawić, efekt jest taki,że podniosłam się dopiero o 9, niewyspana no i teraz się bawimy.

reklama
Vioreczka to z bobovity pyszne sniadanko mleczna owsianka dodaje tylko wode od 6miesiaca ,zjadła całe 150ml.... zobaczymy czy nic nie bedzie bo to poraz pierwszy...jeszcze wrzuciłam 2 lyzeczki z nestle kaszki manny z glutenem bo codziennie jej glutenu nie podawałam....

Ech dziewczyny, ja to mam z ta Małgosią., Dziś patrze na jej skórę jak ją przewijam po nocy a na ciałku wysypka!!!!Małe czerwone plamki na całym ciele poza nóźkami,. Zadzwoniliśmy do pani d polecanej przez znajomych i dzis o 20 idziemy prywatnie. Kazala odstawić ten antybiotyk. Po prostu mam ochote iść i wydrzć się na tą babę z przychodni. Co z niej za ci...a. Przepisała dziecku syrop na którym pisze nie podawać w pierwszym roku życia (na szczęście przeczytałam ulotkę i go nie dałam). A ta wysypka to chyba po tym cholernym antybiotyku, bo wczoraj nic nie jadłam co by ją mogło uczulić.

Wilssonka badz dobrej mysli napewno bedzie juz coraz lepiej,napewno to wysypka po antybiotyku....jesli moge spytac to jaki to lek???
Już niedługo bedzie wiosna piękna i radosna i wszystkie dzieciaczki beda zdrowiutkie i usmiechniete i twoja GOSIUNIA TEZ NAPEWNO!!!

Wilssonka badz dobrej mysli napewno bedzie juz coraz lepiej,napewno to wysypka po antybiotyku....jesli moge spytac to jaki to lek???
Już niedługo bedzie wiosna piękna i radosna i wszystkie dzieciaczki beda zdrowiutkie i usmiechniete i twoja GOSIUNIA TEZ NAPEWNO!!!

ten antybiotyk to sumamed

Wiecie co mnie najbardziej wkurza że lekarze nie każą zrobic antybiotykogramu i przepisuja leki głównie antybiotyki na slepo a bo napewno pomoże g.... prawda każde dziecko jest inne.... mam w rodzinie przypadek że Filipek był już leczony tyloma antybiotykami że teraz jak zachoruje to bedzie bardzo cieżko bo nie bedzie czym go leczyc...a to wina lekarzy bo napewno antyb. pomoże........
Wilsonko badz dobrej mysli napewno bedzie wszystko ok..........

Cześć Kobietki :-)
Dziękuje Wam za każde miłe słowo :-):-) już nie krzyczcie zjadłam płatki na mleku i zapiłam inką i z wrażenia Ewelinka zaczeła kopać :-D:-D
Wczoraj się pokłóciłam z moim S i potem się przytuliłam do niego brzuchem to Mała to kopła że nawet on poczuł :-D:-D

Wilsonka niestety niektórzy "lekarze" są czystymi konowałami :wściekła/y::wściekła/y: ale żeby dać dziecku syrop od 1 roku :no: co za durna kobieta :dry:

Patra w Żorach w szpitalu jest Koper a on lubi cesarki więc może podpowiedz jej żeby z nim pogadała ... No nie wiem ... On uratował Jaśka więc może jej pomoże?
:-(

Stopi Tobie to się powodzi :-) na Majorce ... cudnie :-D ja za granicą to byłam na Słowacji i w Czechach ale już za rok ... :-D mamy w planach jechać na wycieczke objazdową z przyczepą kampingową :-D:-D więc może troche świata zwiedze :-)

Ewa to ja sie wpraszam też na te krówki tylko jest jeden problem :confused: ja potrafie zjeść 1kg tylko musze mieć ciągle herbatke :-D to co ? Moge wpaść ?:-D

Dziewczyny czemu Wy tak daleko mieszkacie? Buuu :no::no: chętnie bym poszła z którąś z Was na spacer ... CHCE JUŻ WIOSNE :-D wtedy może Patra skusi się na spacerek z koleżanką z bb ? :-D

Aaaa... Jaś poszedł na spacer z babcią więc mam spokój tak do 14 :-D bo potem da mu obiadek i się z nim pobawi :-D:-D

Wilsonka ja mam jeszcze pytanie czy twoja Małgosia ma zapalenie jednego ucha czy obydwóch?? bo jesli jednego to staraj sie żeby mała spała na tym chorym uszku żeby ropka lub jakiś plyn wypływał a nie wlatywał do gardełka bo wtedy jest błedne koło....:blink:

Dzien doberek :-)

Przy kawce was poczytalam wiec juz nie ma, ale jak ktoras ma ochote to niech wpada :-D

Ewa ja tez lubie krowki z tego wlasnie powodu :tak: A ptasie mleczko kupuje tak raz- dwa razy do roku i to tez dlatego;-)

Patra- pilka przy rozejdzionym spojeniu? Ja tez mam nadzieje ze oni wiedza co robia... Dalej trzymam kciuki :tak:

Willsonka- no tak na dobrego lekarza trafic to jest sztuka :no: Mam nadzieje ze prywatnie bedzie lepiej

Daisy- ja jak bylam mala to bylam ciagle chora, antybiotyki to chyba wszystkie na mnie wyprobowali... Schemat przeziebienie- zapalenie oskrzeli - zapalenie pluc lub angina przechodzilam srednio co miesiac, w przedszkolu bylam moze 20 dni przez caly rok. Pozniej wyroslam z tego na szczescie i malo co sie mnie lapalo :tak: A mam jeszcze jedno pytanie to ta kaszka z owsianka to nie zawiera juz glutenu? Bo ja myslalam ze wszystko co ma w skladzie zboza to zawiera :zawstydzona/y:

Dmuchawiec dobrze ze jestes od nas uzalezniona bo by pustki bez Ciebie byly :tak:

Lece bo moj Skarb sie obudzil.

reklama
a u nas super sloneczko sprzatam szybko i jakos wywleke ten wozek i idzemy na spacer buziaki !Ewa szkoda ze nie mieszkasz blizej ::-(

Do góry