reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam sie , ale na króciutko!
Mąż po słuzbie ma dzień wolny, więc bedziemy dziś nadrabiac:tak:.
Zyczę Wam, Kochane milutkiego dnia i grzecznych dzieci:tak:

Alusia ja nie karmie Zosi wczesniej niżo 7.30 i czasem pospi dłużej, bo jej sie wstawac nie opłaca, jak wiem, ze i tak mleczka jeszcze nie dostanie. Spróbuj.
A co do planu dziennego-mni etez czasem cos wskoczy, ale to ni ema wiekszego znaczenia, nastepnego dnia znów plan wchodzi w życie i juz.

Kamlotka mozna sprawdzic kto jest online i co robi:tak:;-)

Pa, przesyłamy buziaki! Zosia właśne zjada swoją kaczke przyssawke i usmiecha siędo Wasz leżaczka:tak:

reklama
Hej dziewczyny

ja tez juz sama maz poszedl na 9 do pracy,Adulka przewraca sie po podłodze wiec mam chwilke.... zjadła dzisiaj 150 kaszy owsianej az bylam w szoku........dzis jakos nie mam planu co do dnia wmiare wszystko posprzatane.a jutro zmykamy do dziadków i po weekendzie znowu dzien rozregulowany.....
Ja jeszcze w pizamie nie mam jak sie ubrac ale chyba czas najwyzszy......

do pozniej :-)

Czesc wariatki
U nas noc w miare. Pobudka o 24, smoczek, pobudka 1, woda, pobudka 3, smoczek i głaskanko, pobudka 5 butla, pobudka no i buszowanko. Zaraz mały idzie spac bo juz jest padniety.
Ten dzien to jakas masakra, własnie przed chwila rozbilam szybe ze stolika. Mamy taki okragly drewniany a w srodku szkło. No i wazon mi sie przewrocił i szyba zbita :confused: Calkiem nie poszła ale jest głeboka rysa na calej dlugosci :wściekła/y:
No i najwazniejsze. Przyjaciolka o ktorej wam wspominalam rodzi od 2:10. Ma bole co 2 minuty, zero rozwarcia i krwawi ze śluzem :confused: Wody nie odeszły. A połozne karzą jej siedziec na piłce a ta z bólu wytrzymac nie moze :confused: Jejku jak ja się o nią boję...

Czesc ciotki. My wstalismy o 7, Robert zjadl i teraz znowu spi i mam chwilke na wypicie kawy. Ktoras sie przylaczy?

A tak na marginesie to jestem tak nie wyspana, ze ledwo na oczy patrze. W nocy P. tak chrapal, ze spac sienie dalo. Szturchanie, proszenie o przekrecenie na bok i inne sposoby nie dzialaly dzisiaj. Co zasypialam to on dawaj na maxa. W koncu sie przenioslam do2 pokoju, ale bylam juz tak rozbudzona, ze zasnelam o 4 rano..:-(

Siemano laseczki ;-):-D

Dmuchawcu, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :tak:

Patra powodzenia dla przyjaciółki. Może jednak ordynator wie co robi? z reszt kto to wie... :baffled::confused::dry:

daisy jak nie masz już u siebie co sprzątać to możesz przyjechać do mnie... posprzątać :-p
...albo na kawkę :tak: jakieś krówki się znajdą w szafce ze słodyczami... to najlepsze cukierki, bo zjadam jedną - góra dwie i jestem przesłodzona na maksa :cool2: bo na przykład ptasich mleczek (wedlowskich waniliowych i tylko takich!) mogę zjeść pół pudełka :tak:

Alusia kto jak kto ale ty śniadanko powinnaś zjeść :tak: no i jeszcze justysia :tak: w sumie to śniadanie powinna zjeść każda. Kolację możecie sobie darować :-p

Ada takie piękne słoneczko, może jednak spróbuj wybrać się dziś na spacer... Od razu humorek ci się poprawi... a dziś to można spacerować i spacerować :tak: nie masz jakichś uprzejmych sąsiadów którzy by ci przypilnowali wózka przed klatką? albo na jakiejś ławce przed domem ktoś nie siedzi?

Miłego dnia laseczki :-D Ja już kuchnię ogarnęłam. Zaraz Adamo jogurt dostanie i zmykamy na spacer, bo już zasypia powoli :-)
Obiad dziś wczorajszy :tak:

Witam cioteczki w ten piekny słoneczny dzionek:-)

Patra między innymi właśnie dlatego że bałam się tego co przeżywa Twoja koleżanka cieszyłam się jak durna z cc:-D Tyle że dopiero jak dzień wcześniej podpisywałam zgodę to jak przeczytałam o komplikacjach to przerażona byłam, ale anestezjolog powiedziała że sn też się tak może skończyć.

Vioreczka fajny avatarek taki wesolutki jak dmuchawca

Nocka taka sobie, Julkę coraz bardziej katar męczy. Już nie wiem jak jej pomóc, daję wapno, wit c, zakraplam tetrisalem s, w razie potrzeby co nie wyleci jak leży na brzuszku odciągam fridą no i na noc od 4 dni :zawstydzona/y: tak wiem daje się 3 dni max, ale jak daję tylko raz na noc to chyba nie zaszkodzi? nasivin. Ale napisałam zdanie :-D:-D:-D sama ledwo je zrouzmiałam:-D:-D:-D

daisy co to za kazka owsiana?

Dobra mykam, tesciowa się opiekuje od 10 małą a M zaraz maprzyjsc i mam go pouczyc z rachunkowości bo jak nie zaliczy teraz w sobote to do egzamininu go nie dopuszczą:baffled:

Ostatnia edycja:
Vercik ja przyłańczam sie do kawy bo Adulka tez zasneła:-)
Ewulka ja na krówke sie nie skuszę bo ja sama jak Krówka wyglądam wiec wybacz...
w tym tyg.zjadlam cala czekolade z orzechami i dojadam smiej zelki.... wiec limit wyczerpany......
a jesli chodzi o sprzatanie to zawsze by sie cos znalazło:-):-):-) najwazniejsze ze koty z podłogi wygnane bo nie lubie kotów!!!

Wczoraj pierwszy raz maz do mnie zadzwonil ze nie daje rady z Adulka tak mu płakała nie wiem czemu chyba dlatego ze mama sobie poszla na zakupy :) wrociłam szybciutko i zapomnialam pół rzeczy kupic....

Ostatnia edycja:
Czesc Lipcoweczki :-)

Pisalam juz do Was dwa dni temu, ale net mi wywalal... i zwatpilam jak mi posta wceilo....

Przesylamy z Lenka duzo sloneczka i ciepelka z Majorki. Moze jak przeslemy to w Polsce pogoda bedzie juz dobra do kona zimy!!

dziekuje, ze info o karmieniu!!

DMUCHAWIEC - Tobie o podwojne dziekuje!!! za wypowiedz!!! Trafilas w sedno sprawy.:tak::tak::tak: Mala mi je czesto -10-12razy na dobe. Zasypia ladnie sama w lozeczku, ale jak ja tylko sie poloze spac to od razu budzi sie... Ja robie blad ,ze wnocy ja biore do siebie- w Niemczech w nocy bylo zimno i jak spala w lozeczku nisko podlogi to byla zmarznieta... Mysle, ze ona tez ma niezly misz masz w glowie, bo co 2 ty jest w nowym miejscu - nowe otoczenie, mieszkanie inne lozeczko... p.s. teraz to juz wiem skad Dmuchawiec... tez nad tym zastanawialam sie ...

Byl temat fridy, gruszek. Ja bym tegow zyciu nie uzyla... o nie umiem.... jak mialam zrobic malej lewatywe za pomoca gruskzi do nosa to juz dla mnie by wyczyn..

DAISY - wrzuce malej fotki obiecuje!! jak tyko bede miala jzu dobry net!! ja ak mam ,ze ciezko mi sie zebrac do wrzucenia fotek!! :-)

Uciekamy na spacerek

buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas wcale zadnego sloneczka nie ma:-( W dodatku zimno, bo -7. No ale zaraz z pracy wróci Moje Osobiste Słoneczko...:-):-):-)
Zajrzałam do Was bo wytrzymac nie mogłam:-D
Miłego dnia!

Do góry