reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

dmuchawcu czyli nie tylko ze mnie taki gulon:-D:-D:-D:-D
a ten avatarktorego chcialam wstawic ma za duzo kb wiec musialam zadowolic sie tym co mam:-p

reklama
Beatko a poszukaj sobie fajnego na stronce
Glitter Graphics: the community for graphics enthusiasts!

jest ich tak duzo, ze pewnie cos wybierzesz fajnego i ruszajcego się:tak:

Ja to jestem sierota do kwadratu-chciałam sobie kawe zrobic taka gotowaną (przepis na kulinarnym) i ide właśnie do kuchni zadowolona, a tam.......w dzbanku pusto-wygotowało sie:wściekła/y:Zasiedziałam sie na bb i dupa nie kawa!:wściekła/y:
Takze widzisz, Beatko...bywa gorzej...

A ja z zapytaniem, bo moje dziecie dzis całą noc nie spało, dostał katarku i nie umiał spac, a poniewaz to jego pierwszy raz z katarkiem, to ja jestem niedoświadczona, i nie wiem co mam jeszcze zrobic, popsikałam woda morksa, odciagnełam frida i posmarowałam klatkę macia, bo am tez lekki kaszelek i nie wiem czy mama cos jeszcze? Oj juz marudzi

Maylah nasz spasob jest taki:
psiknac woda morska
na 5 min, na` brzuszek
odciagnac frida
zakropic nasivin(2 razy dziennie po 1 kropelce)
podsmarowac mascia majerankowa pod noskiem
posmarowac klatke piersiowa i plecki
polozyc gruby mokry recznik na grzejnik
w łózeczku polozyc pieluszke z kilkoma kropelkami olejku olbas
podawac cebion 2x po 6 kropelek
i wapno w syropie dla dzieci 2x po 1 łyzeczce

katarek trwał 5 dni
zyczymy zdrówka

Ja bym tylko odjęła fridę :tak:;-) ale to już zależy od własnych upodobań. Ja osobiście nie jestem do tego sprzętu przekonana :no:

Dla mnie frida jest ok- szczegolnie, gdy mała polezy na brzuszku- wtedy wszystko raz dwa wychodzi i nie trzeba dziecka meczyc, całe wyciaganie trwa kilka sekund. Zosia przy tym wcale nie płacze.

Aniu tak jak napisałam... ja nigdy nie próbowałam, więc się nie wypowiadam... może gdybym raz spróbowała to by mi się spodobało :-p

A! I jescze zapomniałam o domowym sposobie na mawilżacz powietrza:tak::
W czajniku elektrycznym zagotowac wode, przenies go do pokoiku dziecka, włączyć i otworzyc pokrywe. Zostawic bulgoczący na kilka minut.
Sposób jest super! Od razu sie lepiej oddycha:tak:

Ewa z Twojego posta zrozumiałam, ze próbowałas:tak: :-D

reklama
Aniu no niestety nie miałam okazji spróbować... radzimy sobie bez, więc nie wydajemy kasiorki :)

Można tez dziecku zrobić leciutką inhalację. Na noc wstawić do pokoju (jeśli pokoik malutki to w drzwiach, coby nie za bardzo pachniało) garnek z gorącą wodą z 2-3 kropelkami jakichś kropli np. eukaliptusowych czy innych ułatwiających oddychanie stosowanych w aromaterapii :tak: tylko nie można przesadzić z ilością!!!

Do góry