reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

KAMLOTKA

WSZYSTKIEGO NAJ,NAJ CO SOBIE ŻYCZYSZ !!!
NIECH CI MĄŻ NAGO TAŃCZY WSRÓD POMARAŃCZY!!!
A MALUSZEK NIECH TWOJĄ DUMĄ BĘDZIE!!!!

P.S
Ciesze sie ,że nie jestem sama z tymi postami,heehee!!
Ja nieraz pisząc sobie skasuje,nacisne na ten guzik co nietrzeba i wtedy jest dopiero SZAAAAŁ!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
no tak to z tymi postami bywa, czasami też sobie coś skasuję, ale najgorzej jest jak się jakiegoś dłuższego posta napisze i wtedy się skasuje, no to już jest złość ogromna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to jest chyba znak dla mnie, że powinnam krótko i treściwie pisać a nie się rozpisywać bo później inne mamusie narzekają, że trzeba dużo nadrabiać.;-);-);-)
ja właśnie zrobiłam sobie kawkę więc może któraś mamuśka się do mnie przyłączy:-):-):-)
małą położyłam w łóżeczku, z nadzieją, że sobie przyśnie, a ona taki monolog głosi do miśków na karuzeli, że aż mi się śmiać chce:-D:-D:-D:-D, już im tak z 10 min gada, ciekawe ile ten "wykład" jeszcze potrwa

KAMLOTKA wszystkiego naj najlepszego, przede wszystkim uśmiechu i radości, no ale mam nadzieję, że z tym nie masz problemu mając taką wspaniałą córeczkę, przyda się jeszcze zdrówko i ogólne zadowolenie z życia :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
STO LAT

Dziendobry
U nas pogoda do bani, pada, wlasciwie leje i ciemno jak w d...:-D wiec nigdzie z Marissa nie wychodzimy. Nocka ok, za to ja cala noc zwijalam sie z bolu zoladka, cos mi zaszkodzilo i dzis tez czuje sie fatalnie:eek:
Duzo zdrowka! i wszystkiego Naj dla Jasia!
Kamlotka Wszystkiego co najlepsze!
Sto lat sto lat niech zyje zyje nammmmm, niech zyje namm!!!

czesc cioteczki.
Pisze jedną ręką bo drugą molestuje mi Kacperuch. Oczywiscie pcha sie do klawiatury i chetnie sam by wam co nieco napisal :-D
Wczoraj byłam w Rybniku, w pracy wypisać wniosek o urlop wypoczynkowy. Do 5 stycznia mam jeszcze wolne :-)
Niestety usłyszalam tez przykrą wiadomosc. Prezesowie zastanawiaja sie nad moim zwolnieniem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A tak mnie zapewniali yz nie mam o co sie martwic a tu prosze :crazy: Nieoficjalnie dowiuedzialam sie od dyrektorki ze - cytuje- "martwia sie ze bede czesto chodzila na opieke" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam umowe na czas nieokreslony. Wg kodeksu pracy łatwo nie moga mnie zwolnic ( Expertia.pl - strefa wiedzy
Jednak martwi mnie to ze zwolnili swojego pupilka a powod podali "likwidacje stanowiska pracy" A jesli ten chwyt zastosuja tez wobec mnie? Watpie jednak ze tak moga skoro w miedzy czasie na to stanowisko zatrudnili inna osobe. Owszem bede mogla sie sądzić ale ja tak lubie swoja prace :-(Byloby mi ogromnie zal, tym bardziej ze pracuje tam od powstania firmy i mialam spory udzial w jej tworzeniu :-( Na jutro zaprosili mnie na rozmowe bo dzisiaj konczy mi sie urlop macierzynski. A jesli jutro wrecza mi wypowiedzenie? czy bede mogla dac im do podpisania wniosek o wychowawczy skoro mam podpisany wypoczynkowy do 5 stycznia? Nie wiem co robic i myslec :-(
A tak poza tym to jestem przeziebiona :-( Jak sie wali to sie wali...

Ostatnia edycja:
No i my sie witamy. Ja dopiero wstalam, moj P obudzil mnie i przyniols kawke do lozeczka :szok::szok::szok:. Maly wstal o 8.30 tata z nim, nakarmil go, przewinal i sie z nim pobawil. Teraz Robcio gada do misia hehe

A noc wspaniale, tak byl wykonczony wczorajszym dniem ze obudzil sie o 5 na jedzonko i dlaej spac..

Wszystkiego najlepszego dla soleniztantow. Tych duzych i tych Malych

czesc cioteczki.
Niestety usłyszalam tez przykrą wiadomosc. Prezesowie zastanawiaja sie nad moim zwolnieniem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A tak mnie zapewniali yz nie mam o co sie martwic a tu prosze :crazy: Nieoficjalnie dowiuedzialam sie od dyrektorki ze - cytuje- "martwia sie ze bede czesto chodzila na opieke" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam umowe na czas nieokreslony. Wg kodeksu pracy łatwo nie moga mnie zwolnic ( Expertia.pl - strefa wiedzy
Jednak martwi mnie to ze zwolnili swojego pupilka a powod podali "likwidacje stanowiska pracy" A jesli ten chwyt zastosuja tez wobec mnie? Watpie jednak ze tak moga skoro w miedzy czasie na to stanowisko zatrudnili inna osobe. Owszem bede mogla sie sądzić ale ja tak lubie swoja prace :-(Byloby mi ogromnie zal, tym bardziej ze pracuje tam od powstania firmy i mialam spory udzial w jej tworzeniu :-( Na jutro zaprosili mnie na rozmowe bo dzisiaj konczy mi sie urlop macierzynski. A jesli jutro wrecza mi wypowiedzenie? czy bede mogla dac im do podpisania wniosek o wychowawczy skoro mam podpisany wypoczynkowy do 5 stycznia? Nie wiem co robic i myslec :-(
A tak poza tym to jestem przeziebiona :-( Jak sie wali to sie wali...
no właśnie ja mam ten sam problem co ty dlatego też idę jutro do pracy pogadać co się da zrobić, ja coprawda mam umowę na czas określony do 2013roku, ale moje stanowisko też zostało usunięte, tzn jak pracowałam w marcu to na tym stanowisku pracowało jednocześnie aż 8 osób, i też dowiedziałam się, że mają być zwolnienia(4 osób od 1 kwietnia), no albo zmiana stanowiska, ale na niestety mniej płatne i na innych zasadach, i dlatego od ostatniego marca 2009 byłam na zwolnieniu, no i właśnie nie wiem co teraz będzie:sorry::sorry::sorry:
Patra no i pczywiśie zdrówka mega dużo życzę

hej dziewczyny

ja tez życze wszystkim mamusiom i dzieciaczkom wszystkiego naj naj :-):-):-):-)
a jutro mój mężuś obchodzi urodzinki 28:-) i musze sie wybrac do sklepu bo lodówka świeci pustkami :( a trzeba cos moze ugotować :-):-):-)
zaszalałam dzis na allegro i kupilam malej spioszki i pajacyka na mikolajka,a wczesniej zakupilam stroj mikolaja niby powinnam pani mikolajowej ale w spioszkach mikolajowych wygodniej niz w sukieneczce:-)
u nas pogoda tez taka sobie niby powietrzna drzemka zaliczona bo zawsze na balkon wystawiam wtedy Adulka spi prawie 3 godz. a w domu tylko 30min.:(
co tam u nas wiecej od poniedz. maz mial nie chodzic do pracy tylko przyuczac sie w opiece nad córą bo to on zostanie z malutka jak ja wroce do roboty ale cos jak na zlosc sie duzo roboty mu narobilo szkoda bo chcialam podsprzatnac juz na swieta no nic poczekamy moze sie doczekamy....:-):-):-)
ach zauwazylam ze u nas na bb wiecej sie dzieje niz na naszej klasie tam juz nie ma po co wchodzic u nas ciekawiej

pozdrawiamy bb cioteczki:-):-):-):-)

witam
Klamotka wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin, dużo szczescia zdrowia pociechy z maleństwa, no i męża
wszystkiego najlepszego dla Jasia z oskazji 5 mini urodzinek
Patra tak mi przykro, ale mam nadzieje ze bedzie dobrze, jak masz umowe na czas nieokresloney to dadza Ci wypowiedzenie z okresem 3 miesiecznym, a podobno do urlopu po maciezynskim masz prawo. a moze przed rozmowa zalatw sobie zwolnienie na dzieciaczka z tego co wiem to przysluguje 60 dni na rok, wiec jak oni powiedza ze chca Cie pozniej zwolnic to dasz im zwolnienie lekarski albo jest wyjscie, że np. napiszesz podanie o zmniejszenie czasu pracy do np.7,5 godziny dziennie na jakis tam okres i wtedy jestes chroniona. zawsze to jakas kasa niz nic. podobno jest jakis artykul na to, jak wraca kobieta po macierzyńskim to po zmiejszeniu czasu pracy nie mozna jej zwolnic. miejmy nadzieje ze nie zrobia likwidacji Twojego stanowiska.

widze dziewczyny ze nie tylko mi kasuja sie długie posty :-D, ostatnio jak tak mi sie stalo i zawzielam sie pisac od nowa go to az woda w garku z marchewka dla malego mi sie wygotowala. taka super kuchara ze mnie:-D:-D:-D

a co dostawania paczek z np.nutrici, nestle gerbera bobo fruta i hippa to ja dostalam w szpitalu jakies paczki z masą ulotek i ksiazeczek to z tego wysylalam takie zgloszenia i teraz maly 3 paki dostal z roznymi sloikami i kaszkami.
Beata26 po ktoryms z koleji tlumaczeniu ze ma tak nie robic napewno bys byla skora do zrobienia tego:-), ja jestem zdania ze tatus tez musi czasami zajac sie dzieckiem a ze akaurat ma urlop to moze nim sie zajac

reklama
Cześć kobitki.Długo mnie nie było wpadłam się przywitać, ucałować Was i dzieciaczki.Pogoda do bani, wieje i pada, więc ze spaceru nici:-(Wszystkim jubilatom, solenizantom małym i dużym życzę 100 lat i duuuużo zdrówka.Moja Zośka 29-go skończyła 4 m-ce, waży 6,5-kluska jedna jest cudna i pogodna, jedyny nasz odwieczny problem to kupa co 10-14 dni:szok:Badania robiłam wszystko dobrze, więc nie wiem co to może być.Nie przytruwam już.Do następnego pa pa.

Do góry