reklama
Magduska
Mama 2 super chłopaków
veritaserum71 trzymaj się kochana i uważaj na siebie!
Witam nowe mamusie:-)
Więc tak jeśli chodzi o basen to ja pytałam ginkę i nie ma żadnych przeciwskazań oprócz jednego - omijać jacuzzi, tam jest gorąca woda i wylęgarnia bakterii głownie o to chodzi, przez całą ciążę na basen chodziła instruktorka pływania i tez ją podpytałam ostatnio, nie ma żadnego problemu tylko to jacuzzi. Ja chodzę na basen i będę chodzić, nigdy nic nie złapałam, tylko teraz rzeczywiście będę omijać gorące bąbelki
My pod choinkę kupujemy Misiowi kuchnię tefala albo smiki jeszcze się nie zdecydowałam która lepsza, dla męża pewnie kupię jakiś gadżet wędkarski, w zeszłym roku dostał kurtkę, teraz będzie to raczej coś tańszego ale też pewnie z rybkami związane :-) bo to jego konik
Witam nowe mamusie:-)
Więc tak jeśli chodzi o basen to ja pytałam ginkę i nie ma żadnych przeciwskazań oprócz jednego - omijać jacuzzi, tam jest gorąca woda i wylęgarnia bakterii głownie o to chodzi, przez całą ciążę na basen chodziła instruktorka pływania i tez ją podpytałam ostatnio, nie ma żadnego problemu tylko to jacuzzi. Ja chodzę na basen i będę chodzić, nigdy nic nie złapałam, tylko teraz rzeczywiście będę omijać gorące bąbelki
My pod choinkę kupujemy Misiowi kuchnię tefala albo smiki jeszcze się nie zdecydowałam która lepsza, dla męża pewnie kupię jakiś gadżet wędkarski, w zeszłym roku dostał kurtkę, teraz będzie to raczej coś tańszego ale też pewnie z rybkami związane :-) bo to jego konik
Impresja Wiosenna
Lipcowe mamy'09
Witam po weekendzie, nie było mnie kilka dni na forum, bo miałam jakąś niechęć to komputera i internetu, ale już mniej więcej nadrobiłam i poczytałam.
Witam wszystkie nowe lipcóweczki i zapraszam serdecznie do udzielania się na naszym forum.
To jest nas już trzy, choć termin sama sobie wyliczyłam, ale dość skrupulatnie, zobaczymy jeszcze jaki wyjdzie na usg.:-)
Goteczka w pierwszej ciąży miała przeczucie co do chłopaka i się sprawdziło, teraz chodzi za mną myśl o dziewczynce, oby się sprawdziło.:-)
Hej Magduska, mam nadzieję, że z mężusiem już ok.;-)
Sylwia, a ja tak cieszyłam się, że już nie mam dużego brzuszka, źle się czułam z dużym brzuchem, bo oprócz brzucha miałam jeszcze duży tyłek i wogóleTeraz też męczy mnie myśl o dużym brzuchu i to jeszcze w maju, czerwcu...Ale na myśl, że w tym brzuszku mieszka mała, kochana istotka, wszystko da się przeżyć. :-)
Witam wszystkie nowe lipcóweczki i zapraszam serdecznie do udzielania się na naszym forum.
Witam poniedziałkowo ;-)
Witam na lipcówkach littleblue ja także mam termin na 2 lipca .
To jest nas już trzy, choć termin sama sobie wyliczyłam, ale dość skrupulatnie, zobaczymy jeszcze jaki wyjdzie na usg.:-)
a tak poza tym... to nie wiem jak bedzie w rzeczywistości ale wiecie... od początku jakoś mam takie poczucie, że tworzę dwupak z chłopczykiem - czy Wy - doświadczone mamy - miałyście takie przeczucia co do płci swojego dzieciaczka i czy te przeczucia sprawdzily się? Jakoś za kazdym razem kiedy myślę o tym dzieciaczku - myślę o chłopcu - chociaż tak naprawdę nie mam żadnych preferencji bo chciałabym mieć i córeczkę i synka
Goteczka w pierwszej ciąży miała przeczucie co do chłopaka i się sprawdziło, teraz chodzi za mną myśl o dziewczynce, oby się sprawdziło.:-)
Hej dziewczynki, ja mam tragiczną nockę za sobą obudziłam się o 1 i nie mogłam zasnąć do 6 żeby było jeszcze tego mało to o 5 jakaś burza się zaczęła, u Was też? Pioruny waliły w słup niedaleko od nas no koszmar (ja się boję burzy :-)) teraz mnie mdli... wczoraj spróbowałam babcinego pierniczka i niestety pognało mnie chwilę później do kibelka ale nic to... do przeżycia.
U nas bialutko zabieram za niedługo dziecko na spacer nad morze, z mężem mam kosę od wczoraj i nawet nie mam ochoty z nim rozmawiać
Hej Magduska, mam nadzieję, że z mężusiem już ok.;-)
Ale tu cichutko Pewnie wszytskie w ramionach swoich ukochanych Ja na mojego jeszcze chwilkę muszę poczekac a tymczasem słucham sobie spokojnej muzyczki i oglądam zdjęcia ze ślubu i z ciąży z Marcelem Ach, już nie mogę się doczekac tego brzuszka dużego:-):-)
Ja przez kilka miesięcy tak strasznie za brzuszkiem tęskniłam że szok. To jest coś wspaniałego i strasznie się cieszę, że znów mogę to przeżyc:-)
Hehe ale mnie wzięło na wspominki
Jak będziemy miały dział zamknięty to pokażę Wam zdjęcia z brzucholem
Sylwia, a ja tak cieszyłam się, że już nie mam dużego brzuszka, źle się czułam z dużym brzuchem, bo oprócz brzucha miałam jeszcze duży tyłek i wogóleTeraz też męczy mnie myśl o dużym brzuchu i to jeszcze w maju, czerwcu...Ale na myśl, że w tym brzuszku mieszka mała, kochana istotka, wszystko da się przeżyć. :-)
Zastanawiam się nad dodatkowym ubezpieczeniem :-) Napiszcie mi dziewczyny czy Wy też ubezpieczyłyście się gdzieś dodatkowo, żeby poźniej dostać kasę z tytułu narodzin dziecka
pozdrawiam serdecznie
W tym momencie to już musisz sobie podarować. Wszystkie ubezpieczalnie mają taki mały hint i nie wypłacają pieniędzy za urodzenie dziecka jeśli ubezpieczysz się będąc już w ciąży. Żeby coś dostać musiałabyś co najmniej jeden miesiąc dłużej być ubezpieczona niż ilość miesięcy w ciąży. Miałam ten sam problem poprzednio i niestety już nic nie da się zrobić.
Kurcze no tak właśnie myślałam - wszystko przez te okresy karencji, Chociaż nie we wszystkich ubezpieczalniach tak jest. Ponoć są takie które mają półroczny lub nawet 3m-czny okres karencji. jestem ubezpieczona w pracy grupowo i mój mąż u siebie też wiec i tak jest dobrze.
izabell96
Lipcowe mamy'09
Witam i życzę spokojnej ciąży ;-)Witam! Jestem tu bardzo nowa... bo to moja pierwsza ciaza i ... wszystko jest nowe Termin mam na 11 lipca. W zasadzie czuje sie niezle. Tylko tyje strasznie i ciagle jesc mi sie chce i ... spac. Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie!
Trzymam kciuki aby wszystko zakończyło się dobrze ;-)Witajcie dziewczyny:-)
Oficjalnie moge juz sie do Was zapisac:-) Termin na 19 lipca ale jakos daleko mi do skakania ze szczescia:-(
Witam, ja dziś zostałam w domu. Na 16 idę do lekarza i liczę na zwolnienie;-).
Sam, littleblue zdrowia wam życzęIzabell96 i kwiatek94 - fajnie, bedziemy odliczac razem Ja tez poczatkowo ( w sensie kalkulator internetowy powiedzial) mialam termin na 27 czerwca, ale po ostatnim USG i pomiarach Groszka ( cale 1,73 cm doktor zmienil na 2 lipca..
Czekam na relacje po wizycie, ja am dopiero temin na 9.12 ehhh jeszcze tyle czekania ale karte ciązy mi juz założąWitam po weekendzie :-)
U mnie bez zmian, raz lepiej, raz gorzej, ciążowo. Jutro mam wizytę u lekarza i już zaczynam się stresować, choć w duszy, tak tam głęboko czuję, że powinno być dobrze.Zobaczymy, czy przedłuży mi zwolnienie, bo w sumie to chyba chciałabym wrócić do pracy.
Ja też tak mam że jestem ciągle głodna ale radze sobie jedząc owoce na mandarynki, gruszki banany a dziś kupiłam sobie kiwi ale jeszcze musi poleżeć bo strasznie twarda :-) a wczoraj mężusia wysłałam po chipsy bo taką wielką ochotę miałam naszczęście kupił małą paczkęDziewczyny czy to normalne, że ciągle jestem głodna? Całymi dniami tylko jem i jem. I na dodatek mam ciągle ochote na czipsy, pizzę i czekoladę, czyli wszystko co strasznie tuczy i nie dostarcza żadnych witamin. M się śmieje, że założy kłódkę na lodówkę i szafki kuchenne. No i coca-cola, budzę się w nocy i mam taką chęć na colę... Juz nie kupuję, bo wypijam 0,5 litra w 5 minut.. Czy któraś z was pozwala sobie na jakieś małe grzeszki jedzeniowe?
hehehe z tymi chipsami to mam tak samo
jeszcze przed ciąża się nie mogla oprzeć im a one są takie tuczące i niezdrowe
teraz staram się jeść ich znacznie mnie niż przed ciążą ale i tak niekiedy nie wytrzymuje i się skusze
ogolenie to ja zawsze byla obzartuchem
jestem rok po ślubie i od tego czasu przytulam 8 kg
a teraz normalnie tak mało jem że sama w to nie moge uwierzyć
większość czasu wogóle nie mam apetytu
a jak już coś zjem to malutką porcje a czuje się jak by to myła porcja jakś potrójna conajmniej
jeszcze przed ciąża się nie mogla oprzeć im a one są takie tuczące i niezdrowe
teraz staram się jeść ich znacznie mnie niż przed ciążą ale i tak niekiedy nie wytrzymuje i się skusze
ogolenie to ja zawsze byla obzartuchem
jestem rok po ślubie i od tego czasu przytulam 8 kg
a teraz normalnie tak mało jem że sama w to nie moge uwierzyć
większość czasu wogóle nie mam apetytu
a jak już coś zjem to malutką porcje a czuje się jak by to myła porcja jakś potrójna conajmniej
reklama
Impresja Wiosenna
Lipcowe mamy'09
Dziewczyny, chciałam się poradzić. W sobotę idziemy z mężusiem na bal andrzejkowy, zaplanowany jeszcze przed tym jak zaszłam w ciąże. W związku z tym mam pytanko, może i głupie, ale co tam... Czy można tańczyć na tym etapie ciąży? Na jak dużo można sobie pozwolić, tzn poskakać itd.Proszę o wyrozumiałość.;-)