No czeeeeeeść dziewczyny :-)
Strasznie długo mnie nie było, mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie hi hi.
Mimo najszczerszych chęci nawet nie spróbuję nadrobic wszystkiego co w tym czasie naskrobałyście, wybaczcie. Tak sobie troszkę przejrzałam co by się zorientować.
Witam wszystkie nowe mamy i wszystkie kóre już znam. Jak się miewacie? Gorąco mam nadzieję, że jesteśmy dzielnie w niezmienionym składzie..
U mnie jako tako. O czym juz pisałam to jesteśmy w dość trudnej sytuacji teraz , bo z okazji kyzysu gospodarczego firma w której mąż pracował (miał naprawdę świetną pod każdym względem pracę) upadła,. :-( A jako, że ma zawód jaki ma (architekt) to pracy naprawdę jest stosunkowo niewiele i jest że tak to ujmę bardzo zawężona - to nie tak jak np po ekonomii czy zarządzaniu, że można pracowac praktycznie wszędzie.
No ale co robić, szukamy, wysyłamy, bierzemy pod uwagę tez zagranicę jak już pisałam i...staramy się nie upadać na duchu. W końcu cos się znajdzie. Oby tylko szybciej niż później.
No a co do mojej ciąży to z kolei dobre wieści - byłam w piątek na usg i wszystko zgadza się z tym co sobie wyliczyłam - ciąża ma 5 tygodni i 3 dni, a nie jak wg miesiączki 8 tygodni z hakiem...stąd ciągłe nieporozumienia. Po prostu zaszłam strasznie późno. Termin wg usg mam na 25/07, a wg miesiączki na 12/07 także już widze te nieporozumienia w okresie okołoporodowym
;-)
Zaraz sobie zmienię suwaczka swoją drogą.
Poza tym spadł mi zbyt mocno poziom progesteronu, więc muszę sobie że tak to nazwę "aplikować" luteinę rano i wieczorem.
Ale jestem dobrej myśli. Trzeba być, tak się w końcu umawiałyśmy, no nie?
Pytanie do mam w UK: ciąża i poród tam - słyszałam opinie że jest naprawde inaczej niż u nas, że z lekarzem się nie widuje, USG nie robi, nie bada krwi, moczu, nie przyjmuje witamin a do szpitala rodzić przyjmą dopiero jak będzie "pełne rozwarcie" prawie...
I że trzeba tam siłą siedzieć bo przy byle skurczach to odsyłaja do domu. Co Wy na to wszystko? Tak na wszelki wypadek się wywiaduję bo nie wiadomo jak nam się życie teraz potoczy...
Impresja, Madziulka, Kaska74, TomTom, Goteczka, Sylwia i wszystkie pozostałe
Pozdrawiam!