reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Sam z tymi mężąmi to tak juz jest, ja też widzę że mój jest teraz bardziej otwarty na pomoc i odkrywa w sobie swoje "ukryte talenty":-D, bo tak naprawdę to oni wszystko potrafią tylko czasami im się nie chce, wolą poczekać aż zrobimy....:sorry2:

Dziewczyny a ja sie właśnie zapisałam na usg... musze iść do gina po recepte, ale martwi mnie też ten śluz... jak myślicie czy skoro w ubiegły czwartek tydzień temu robiłam usg a dziś następne to nie zaszkodzi to maleństwu?.... coś czuje że będę miała żołądek w gardle.....

reklama
Calla święta prawda. No to przynajmniej jeszcze przez 7 miesięcy będę miała lepiej;-).

Sam a może im na stałe już tak zostanie?....:-D Polubią, przyzwyczają sie, nie zauważą zmiany:-D:-p, cokolwiek... oby im tylko tak zostało.....:tak:

A ja juz mam zacisk na żołądku od rana, już mnie łapie nerwówka przed tym usg.....

Cześć dziewczynki,

Calla na Twoim miejscu najpierw powiedziałabym ginowi o swoich objawach a później niech on zadecyduje o ewentualnym USG. Wydaje mi się, że może złapałaś jakąś infekcję i stąd ta zmiana zabarwienia śluzu.

Poza tym witam wszyyystkie nowe mamuśki i spadam szykować młodą do przedszkola.
Dziś mamy pasowanie na przedszkolaka:-)

Magduśka z terminem miesiączki tego nie wiążę, miesiączka powinna byc 08,11 ale wiadomo - nie była, a cykle mam mniej wiecej 35 dniowe wiec do nastepnego terminu jeszcze hoho............

Witajcie z rana. Okropnie było tak około 6.00 u nas, już się zastanawiałam, czy nie wziąć dnai wolnego. Jednak przyjechałam, założyłam kalosze, czapkę, gruby szalik, ciepłą kurtkę i dotarłam. A teraz wychodzi słońce...:-). Dobrze, że kalosze mam w tulipany;-)
Tomtom faktycznie fajna historia, jak to nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło:-D. Fantastyczna jak z bajki.
Jeżeli chodzi o zakupy, to my też bardzo dużo kupujemy przez internet. Książki dokładnie tak samo, mąż zamawia a potem odbiera w Merlinie i jest dużo taniej. Ubrania czasem sobie kupuję, ale raczej tylko swetry i koszule i czasem sukienki. Spodni nie, bo boję się, że nie będą pasowały. No i oczywiście dla chłopców i zabawki i ubranka.
Co do mężów, mój nie gotuje, ostatnio jak byli teściowie to po raz pierwszy obrał ziemniaki na co moja teściowa: "To on potrafi obrać ziemniaki." Pewnie gdyby atmosfera nie była i tak już napięta to bym zapytała: "A nauczyła go mamusia?" Ale już sobie darowałam...;-)
Ale za to mój mąż kapie chłopców i sprząta bardzo często. Do Niego należy sprzątanie kuchni, rozpakowanie, zapakowanie zmywarki i oczywiście porządek na podwórku. Tak jakoś się przyjęło, nie żebym ja nigdy tego nie robiła, ale z pewnością dużo rzadziej niż on. No i jeszcze czasem prasuje.:tak:

calla ja się tak pytam bo ja w pierwszej ciąży właśnie tak miałam taki lekko zabarwiony śluz ale przypadało to akurat na termin miesiączki więc to z tego powodu raczej... nie wiem idź do lekarza ale z tym usg się nie spiesz najpierw poczekaj co lekarz powie
Mój mąż też nie gotuje ale coś tam umie przyrządzić z tego co pamiętam hehe. W kuchni rządzę ja i ostatnio Michaś :-) o za tydzień się zabieramy za robienie pierników;-)

Magduska oczywiscie że najpierw mu powiem co i jak zanim bedzie usg, najbardziej wkurza mnie o że tam gdzie ja chodze mozna zapisac sie albo na wizyte albo na usg i wtedy sa w róznych gabinetach,tzn jesli dzis ide na usg to tam nie bedzie fotela zeby mnie zbadał i zobaczył, a jesli pójde na wizyte to bedzie w gabinecie gdzie nie ma aparatu usg....:no: sama już nie wiem, z jednej strony powinien mnie zbadać, z drugiej może powinien w końcu potwierdzic ze jest serduszko i zarodek wogóle?.... bo tydzien temu było za wczesnie i był jedynie pecherzyk..... wiec nie wiem co robić...... boje sie tego ze jak pójde do tego lekarza na usg to mnie nie zbada, a jak odwrotnie to nie zrobi usg...............

Dla mnie to powinno byc tak ze jak sie idzie na wizyte to zawsze pod reka w gabinecie powinno byc usg zeby w razie czego zrobic, a nie taki dziwny podział.....

reklama
O u mnie całkiem niezłym kucharzem jest Jacek. Zresztą on od zawsze mówi, że zostanie kucharzem.:tak: Oczywiście nie gotuje, ale sałatki kroi, miesza, kanapki i zapiekanki zrobi. I ciągle wymyśla, żebyśmy coś piekli, gotowali, ma swoje książki. Tylko kurde po kim On to ma????? Ja raczej gotuję bo muszę, ciast nie piekę, chyba, ze z Jackiem.

Do góry