reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
ptaszyna- ja na razie upatrzylam sobie wozek, w sklepie ale go jeszcze nie kupuje bo jest on w kolorze niebieskim taki typowo chlopiecy a jakby sie nagle okazalo ze to dziewczynka to wole nie, wiec po urodzeniu moj od razu leci go zakupić, jakby co to inny kolor, mam wszystkie kosmetyki juz, buteleczkę, i kilka innych ubranek ale w rozmiarze 62. a nie chce jeszcze kupywac dlatego ze pamietam jak mama nakupywala ubranek w ciazy rozm. 56 a okazalo sie ze brat ma 60 cm wiec rodzina podczas gdy bede w szpitalu bedą robic wielkie zakupy.

czesc dziewczyny!
elwis:witam nową mamusie!

My wczoraj z mężem byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Pani wydaje sie byc bardzo konkretnai rzeczowa.

Dzis mam jakiego ś doła i nie chce mi sie nic, wiec zmykam, bo jeszcze Was wprowadze w swój stan depresyjny.

A co do kompletowania wyprawki,to tez mialam opory ale od 6 miesiąca zaczęłam kpować ciuszki, potem łóżeczko, czesc rzeczy dostałam, mam kupione koszule dal siebie. Ale jeszcze sporo przede mną, gdyż nie mam np.wózka i innych waznych rzeczy dla dzidzi. Ale to myślę,ze niedługo zalicze jakąś hurtownię we Wrocławiu lub kupie reszte przez internet.
A jak coś ma sie stac, to na pewno nie dla tego,ze bede miala wyprawkę przed narodzeniem dzidzi. Tu raczej wola Boga no i oczywiście wpływ na to bedzie miało to jak ja sie bede sprawować i dbac o siebie...

do milego kochaniutkie...

Kasiurek Ja i w poprzedniej ciaży i teraz piłam syrop PINI.
Ja juz praktycznie wszystko mam. Musze kupić sobie koszule do szpitala i jakieś spodnie dresowe. Najprawdopodobniej w weekend przenosimy biurko z naszego pokoju do pokoju syna bo w to miejsce pójdzie łóżeczko:-)

Kasiurek na kaszel syrop z cebuli lub ja miałam bardzo duszący kaszel, aż mi szkoda małego było i dostałam od lekarza stadol-jest to syrop homeopatyczny i możesz kupić sobie w aptece, bezpieczny w ciąży.Lekarz mi mówił, żeby pić częściej przy napadach duszności i przeszło
Ptaszyna ja to też myślałam z tej strony, co się stanie jak urodzę dużo wcześniej, nie chcę panikować wtedy, że nie jestem gotowa, bo w gruncie rzeczy sporo tych różnych dziwnych drobnych acz bardzo potrzebnych rzeczy trzeba kupić, teraz można to z robić z przemyśleniem i sporo taniej, bo różnice w cenach są kosmiczne, w jednym ze sklepów znalazłam smoczki prawie o 90% droższe, aż dziwne że są takie różnice:baffled:
A jak by miało się coś stać to i tak będzie ogromny ból, te rzeczy już teraz chyba wiele nie zmienią.

mowisz PINI nie umiem znalesc czy mozna stosowac w ciazy, ja pije *spam* i nie skutkuje kurdesz.

co do wyprawki to mam całaale ja kupilam ubranka na dziecko 3-6 miesiecy, wole zeby mial za duze ubranko niz za mało.na szczescuie w szpitalu daja ich ubranka a trzeba miec swoje na wyjscie

Witam babeczki wszystkie babeczki dla nowo dołaczonych dołaczam pozdrowienia:tak: :wściekła/y:zdenerwowana jestem zaraz rozniose kompa...napisałam przed chwila dłuuugiegooo posta a tu trach i niewiadomo gdzie to wszystko sie podziało...:confused::confused:
wrrr...nic...zaczynam jeszce raz:tak:
ja kolejny dzien w samotnosci zastanawiam sie co z nim zrobic korci mnie do prania ubranek:tak:co wy na to? zaczac juz powolutku szykowac???:confused:
ptaszyna-ja juz mam wszystko..mieszkam za granica sama zmoim narzeczonym wiec niemoge niestety liczycna rodzine ,a po drugie po urodzeniu chcemy sie cieszyc chwilami z dzieckiem a niebieganiem za wyprawka:tak:
Mnie tez znajomi mowili ze niepowinnam jeszce ze za wczesnei i tak dalej ...ale ja sie ciesze ze mamy juz wszystko z głowy..bo czas spedzony po sklepach był dla nie niezła frajda:tak:wkocu 2 lata staran uwienczonych nagroda...tagze w juz 3 miesiacu ruszyłam na shopping;-)a gadaniem sie nieprzejmuje dla mnie to jest takie krakanie bez powodu...:no:a zgadzam sie z opinia ze co ma byc to bedzie byle dbac o siebie i powierzyc opieke Najwyzszemu a wieze ze wszystko bedzie dobze:tak:
Heidi łacze sie z toba w bolu kochana czerwcowe zdjecia z hiszpani 2008 szlak trafi łtak je pieknie chciałam posegregowac w kompie ze ...niewiem teraz gdzie sie znajduja o ile wogole jeszce istnieja a były to zdjecia szcegolne bo mieszka tam moj brat cioteczny ktorego bardzo zadko widuje i pierwszy raz od kilkudziesieciu lat miałam okazje jego cała rodzine tam odwiedzic :wściekła/y:

reklama
Do góry