reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam się i ja w tą wietrzną środę. Zaraz muszę zmykać do stomatologa na przegląd. A chciałam Was ponadrabiać. Dziś humor troszkę lepszy, aczkolwiek nie do końca jest ok. Ale minie. Witam nowe lipcóweczki:tak: I postaram się odezwać wieczorkiem.
A tymczasem życzę wszystkim spokojnego popołudnia:tak:

reklama
witam Was i ja!
ja także zakupowy rozdział mam już zamknięty na kłódkę - do zakupienia pozostał jedynie spirytus do przemywania pępuszka bo wprawdzie małż zakupił ale... pakując zakupy zostawił go w sklepowym wózku :-D uznałam że po prostu chciał, żeby ktoś wypił za zdrowie naszego Szymuszka!
i BARDZO BARDZO SIĘ CIESZĘ, że wszystko już zakupione i gotowe na przyjęcie małego człowieka - o powodach do radości z tego powodu napisałam na wątku 'po wizycie u gina' więc nie będę się powtarzać.
No i ... dołączam do grona leżakujących ciężarówek - mam walczyć o każdy dodatkowy dzień dla Szymutka a jakby co... to bez paniki bo liczy się (podobno) teraz już wiek fizjologiczny i wg tego wieku fizjologicznego (z pomiarów Szymutka) jestem w 34 tygodniu.

cześć laseczki...
skasowanymi zdięciami nie ma sie co przejmowac, zawsze to dobry powód, żeby np. do Chorwacji pojechac jeszcze raz:)
Ptaszyna- nie jesteś jedyna przewrażliwiona. Ja do tej pory nie kupiłam nic dla malucha. Wprawdzie mam ciuchy po starszym synu ale sa u mojej mamy. Moja siostra za to kupuje mi na potege i zaczynam sie zastanawiać kto jest bardziej podjarany ta ciążą?...ale wszystkiw rzeczy wynosze do mamy. Niech tam jeszcze troche poleżą...to silniejsze ode mnie.
Asia- o tym ze ciężarna nie powinna być chrzestną tez słyszałam. Moja mama prawie kazała mi zrobić test ciązowy jak siostra poprosiła mnie na chrzestna swojego syna. Testu nie zrobiłam, ale mam umierała ze strachu...hihihi
widze, ze zrobiłam zakupy do szpitala u polecanego tu sporzedawcy z allegro. kupiłam majtochy z siatki i podkłady. W aptece za jednorazowe majtki powiedzieli mi cene 2 x wieksza a te siatkowe można prać. Siostra kupiła mi piżame do szpitala z takimi dziurami na cycuchy:) Śmiesznie to wygląda, jakby na koszulke z dziurami nałozyli jeszcze jedna bez dziur i rozcieta z przodu. Musze tylko dokupic cyckonosz dla karmiących (tez na allegro).
Dzis moja ginka powiedziała że po USG zastanowimy sie nad sposobem rozwiązania ciązy. Mam nadzieje, że USG wypadnie dobrze.

Kasiurek1983 weź sobie pokrój cebulę i zasyp syropem. będziesz miała najlepszy syrop na kaszel jaki może być. jak nie dasz rady pić cebuli to trochę gorsza wersja burak czerwony zasypany cukrem. i tanie i dobre :-D

ja już mam prawie wszystko kupione, brakuje mi jeszcze kosmetyków, materaca do łóżeczka, przewijaka i wanienki.
oooooooooo właśnie dziewczyny jaki materac jest dobry dla maluszka?

ja co prawda nie wiem jaki sprzedawca był polecany (musiała przeoczyc)ale tez kupilam na allegro majtochy z siatki podkładyu na łozko, wielgachne podpaski na okres połogu , laktator no i pry okazji ceratke pod przescieradlo do łozeczka :] jak szalec to szalec nie mam tylko pizamki a raczej koszuli

Witajcie poraz kolejny dzisiaj:-):-):-)

Ja juz sobie wyczyscilam cale mieszkanko na maxa, tyko teraz mnie troche w krzyzu boli :-(
Ide sie na chwile polozyc to moze przejdzie:tak::tak: Zajrze jeszcze do Was pozniej:tak:

Buziole-Cmokole :-):-)

Elwisiu-w takim razie zaczynam działac:tak:... a poki co cisnienie dzisiaj takie ze mam mroczki przed oczami ...zdrzemnełam sie wczesniej bo normalnie funkcjonowac nie idzie...;-)od paru dni krwawia mi tez dziasła..brrr nieprzyjemna sprawa niemuwiac o katarze z krzepkami krwi:baffled: i zatkanym nosem...czytałam ze to normalne w tym okresie...nic lece do kuchni mam dzisiaj zachcianke na kalafiorka z bułeczka:tak::-)
miłego popołudnia:tak:babeczki buziole

Witam sie po dluzszej przerwie :-)
Melduje ,ze juz wrocilam ze slonecznej Italii... teraz jestem jescze na Mazurach, u niedoszlych tesciow hehe Juz jutro pewnie wracam do Warszawy. Przepraszam, ale nawet nie staram sie nadrobic zaleglosci... We Wloszech bylo pieknie.. inne zycie ... inne warunki dla matek z dziecmi itd.. oj daleko Polsce do Europy zachodniej... Odezwe sie na dniach jak juz dotre do siebie do domku...

Pozdrawiam wszytskie lipcowki

Witaj stopi po "urlopie":-), mam nadzieję, że wypoczęłaś porządnie:tak: No Polska w wielu dziedzinach jest wbrew pozorom do przodu, ale jeśli chodzi o poród i opiekę po to masakra.
Ela ja też mam przy myciu krwawiące dziąsła, ale to już od kilku miesięcy, a z nosa ostatnio znowu zaczęło lecieć, w ogóle tak słabiej się czuję.
Heidi no szkoda tych fotek, zdarza się, ale widzę fotka brzuszka jest:tak:, ładny taki okrąglutki masz ten brzusio.

reklama
U mnie dziecię szaleję i zasnąć nie daję także pomęczę trochę Was ale chyba z tego co widzę to większość już śpi?

Do góry