reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Anika tak na prawde ci sasiedzi to bardzo mili ludzie. maja jeszcze dwoch starszych bardzo grzecznych synow. ta coreczke tak rozpiescili ze nawet bym sie zdziwila jakby ona sama chciala tam siedziec. nie wiem, ale budzik o 8 rano mialam skuteczny.
mam nadzieje ze z odkurzaczem nie bedzie problemu. ja kiedys wciagnelam taka koncowke ktora odleciala od zaluzji. tez zostawilam robote mezowi, ale przynajmniej mial zajecie...:-)

reklama
Witajcie, A mi się dziś nic nie chce, więc nie piszę wiele, lenia mam ogromnego.

Jak już każdego ktoś budzi, to mnie obudzili robotnicy, bo klucza zapomnieli. Kopanie małego wplątałam sobie w sen:-) więc dziś bym pospała, ale zawsze coś wyjdzie.
Dosia to masz sąsiadkę, ciekawe co zrobi jak kiedyś córeczka wyjdzie na dwór sama, bo kiedyś zakuma, że i tak się da... Brak wyobraźni.
Kasiurek trzymam też kciuki, nie ma jak to kupić na prawdę w dobrym stanie autko w PL.
Idę jeść, może to mi polepszy dzisiejszy nastrój

cześć laseczki...
ja dzisiaj niedospana jakaś...wczoraj wieczorem mojemu synowi wyskoczyła jakas pokrzywka na nogach no i mamusia czarnowidz odrazu rozpoznała sepse. Gdyby nie łoś to pewnie pognałabym z młodym do szpitala. Ale on oczywiście siła spokoju...no i w efekcie wstawałam w nocy co 2 godz sprawdzać to wysypke (z latarką w ręce). Oczywiście wszyscy sie wyspali tylko nie ja.Teraz mam lenia, coś mnie kłuje w brzucholu.
Asia- ja też w ostatnim czasie mam skurcze nóg i mam brać na to magnez. Podobno pomaga takze na serce(coś tam z kołataniem w tle).
Co do spania, to staram sie spac na lewym boku ale nie zawsze wychodzi. Czasem budze sie na prawym, czasem na wznak. Zauwazyłam także, ze czesto jak leze na prawym to młody kopie dopóki nie zmienie pozycji. Mondrala...troche się martwie, bo kilka razy dziennie brzuvh robi się twardy jak kamień. Pomaga lezenie i głebokie wdechy. Nie wiem czy to macica "trenuje" czy coś poważniejszego. W środe wizyta u ginki, trzeba będzie zapytać.

Witam w poniedziałkowy poranek
Dzidziunia chyba czuje ze jestesmy w domku bo rozrabia w brzuszku z radosci i wkoncu sie wyspałam bo juz mialam dosc szpitala

pozdrawiam o życze miłego dzionka

Witam się wyjątkowo wcześnie bo się leniwię na urlopie do środy:-)
Nic nie robię tymczasowo i po południu wybieram się do kumpeli na ploty. Błogie nicnierobienie, jak ja tego dawno nie miałam:tak: Jak mi się spodoba to wezmę L4 od lekarza na kolejnej wizycie:-D

Kasiurek
kciuki zaciśnięte:)
Goteczka
gratulacje dla kuzynki!!
Dosia
dziwne zwyczaje:baffled: zostawiać płaczące dziecko na korytarzu jakby nie można było tego jakoś w mieszkaniu załatwić.. też mi się wydaje to za okrutne wyrzucać tak dziecko z mieszkania, wątpię żeby je to uspokajało, jak już to raczej czuje się przestraszone...

ja śpię zawsze na którymś boku bo na plecach mnie boli kręgosłup, ale boki zmieniam bo nie da rady całej nocy na jednym przetrwać

Fela
też tak mam, biorę teraz nospę i magnez i jest lepiej choć i tak się zdarza, to moze być normalne tak jak mówisz ćwiczenie macicy, ale może być groźne, lepiej powiedzieć lekarzowi i sprawdzić...
ja czytałam że macica może tak sie kurczyć już od 20 tygodnia a mi lekarz ostatnio jak byłam w 25 tygodniu powiedział że to za wcześnie na takie akcje i już sama nie wiem:confused:
Słońce
dobrze że już ok i maluszek to wyczuwa:-) oby już nie było żadnych takich akcji ze szpitalem aż do lipca

a mnie czeka kolejny leniwy dzionek... zastanawiam się co można dobrego zrobić na obiad i zupełnie nie mam pomysłu...
jutro jadę do lekarza posprawdzać wyniki badań z tamtego tygodnia, jak znowu będzie kg więcej to się załamię....

Hej Licówki, dawno mnie tu nie było, ale wylądowałam w szpitalu z plamieniem i lekko rozwartą szyjką. Wyszłam w środę. na szczęście jesten nadal podwójna a moje dziecko czuje się dobrze, co pokazuje kopniakami...Ale co ja sie wystraszylam i namartwiłam to moje. Ważne ze jest oki:)

dzień dobry

mój budzik nie zawodny wykopał mnie z łóżka, łoś jeszcze godzinę pośpi a ja :-( ehh niech ***** trafi ten bunt 2-latka ;-) teraz męczy kasze więc sobie chociaż doczytam :tak:
Ehhh, bunt 2 latka, potem 3 latka... :-D Ale ostatnio zauważyłam, że coś się u mojego urwisa poprawia :tak: Ale ciiiii...... nie zapeszam :-D

Witam sie i ja poniedzialkowo
Goteczka gratulacje dla kolezanki. kurcze tez bym juz chciala. w nocy snilo mi sie ze wyciagnelam z brzucha dzidziusia, poprzytulalam go troche, wycalowalam i jak zaczynal plakac to wsadzilam go znow do brzucha. hehe dziwne te sny
Anika a to masz porannego ptaszka w domu :-) mnie obudzila sasiadka z naprzeciwka, a raczej jej 5-letnia corka. jak placze to ma na klatce wystawione krzeselko, taki chyba karcer na ktorym musi sie uspokoic. wszystko byloby ok gdyby bylo to w domu a nie w miejscu gdzie wszyscy slysza, ach, uroki zycia w bloku.
Kasiurek kciuki zacisniete. oby zakup okazal sie tafny.

a ja mam dzis leniwy dzien. musze tylko ugotowac obiad, zaplanowana pomidorowka i moze cos poczytam. zobaczymy.
Ja też stusuję karną "odstawkę", ale żeby na klatkę...:baffled::eek:

cześć laseczki...
ja dzisiaj niedospana jakaś...wczoraj wieczorem mojemu synowi wyskoczyła jakas pokrzywka na nogach no i mamusia czarnowidz odrazu rozpoznała sepse. Gdyby nie łoś to pewnie pognałabym z młodym do szpitala. Ale on oczywiście siła spokoju...no i w efekcie wstawałam w nocy co 2 godz sprawdzać to wysypke (z latarką w ręce). Oczywiście wszyscy sie wyspali tylko nie ja.Teraz mam lenia, coś mnie kłuje w brzucholu.
Asia- ja też w ostatnim czasie mam skurcze nóg i mam brać na to magnez. Podobno pomaga takze na serce(coś tam z kołataniem w tle).
Co do spania, to staram sie spac na lewym boku ale nie zawsze wychodzi. Czasem budze sie na prawym, czasem na wznak. Zauwazyłam także, ze czesto jak leze na prawym to młody kopie dopóki nie zmienie pozycji. Mondrala...troche się martwie, bo kilka razy dziennie brzuvh robi się twardy jak kamień. Pomaga lezenie i głebokie wdechy. Nie wiem czy to macica "trenuje" czy coś poważniejszego. W środe wizyta u ginki, trzeba będzie zapytać.
Fela, magnez na twardnienie też Ci powinien pomóc. Mi ginka zaleciła, żem sobie regulowała do max dawki 3x2.

reklama
Witam. Od rana zabiegana ale już jestem.
Wilsonka dobrze, że już jest wszystko oki.
Dosia niezłe Ci Twoi sąsiedzi:-):-):-):-):-) ciekawe tylko czy kara skutkuję?
Ja muszę się za jakąś robotę wziąć a oczywiście nie chcę mi się ale zmykam, żeby nie było że leń jestem.

Do góry