reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam laseczki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Po kilku dniach zaglądam do Was,miałam problem z netem :wściekła/y: a poza tym to Wiktoria wyzdrowiała a na mnie teraz przeszło :-( katarek,kaszelek....normlalnie brak sił :szok:......echhhhhhh...

Muszę nadrobić zaległości :tak: o losie a trochę tego jest :szok: jak nadrobię to będę na bieżąco co tam u Was kosiane kobietki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:....

Pozdrawiam serdecznie ;-):biggrin2:;-):biggrin2:;-):biggrin2:;-):biggrin2:

reklama
Ja pierwsze ruchy poczułam w 15 tygodniu a się mówi, że jak ktoś jest gruby to ciężko jest odczuć a tu taka miła niespodzianka. Na początku takie muskanie a teraz to batalia na moje wewnętrzne narządy:-):-):-):-)
Ja po długawym spacerku. Ach jak było miło ale teraz plecki bolą.

U mnie było tak samo. Ok. 15-16 tyg. pierwsze muśnięcie... Teraz to już batalia kopniaków z główki i nóżek.... :-D:-D I tez jak to moja ginka ładnie mówi mam dużo skóry na sobie!;-):tak:;-)

hehe ginka mnie pytala wczesniej o ruchy, ale ja mialam wtedy skurcze, jakies kotlowanie sie w jelitach i dopiero jak mi powiedziala ze mam brac espumisan i sie jelita uspokoily to poczulam

Witam się i ja:-) Po pracy poleciałam sobie pooglądać różne rzeczy dla mojej Karolinki;-) I oglądałam łóżeczka, fajne są tylko strasznie płytka szuflada przy tym co widziałam jest... Ech i znowu trzeba będzie się porozglądać czy wszystkie takie płytkie mają.... Dobra zmykam Wasz poczytać coście nadrukowały w ten słonezny poniedziałek. Acha i udało mi się kupić taką śliczną pamiątkę chrztu dla mojej chrześnicy, która zostanie nią za dwa tyg:-D

Witam się. Obiadek już się prychci a ja mam czas nadrabiać zaległości.
Wczoraj wróciliśmy o 1 w nocy mój małżonek w stanie wskazującym ale dobrym:-):-):-) więc obyło się bez kłótni. Dzisiaj pozwolił mi pospać i spałam do 10. 30.
Moje dziecko tez cały czas kopie a najbardziej jak się przebudzę w nocy na siusiu to potem ciężko mi zasnąć, bo mała się ożywia. I jak leże na bok to te jej kopniaki odbijają się na łóżku i brzuch to mi lata jak szalony. Fajne uczucie.
Co do opalania to ja nie wiedziałam, że jestem w ciąży i przed ślubem byłam chyba z 4 razy na solarium:eek::eek::eek: Mam nadzieję, że małej nic nie będzie.
Zmykam nadrabiać zaległości. Miłego Dnia.:-):-):-)

Asiu ja też byłam na solarium z cztery razy w ciągu niecałych dwóch tygodni będąc w pierwszych tygodniach ciąży, ale nie wiedziałam że jestem. Pytałam o gina czy to będzie miało jakieś konsekwencje powiedział że nie. Także nie stresuję się tym.

Dzięki Monia, bo ja w sumie zapomniałam o tym ale jak wywiązała się na forum taka konwersacja to mi się przypomniało. Teraz mogę spać spokojnie;-);-);-);-)

Co do ruchów to ja poczułam pierwsze gdzieś tak w 18-19tyg. Moja dzidzia też sobie ładnie lezy między biodrami i nic jej nie przeszkadza, no chyba ze pasy w aucie- wtedy daje popalić jak zapinam. I generalnie wieczorami szaleje niesamowicie, wydaje mi się czasami że więcej jest aktywna niż śpiąca. Ale moze to tylko wrażenie. Zobaczymy jak wyjdzie:-) Czy da pospać czy nie;-)Acha i kopniaczki nic a nic mnie nie bolą, ale czuję na zewnątrz i widać. Chyba oszczędza na razie mamine wnętrznosci....:-p;-)

reklama
Dziewczyny oglądałyście dzisiejsze wieczorne "Fakty" na TVN??

Temat: "Rodzić po ludzku"

I co się okazuje.... Wszelkie zapłaty w szpitalach państwowych za pokój jednoosobowy, za poród rodzinny, itp. są BEZPRAWIEM. Żaden szpital nie ma prawa brać za to pieniędzy. Ze znieczuleniem w sumie tez tak powinno być... Ale....

W każdym szpitalu jest inny cennik za ZZO. I czym większe miasto tym opłaty są wyższe.

Do góry