reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

witam sie niedzielnie!...ufff zakupy świateczne zaliczone. Masakra w tych marketach, ale za to do kasy dla cieżarówek było pusto:)..o dziwo. udało mi sie w końcu kupic buty. Myślałam ze zrobie krzywde mojemu małżonowi bo przymierzałam je 2 tygodnien temu i twierdził, ze brzydkie a teraz mu się podobały. Mam podejrzenie, że miał juz dosych dchodzenia i dlatego mu się "spodobały". No ale najważniejsze ze mnie sie podobaja i kozaczki moga iśc spać do szafy. Dokupiłam jescze dwie bluzeczki i juz jestem prawie szczęsliwa...gdyby tylko stopy mnie tak nie bolały...ale małżon obiecał wymasować.
Wczoraj umył okna pood moim czujnym okiem i o dziwo, nawet nie ma smug:)...chyba będzie to nasza świateczna tradycja...

reklama
witam
ja dziś cały dzień spędziłam poza domem, chciałam zrobić zakupy sobie i może komodę a wyszły tak ze ubrania kupił mąż, no trudno się mówi

co do słońca, może opalac się nie powinno ale na pewno nie wolno unikać słońca, czytałam że dzieci które rodzą się w lecie i mamy korzystają ze słoneczka mają mocniejszą tkankę kostną i w ogóle są silniejsze więc korzystajmy ze słońca, oczywiście w rozsądnych ilościach;-)

Witam się i ja. Strasznie późno, bo rano poszliśmy do kościoła i potem od razu na obiad do teściowej a ja wróciliśmy to spacer musiał być zaliczony. Niedługo idziemy do znajomych , bo nas zaprosili.
Wczoraj padłam po filmie a dziś rano tak jakoś wszystko szybko leciało. Wczoraj mała wypchła- nie wiem co ale było czuć albo rączkę lub nóżkę, bo to było coś małego a mój jak dotknął tego to się wystraszył:-D:-D:-D:-D:-D
Dziś było chłodno ale wczoraj pomykałam na krótki rękawek.

witam
ja dziś cały dzień spędziłam poza domem, chciałam zrobić zakupy sobie i może komodę a wyszły tak ze ubrania kupił mąż, no trudno się mówi

co do słońca, może opalac się nie powinno ale na pewno nie wolno unikać słońca, czytałam że dzieci które rodzą się w lecie i mamy korzystają ze słoneczka mają mocniejszą tkankę kostną i w ogóle są silniejsze więc korzystajmy ze słońca, oczywiście w rozsądnych ilościach;-)

Z opalaniem jest podobnie jak z gorącymi kąpielami, można ale bez przegrzewania się. Lepsze takie naturalne słonko niż solarium. Co do dzieci rodzonych latem i tkanek kostnych to chodzi o absorpcję witaminy D która pochodzi od słoneczka i jest maluszkom bardzo potrzebna, jej brak powoduje np krzywicę. Każdy maluch nie ważne kiedy urodzony przez pierwszy rok życia będzie dostawał wit D w kroplach i Cebion :tak: Ale robaczek ma racje, trzeba korzystać że będziemy miały słońce za sprzymierzeńca:-)

Wypada się przywitać :zawstydzona/y:
nie zaglądałam cały weekend ale roboty miałam po dziurki w nosie a czas leciał nie ubłaganie, nawet nie wiem kiedy obudziłam się w poniedziałek :-D
ogródek przekopany i czeka na wyłożenie kostki pod grilla, okna wymyte, firanki, pościele poprane a dziś kolejna tura porządków - łazienki wrzeszczą na mnie i straszą :-D

Witam sie poniedziałkowo. Podoga sie psuje a tak sie ciesyzlam ze cipło i słoneczko , ale ale wole pochmurne niebo ale to o wiele lepiej niz leżacy śnieg na ziemi :] No cóz nie mozna miec wszystkiego :]

Ja tez się ładnie z wani witam :-):-):-).

U mnie pogoda cudna :tak: Słoneczko świeci i czuję, ze jak będę wychodzić z pracy to będzie ładnie przygrzewać :tak:. Kocham taką pogodę :-).
Ja weekend spędziłam troszkę na wiosennych porządkach w ogródku, trochę imprezowo.
Dziś wizyta kontrolna, zobaczymy co powie pani doktor :-). mam nadzieję, ze z maluchem wszystko OK :-).

Miłego dnia kochane :-).

Kasiurek może się jeszcze wypogodzić
Mamusia kciuki zaciśnięte :tak:

pożeram właśnie pycha śniadanko, świeża grahamka z listkiem sałaty, szyneczką i ogórkiem - mlask!

reklama
Witam sie i ja.
u nas tez sliczna pogoda, jest troszeczke chmurek ale w taka pogode to az chce sie wstawac.
ja po aktywnym weekendzie zakupowym robie sobie dzis dzien lenistwa i odpoczynku. troszeczke tylko ogarne mieszkanko i zamierzam zabrac sie za czytanie ksiazek.

mamusiam kciukasy zacisniete za wizyte...

Asia to Twoja Hania niezle wygibasy dla tatusia robi. mala akrobatka z niej...

Anika ale mi zrobilas chetke na taka kanapeczke...:-)

Do góry