reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Po praniu. Dałam radę. Zauważyłam, że nawet za dużo chodzić nie mogę i jak wczoraj wracaliśmy od znajomych to mnie w dół ciągło wszystko. Najważniejsze, że mała jest aktywna. A nospę to często biorę, bo lekarz mi kazał jak by mnie coś bolało.
W środę się wszystkiego dowiem. Ostatnio z szyjką było wszystko oki.:-):-):-):-)

Witam się kosiane mamuśki po dwudniowej netowej labie :-):-):-) Szalałam na działeczce :tak: Mile zaskoczona tym co mnie tam zastało :-) Nie nadrobię teraz całych zaległości w czytaniu , bo na pietnastą do gina a jeszcze psiaczkom spacerek muszę zafundować , ale wieczorkiem chętnie pobuszuję i pochwalę się pracą panów majstrów.
Miłego i wesołego dzioneczka :-):-):-) BUZIACZKI :-):-):-)

Witam sie poniedzialkowo :-)
U mnie brak wody bo roboty na drodze i oczywiscie uszkodzili rure :wściekła/y:
Fioletowa spoznione ale jaknajbardziej szczere STO LAT :-):tak:
Catherinka rowniez dla Twojego synka wszystkiego NAJ :-)
Asiu tez tak mam :tak: wczoraj to chyba 3 razy mialam takie skurcze :szok: Zaczynalam sie juz denerwowac ale jak polozylam sie na boku i troszke poglaskalam brzusio to powoli ustepowaly :blink:
Co do krwotokow to narazie sie jeszcze nie pojawily tylko strupki mi sie robia. Ale krwotokami jakos sie nie martwie pol zycia z nimi walczylam i juz chyba sie przyzwyczailam do nich ;-)
Wreszcie zaczynam sie wysypiac :-) W sobote wprowadzilismy sie z mezem do naszej sypialni i spalam jak zabita ;-) Pierwsza nocka od dluzszego czasu przespana calkowicie :tak::-)
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :tak:
Zycze milego dnia dwupaczki :tak: Buziaczki:-D

Asia
dokładnie to mogą być skurcze i lepiej zgłoś to lekarzowi, lepiej dmuchać na zimne, ale na tym etapie ciąży mogą się już pojawiać skurcze przepowiadające i jeśli są one rzadkie i pojawiają się głównie po wysiłku to raczej nic złego się nie dzieje, a poza tym jak byłam w szpitalu to ordynator sam mówił że macica to mięsień który ma prawo czasem się kurczyć

ja też robię jak najmniej, bo wolę uważać niż potem pluć sobie w brodę że coś stało się z mojej winy, staram się tylko chodzić na spacery zeby się nie rozleniwić całkiem bo podobno im więcej ruchu tym lżejszy poród, a poza tym świeże powietrze i słońce dobrze robią dziecku, szkoda tylko że dziś słońca zero:-(

Czesc dziewczynki wiam was serdecznie :tak::-)nie bylo mnie tydzien i nawet nie prubuje nadrobic bo jest tego poprostu zaduzo:no:
ostatni tydzien spedzilam praktycznie w lozku lezac plackiem :-(strasznie bylam chora zapalenie ucha , gardla i oskrzeli przy tym okropny duszacy kasze ktory dalam mi bol w plucach:-:)no:poprostu myslalam ze nie wyrobie. Lekarz przepisal mi antybiotyk bo by bez tego ani rusz, chyba najbardziej grozna choroba jaka mialam i to niestety podczas ciazy:-(mam nadzieje ze moje malenstwo jakos to tam znosi modle sie aby bylo zdrowe bo niestety mamusi to zdrowie nie pisze:no::-(
najpier moj synek jak wam pisalam to od niego sie zarazilam potem ja a teraz na weekend moj maz biedny, plackiem lezal :-(no ale juz minal tydzien duzo lepiej sie czuje i ciesze sie ze juz moge do was wrocic buska pozdrawiam wszystkie nowe lipcoweczki :tak:;-)

reklama
Monia zdrówka zycze równiez. niestety teraz taki zdradliwy okres i trzeba na siebie uwazac.
mnie dzis glowa strasznie boli, penie przez ta paskudna pogode. przez caly dzien deszcz pada...

Do góry