reklama
Kasiurek1983
Fanka BB :)
Witam
Choroba mnie rozłoyzla, biore tabletki itd, na gardlo na podziebienie, własnie koncze jesc snaidnaie zaraz ide pod prysnzic sie wygrzac i do wyra i znow leki, syrop i sen i mam nadzieje ze to moze ! mopoże !!!!
Wiecie co martwie sie cholernie bo nie uczje ruchow dziecka w ogole, pytalam sie gina i poloznej to powiedziali 25 lutego ze jeszcze ponad tydzien i pare dni i powinnam czuc ruchy, no i jutro zacyzna sie własnie ten tydzien cąły. Marwtie sie ze cos nie teges ;( ale jak ostanio bylam u gina jak wpominałam to serduszko bylo badane i głosno i wyraźnie było słychac je !
ehhh nie wiem co mam robic
Choroba mnie rozłoyzla, biore tabletki itd, na gardlo na podziebienie, własnie koncze jesc snaidnaie zaraz ide pod prysnzic sie wygrzac i do wyra i znow leki, syrop i sen i mam nadzieje ze to moze ! mopoże !!!!
Wiecie co martwie sie cholernie bo nie uczje ruchow dziecka w ogole, pytalam sie gina i poloznej to powiedziali 25 lutego ze jeszcze ponad tydzien i pare dni i powinnam czuc ruchy, no i jutro zacyzna sie własnie ten tydzien cąły. Marwtie sie ze cos nie teges ;( ale jak ostanio bylam u gina jak wpominałam to serduszko bylo badane i głosno i wyraźnie było słychac je !
ehhh nie wiem co mam robic
Kasiurek1983
cześć z rana koło południa
Ja osobiście wole Osiołka :-)
Słyszałyście coś na temat zmian w wypłacaniu becikowego???
ja slyszalam, z ekobiety ktore urdzoa po paździrniku 2009 a nie miały ząłozych kartotek do 10 tygodnia ciazy to nie dosnata zadnego z dwoch becikowych.
fela_76
cześć laseczki
ja już przerabiałam Kubusia Puchatka potem Teletubisie, Scooby Doo, smoki a teraz jesteśmy na etapie rycerzy więc po pokoju syna walają się mieze, dzidy, łuki i strzały a gdzieś pomiędzy tym musze ulokować maleństwo...nie będzie łatwo.
Ja słyszałam ze z tym becikowym chodzi o to, żeby zmusić kobiety do regularnego odwiedzania gina w ciązy. Wiadomo częśc robi sobie dzieciaka żeby kase zgarnąc i tyle, czasem jest zbyt pijana żeby pmiętać że ma iść do lekarza a potem rodzą się dzieci z zespoołem alkoholowym...przykre to.
ja już przerabiałam Kubusia Puchatka potem Teletubisie, Scooby Doo, smoki a teraz jesteśmy na etapie rycerzy więc po pokoju syna walają się mieze, dzidy, łuki i strzały a gdzieś pomiędzy tym musze ulokować maleństwo...nie będzie łatwo.
Ja słyszałam ze z tym becikowym chodzi o to, żeby zmusić kobiety do regularnego odwiedzania gina w ciązy. Wiadomo częśc robi sobie dzieciaka żeby kase zgarnąc i tyle, czasem jest zbyt pijana żeby pmiętać że ma iść do lekarza a potem rodzą się dzieci z zespoołem alkoholowym...przykre to.
Dla mnie to całe becikowe to poroniony pomysł! jednorazowy zastrzyk gotówki, który na długo nie starczy a jak wspomniała fela pierwsi do odbioru stoją i tak Ci, którzy przepiją te pieniądze, o których się później słyszy w TV i serce pęka bo kolejne dziecko padło ofiarą swoich rodziców
Zrobili by lepiej gdyby obniżyli Vat na produkty dla dzieci typu pieluszki, mleka i wtedy będą mieli pewność, że kasa idzie dla dzieci a nie na wino, że rodzice kupują te produkty codziennie i w ten sposób realnie ulżą rodzinnym budżetom.
Zrobili by lepiej gdyby obniżyli Vat na produkty dla dzieci typu pieluszki, mleka i wtedy będą mieli pewność, że kasa idzie dla dzieci a nie na wino, że rodzice kupują te produkty codziennie i w ten sposób realnie ulżą rodzinnym budżetom.
Kasiurek1983
zgadzam sie z toba w stu procentach ! uwazam ze ten tysiac to i tak za duzo niepomoze, bo kazda rosadna matka zorbi zakupy ubrankowe, wózkowe i łozeczkowe czy nawet pieluszkowe przed porode, bo i tak do spzitala trzeba przyjsc z ubrankami dla dzidzi. lepszy pomysl bylby gdyyu byly znizki na artykuly dzieciece, smoczki,butle. mleka czy pieluchy zwykle i jednarozowe. wtedy na dlusza mete bardziej by sie opłacało. ale co tu gadac duzo ktos w sejmie i w seneacie wymyslij ze jak da sie motlochowi tysiac to od razu wskaznik wzrosnie no i wzrosl ale dzieci w domach dziecka
reklama
fela_76
najprostszy sposób na takie wyłudzające beikowe osoby to przynieść rachunki za kupione dla dziecka rzeczy. Mało prawdopodobne zeby sklep dal lewy rachunek bo musi go ująć w swojej dokumentacji a jak na fakturze będą pieluchy, ubranka i inne tego typu rzeczy dla dziecka to istnieje prawdopodobieństwo że rzeczy te faktycznie zostały kupione no i można je kupić wczesniej, przed porodem.