reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam Babeczki :)
...ale dobrze, że tu zajrzałam, bo za nic na świecie nie pamiętałabym o tłustym czwartku :) a teraz jak sobie poczytałam - to mam ogromna ochotę na pączusia!
zaraz wpadam na wątek kulinarny - mam nadzieję, że wrzuciłyście jakieś sprawdzone przepisy (?)

slonce goteczka zdrówka Wam życzę!
Wszystkie Mamusie pozdrawiam - z tego co poczytałam (a przyznam, że zbyt wiele nie nadrobiłam) to już wiele z was zna płeć dzidziusiów GRATULUJĘ!
Ja wciąż w słodkiej nieświadomości - wizytę mam we wtorek 24.02 więc może.... ale nie zapeszam.

reklama
Witam sie i ja. leze teraz i odpoczywam bo ruszac sie nie moge od tych paczków. na jutro tez kilka mam. ach pychotka.
Goteczko, Slonko trzymac sie kochane i nie poddawac chorobie. buziaczki
Anika nie martw sie ja do pieczenia tez raczej sie nie nadaje. zreszta nie mam tez komu bo moj m nie lubi zadnych placków, paczków i tego typu slodkosci a dla siebie mi sie nie chce tego robic.
emama zapraszam na paczusie mojej mamy. pychotka i z róża...
Fela to rzeczywiscie tragedia. niestety czsem trafia sie taki wariat. ale pomysl sobie z jakim ciezarem teraz on bedzie zyl. to bedzie dla niego najwieksza kara.
pozdrawiam wszystkie lipcóweczki

a o soku z malin też słyszałam że wywołuje skurcze i raczej jest odradzany w ciąży :dry:

Dziewczynki nie sok z malin tylko herbatka z liści malin. To różnica. Sok nie wywołuje żadnych skurczy, jest zdrowy i polecany w ciąży.:tak::tak:

emama zapraszam na paczusie mojej mamy. pychotka i z róża...

Dosia nie kuś szatanie! Moja mama też mieszka na podkarpaciu (okolice St. Woli), więc gdybym mieszkała bliżej niej albo przynajmniej była u niej w odwiedzinach to z pewnością wymiotłabym Ci te wszystkie pączusie odłożone "na jutro" :-D:-D:-D

a o soku z malin też słyszałam że wywołuje skurcze i raczej jest odradzany w ciąży :dry:

Dziewczynki nie sok z malin tylko herbatka z liści malin. To różnica. Sok nie wywołuje żadnych skurczy, jest zdrowy i polecany w ciąży.:tak::tak:

Mamo dzięki że jesteś:tak::tak::tak::happy::happy::happy::-):-):-) Przynajmniej jakaś bardzo kompetentna dusza wie o co chodzi z tymi malinami.

Sorry dziewczyny:-)

no wiem wiem, też czytałam o liściach z malin tylko że to właśnie często tak jest że ktoś słyszał, że ktoś inny słyszał i okazuje się, że NIC nam nie wolno. Moja ginka na początku dała mi wytyczne do diety i min. napisane było że MALIN w ogóle ZERO pod żadną postacią, podobnie rzecz się ma z PAPRYKĄ i czarną herbatą no i ... chleba też miałam w ogóle nie jeść. No cóż... przyjęłam to do wiadomości ale nie zrezygnowałam ze wszystkiego z czego miałam zrezygnować bo ... na Boga! ciąża nie może być jakąś katorgą?! tysiące kobiet jadało i jada w czasie ciąży normalnie i rodzą zdrowe dzieci. Uważam że zarówno z jedzeniem jak i leczeniem trzeba postępować rozsądnie - po prostu. Ja też zrezygnowałam od razu na wstępie z jednego leku który teraz dostałam od laryngologa bo doczytałam się że w składzie jest min. ibuprom i wolę brac sama paracetamol jak już muszę uciekać przed bólem a drugi lek też postawiłam pod znakiem zapytania bo po prostu miał mi przynosić ulgę w katarze w nocy i uznałam że z katarem w nocy dam radę a na ulotce napisane było że stosować gdy 'dobro matki przeważa nad ewentualnym ryzykiem w czasie ciąży' czy coś takiego... To co MUSZĘ łykać - łykam i staram się być dobrej myśli. O!

....ciekawa jestem co nasi lekarze i inni mądrzy naukowcy powiedzieliby na nasze jutrzejsze pączkowe obżarstwo :-D - myślę, że też znalazłoby się wiele głosów przeciw! :-D

emamo stalówka jest na prawde niedaleko.
goteczko a z ta papryka to mnie zabiłas. ja mialam okres ze codziennie przez tydzien jadlam papryke. zreszta bardzo ja lubie, herbate tez o chlebie nie wspominajac. nie ma co wariowac. chyba rzeczywiscie bardziej szkodza nam te paczki....

Moja ginka z kolei, prowadząca same patologiczne ciąże ma inne podejście do tematu. Pisałam już wam kiedyś, że mi nawet kazała łykać Ibuprom zatoki :szok::szok:
Co do soku z malin to ja codziennie wypijam po kilka szklanek wody z sokiem bo tylko taka woda mi wchodzi. Ginka nie widziała absolutnie żadnych przeciwwskazań. Widać co lekarz to inna opinia...

reklama
witam sie i ja wieczorowa pora;-)
u nas przymrozilo, minus 17 juz jest ale co tam:-D
wlasnie wrocilismy z basenu z rodzinka, zajefajnie bylo sie popluskac:-D:-D
teraz to tak padnieta jestem ze oczy same mi sie zamykaja:-) moze spokojnie noc przespie??:dry:
a paczki mam pomrozone, bo te szwedzkie to taka woda:-D:-D:-D

Do góry