reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

także drogie dwupaczki... najważniejsze to NIE DAĆ SIĘ ZWARIOWAĆ! Jak to już nie raz było tu pisane CIĄŻA NIE JEST STANEM PATOLOGICZNYM po prostu musimy dbać o siebie najlepiej jak potrafimy i ... ALLELUJA I DO PRZODU!

reklama
Hej dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej,poraz pierwszy slyszałam jak mojemu maleństwu bije serduszko....cos cudownego....cóz to bedzie nowy człowieczek w moim życiu:-):-):-)
Koleżanka która w piatek trzynastego nadal lezy na ginekologii dawno juz po terminie i nic trzymamy za nia kciuki bo to juz ponad tydzien od kiedy lezy na porodówce;-)...

We wtorek 24.02 mam usg 3d ciekawe czy dowiem sie jakiej płci jest moje niuni...juz nie mogę cie doczekac....

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
daisy - no to gratuluję! ale czemu dopiero teraz po raz pierwszy słyszałaś serduszko??? późno dowiedziałaś się o ciąży?

Witam z wieczorka :-):-):-)
Oj dzisiaj miałam ciężki dzionek...dużo chodzenia...zaległe zakupy,potem stanie przy garach,zabawa z dzieckiem...achhhh...kiedy tu odpocząć :-(, faktem jest to że jak się siedzi w domciu to się nie ma na nic czasu :szok: !!! A plecy bolą jak cholera,zresztą męczę się z nimi od pierwszej ciąży :-(.
Staram się nadrobić zaległości bo naprodukowałyście Kochane tego troszkę ;-) ale jakoś mi się już oczęta kleją a słysząc chrapanie mojego mężusia (no bo biedny zmęczony,jakby inaczej :wściekła/y:) mam ochotkę wskoczyć pod kołderkę i wypić zrobioną herbatkę MALINOWĄ...a się przyda rozgrzanie bo troszku mi się dzisiaj zmarzło przez to latanie po dworku :tak:........dobra,czytam troszkę i spadam do wyreczka :-).

Życzę Wam Kochane....miłego wieczorku i spokojnej nocki....w szczególności kolorowych snów :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Buziaki! Czas szybko leci a my wciaz nie znamy plci maluszka! 2 marca mamy szczegolowe badania i moze, moze...w Hispzanii troszke inaczej dziala system opieki nad kobietami w ciazy. Chyba zalujemy, ze dopiero niedawno znlazlismy prywatnego lekarza. Wydaje sie bardzo kompetentna i przemila.
Pierwszy kontakt jest z matrona-polozna kontroluje mase ciala, cisnienie krwi i prace serduszka jak juz jest slyszalna na jej urzadzeniach. Reszta w szpitalu, 4 badania usg w czasie calej ciazy, badania analityczne na zadanie. Nie wiem czy lepiej czy gorzej niz w Polsce...W sumie nie wiem jak to w Polsce jest zorganizowane...
Obysmy sie trzymali do konca tak jak do tej pory! Czego i wam zycze bo czuje sie rewelacyjnie od samego poczatku!

daisy - no to gratuluję! ale czemu dopiero teraz po raz pierwszy słyszałaś serduszko??? późno dowiedziałaś się o ciąży?
u gina byłam juz po 2 dniach od zatrzymania miesiaczki wiec bardzo wczesnie wszystko bylo zaplanowane co do dnia i mam nadzieje ze bedzie to chlopak bo celowane,od 9 tyg zalozyl mi karte gino, w 12 tyg.mialam pierwsze usg mojej fasolki,a teraz bylam w 19 tyg.na kontroli dostalam sierowania na morfologie i mocz i zjawic mam sie za miesiac...a 23 lutego czyli juz w ten wtorej jade do warszawy na usg 3d mam nadzieje ze bedzie juz widac korzen albo sikorke :)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
witam sie i ja wieczorowa pora;-)
u nas przymrozilo, minus 17 juz jest ale co tam:-D
wlasnie wrocilismy z basenu z rodzinka, zajefajnie bylo sie popluskac:-D:-D
teraz to tak padnieta jestem ze oczy same mi sie zamykaja:-) moze spokojnie noc przespie??:dry:
a paczki mam pomrozone, bo te szwedzkie to taka woda:-D:-D:-D

Ja też chcę na basen i od miesiąca dojechać nie mogę :-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: boję się że będą mnie wyławiać, albo jakieś durne oburzenie wywołam - 3 lata temu przed urodzeniem pojechałam pomoczyć się w jeziorze to ludzie wychodzili z wody jakby ciążą się można było zarazić :-D jedna baba mi walnęła że jestem bezwstydna! haha a czego tu się wstydzić, przecież części wstydliwe były pod bikini :-p

także drogie dwupaczki... najważniejsze to NIE DAĆ SIĘ ZWARIOWAĆ! Jak to już nie raz było tu pisane CIĄŻA NIE JEST STANEM PATOLOGICZNYM po prostu musimy dbać o siebie najlepiej jak potrafimy i ... ALLELUJA I DO PRZODU!

Amen! a żeby maliny wywołały skurcze to byś musiała zjeść ich świeżych z parę kilo a i na to nikt by nie dał gwarancji że zadziała :-D ludowy przesąd :-D do pieca i na trzy zdrowiaśki ;-)

Kasiakom dziękuję za wyjaśnienie :-) Byłam przed podwyżką na zwolnieniu. To pewnie dlatego teraz muszę przepracować te pełne miesiące. A tak bym chciała już nie chodzić do pracy.... Czasem tak masakrycznie bolą mnie plecy, że na nic nie mam ochoty.

Witam w czwartkowy dzień w świeto pączków :]
Mnie takze marzy sie basem ale poki co wole go unikac poki snieg na drodze bo nie chce sie przeziebic :] ale jak bedzie cieplutko to na pewno zaczne chodzic :]

reklama
paczki.jpg

Smacznego Tłustego czwartku :D :D :D

Do góry