reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

beata1973 – super, ze dobrze się czujesz po amnio, ale oszczędzaj się i nie przemeczaj się !!! Ja musialm po amnio lezec 3 dni ,bo niestety ból zaczal się w nocy i nastepnego dnia po zabiegu. Mam jeszcze ok. 2tyg stresowania się i czekania na wyniki amnipunkcji. Ale mam nadzieje, ze nie będzie Zespołu Downa.
Nie wiedzialm, ze jest cos takiego jak "amnio FISH" :szok:!!! J ja robiłam amniopunkcje w Invimedzie – tez polecam!! Ale nikt mi nie powiedział o możliwości wcześniejszego wyniku.
Wiesz może na czym te szybszy wynik polega??

Kochane Słoneczko ja też nie miałam pojęcia, że cosik takiego jest ... wpadłam na ten temacik szukając miejsc gdzie mogę prywatnie zrobić "amnio" bo skierowanie z LUX-MED-u gdzie chodzę do gina nie jest tolerowane przez NFZ ... Chyba na "Naszym bocianie" znalazłam wzmiankę o "amnio FISH" więc z ciekawości zaczełam wertować necik i okazało się że jedyna poradnia która wykonuje to badanie jest w Łodzi. Jak dzwoniłam się zapisywać pani w recepcji powiedziała mi, że "FISH" jest tylko na NFZ i to ze wskazaniami. Szczęście chciało, że na miejscu okazało się inaczej :tak:
Jestem z Tobą Stopi całym serduszkiem i mocno ściskam kciuki za zdrową dzidziunię :tak:
Teraz zmykam z psiaczkami na spokojny spacerek, bo TŻ mi kosmici porwali i jeszcze troszkę go nie będzie ;-), a mama na dużo teraz na głowie żebym ją jeszcze ze spacerami wykorzystywała ...

reklama
Witam sie z ranka troszke dziś sobie pospalam nie musiałam wstawac o 7 kawke pije dziecko bajke ogląda to mam chwileczke dla was
Ja sie czuje dziś wysmienicie mogła bym pojsci na jakieś balety tylko nie ma z kim:-D:-D:-D:-D:-D

Monia gratuluje udanej wizyty i dopisuje sie do grona dziewczyn, ktore czekaja na mocne kopniaczki :-)
Tasior gratuluje chłopca :-)
Kaaasiulka witam w lipcówekach
A ja byłam rano zaniesc mocz do badania i zrobilam sobie tsh, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok z moja tarczyca :) a propo jak często robicie badanie moczu?
Pozdrawiam

Anetko to jest nas już 3 z taka data urodzin:-D:-D:-D

diablotin.gif
diablotin.gif
diablotin.gif

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY !!!

Witam z ranka:-)

U mnie pogoda fatalna,pochmurno,cięgle pada,raz deszcz,raz śnieg,masakra....nawet psa się nie chce wypuścić na spacer a co dopiero my:szok:....głowa mi pęka w szwach a do tego ciśnienie mi spada....ale daje radę,zresztą patrząc na moją córkę i jej pomysły od rana,wysysam z Niej pozytywną energię:-D....

Ja badanie również robię raz na miesiąc.

Pozdrawiam mamuśki cieplutko;-)

witam dziewczynki w kolejny paskudny dzien. wiosno gdzie jestes???
kasiulka witamy wsrod lipcóweczek.
Slonce a co Cie dzis wzielo na balety??? zazdroszcze tego dobrego samopoczucia. ja jak bym mogla to bym nic nie robila. ta pogoda mnie wykancza. a tu trzeba posprzatac i mezus zazyczyl sobie fasolke po bretonsku na obiad. ach....
jezeli chodzi o badania to raczej co miesiac, choc ostatnio poniewaz mialam dobre wyniki na nastepna wizyte nie musze nic robic.
pozdrawiam

A ja badaniami jestem zalamana... W ogole mi ich nie zleca.... Czytam o jakims HPV i pojecia nie mam o co chodzi. Mialam robione badania na samym poczatku ciazy i poniewaz wyniki wyszly dobre - nie zleca kolejnych. Jakis miesiac temu zapytalam go czy nie powinnam zrobic badan a on mi na to: a po co? Wiem, ze byc moze powinnam zmienic lekarza, ale niedawno przeprowadzilam sie do tego wiejskiego miasteczka i az tylu lekarzy to tu nie ma a ostatnia baba u ktorej bylam tak mnie potraktowala, ze teraz boje sie zmienic. No nic - wyzalilam sie i juz mi lepiej :)

Witam sie i ja z rana. Zaprowadziłam włsnie moja gwiazdę do przedszkola i czytam sobie zaległości forumowe.
Wszystkim , które żle sie czują zycze zdrówka i poprawy nastroju a tym co mają ochote na balety (Słońce to o Ciebie chodzi ;-)) zycze spełnienia zyczeń :-D.
U nas w nocy znow pośnieżyło i ogólnie jet zimno wiec nie za ciekawie. Ja sie czuje troche jak zdechły pies na nic nie mam ochoty. Jedyne co udało mi sie zrobić to włączyłam pranie - przywiozłam sobie od teściowej z lumpexu worek ubranek dla dzidzi i tej starszej tez i teraz właczyłam te malutkie bodziczki na gotowanie - niech si eporządnie wypiorą a pozniej jeszcze czeka mnie pranie w jakimś dzieciecym proszku. Jak Jagoda była malutak to kupowaliśmy Jelp-a teraz tez sie nad tym proszkiem zastanawiam. moze doswiadzczone mamy sie wypowiedzą moze jest jakas tańsza alternatywa.
Pozdrawiam i czytam dalej...

reklama
Cześć z rana. Wcześnie poszłam spać to i wcześniej wstałam. HPV to inaczej rak szujki macicy tak jak my możemy sobie pomóc robiąc raz w roku cytologię. Jak wiecie z pewnością wynik cytologii określa się w 3 grupach. Pierwsza i druga są dobre a z trzecią niestety trzeba robić biobsję i biorą wtedy mały wycinek z macicy i badają to pod względem komórek nowotworowych. Dużo się o tym mówi, bo ten wirus wcześnie wykryty jest w 100 % uleczalny a te nasze Poleczki boją się chyba ginekologów i nie robią badań cytologicznych. Istnieję też szczepionka ale niestety mu już się do niej nie zaliczamy. Takową szczepionkę mogą dostać dziewczynki w wieku 13 lat. Kosztuję ona 1200 zł, jest robiona w 3 etapach w przedziale pół roku. Ale żem się rozpisała jak jakiś lekarz no ale interesuję sie tym wirusem, bo nie chciała bym na niego zachorowac. Co roku robirę cytologię a w 2008 to nawet 2 razy mi się zdarzyło. Lepiej dmuchać na zimę a poza tym to nic nie boli. Miłego dzionka życzę.

Do góry