reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

nasza Fasolka chyba pojawiła się 12-tego (w 15 dc), bo z moich pomiarów temperatury (które zresztą właśnie w tamtym miesiącu prowadziłam po raz pierwszy) wynika, że właśnie wtedy miała miejsce owulka bo był skok temperatury i przytulanko:confused:
Nasze maleństwo jest uwaga!!! z 6 dc :szok: czyli przed owulacją było przytulanko, potem 13 dc miałam skok temperatury i jest :-). Faktem jest że niedawno przestałam karmić piersią i cykle jeszcze nie do końca uregulowane i świadoma byłam ryzyka, choć szczerze mówiąc wg mnie było baaaardzo maleńkie ;-)
dzięki za pocieszenie:zawstydzona/y: już nawet ryczeć przestałam ;-)
dzięki, dzięki dzięki....
cytomegalię mam ujemną więc trzeba tego pilnować

oj dziewczyny... życzę wam z całego serducha dobrych wyników bo nerwy są straszne a w ciąży to chyba te nerwy po stokroć wzrastają...
Goteczko dobrze czasem wyżalić się na forum, zawsze można znaleźć jakieś pocieszenie, a spokój nasz jest teraz najważniejszy.

to ładne badanka kleo... o rany jak sobie przypomnę glukozę... bleee
A ja glukozy nie wspominam jakoś specjalnie źle ;-)

reklama
a ja bardzo, nie dość że to obrzydliwe, to jeszcze trzeba dwa rzay krew pobierać :wściekła/y:

rany julek nie nadązam jak dzis w pracy nie poczytałam sobie forum to teraz miałam całkiem sporo do nadrobienia:-D
witam kolejne "zafasolkowane" a co do wypowiedzi Andaf - to zależy co masz na myśli bo zwykłe badnaie na poziom glukozy - to po prostu ci pobieraja krew i badaja jakie jest stężenie glukozywe krwi. a to obrzydliwe badanie to test obciązenia glukozą chyba? - pobieraja ci krew na czczo a potem pijesz glukoze i znów Ci pobieraja krew. To jest jeszcze do zniesienia. Ja to miałam w poprzedniej ciązy ale potem moja pani G stwierdziła ze mam za wysoki poziom cukru i wymysliła mi profil dobowy cukru - to dopiero był koszmar - nie dosc ze musiałam byc przyjęta na oddział na 1 dobę to dostawałam 3 razy glukoze do picia i pobierali mi krew co 1 h (już tak dokładnie nie pamiętam) ale nawet w nocy przychodziła pielegniarka i kuła mnie w palec. Na szczescie pani profesor w szpitalu powiedziała ze wszystko jest ok i nie ma zagrożenia cukrzyca ciązową

profil dobowy cukru - to dopiero był koszmar - nie dosc ze musiałam byc przyjęta na oddział na 1 dobę to dostawałam 3 razy glukoze do picia i pobierali mi krew co 1 h (już tak dokładnie nie pamiętam) ale nawet w nocy przychodziła pielegniarka i kuła mnie w palec.
dobrze, że to mnie ominęło............

Ale jestem głodna, mężulke poszedł po bułki do sklepu i nie ma go i nie ma............:-(

Witam w sobotni poranek. Ja jak zwykle w weekendy pobudka o 7:dry:. Dziś znowu bez mdłości, zjadłam sobie ma śniadanko kanapkę z majonezem;-).

Andaf ale Tobie dobrzez tymi bułeczkami:-) ja właśnie marzyłam sobie o kanapce ze świeżej bułeczki, ale w tym kraju jest wszystko na odwrót i o tej godzinie jeszcze nie dostanę:-:)-(

Sam ja dzisiaj rano też nie mam mdłości i już zaczynam panikowac:baffled::baffled:

Wczoraj dostałam list z datą pierwszego usg. 17grudzień:szok::szok::szok: Muszę jeszcze miecha czekac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam weekendowo :-) a ja mam od rana mdłości ledwo zjadlam mandarynke :/ i wczoraj i dzisiaj rano pokropiła mi krew z nosa, czytałam, ze to normalne, więc za bardzo się nie przejmuje, ale na wszelki wypadek kupilam dzisiaj na obiad brokuły (wit. K) :-)

Sylwia ja po jednym dniu mdłości zdecydowanie wolę jak ich nie mam;-). Też mam ochotę na świeże bułeczki, zjadłabym z twarożkiem. Mniam, chyba polecę do sklepu.

Alicja a łykasz jakieś witaminy??

Witam dziewczynki :-) ja dziś też jakoś mdłości nie mam, zjadłam 2 kanapeczki pyszne i super się czuję żołądkowo ale za to pół nocy nie przespałam więc... nie może być świetnie. Zmykam teraz do wanienki, mąż jest w domu więc mogę sobie troszkę poleżeć w wodzie:-) Miłego dnia, bez mdłości!

reklama
Witam Was wszystkie...
Chcę się pochwalić troszeczkę...;)
Wczoraj zrobilam test. Jedna kreseczka wyszla slabo...wiec za telefon i obdzwanianie klinik gdzie robią w nocy badania krwi;) szybie dotarcie na miejsce, uklucie i trzy godziny oczekiwania, nerwów i stresu...
I wynik... jestem w ciąży :) :-D
Jestem przeszczęśliwa a zarazem tak cholernie zestresowana... chyba dalej jestem w szoku... chyba jeszcze to do mnie nie dotarlo.

Do góry