reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

reklama
Mam nadzieje że w miare szybko minie a na pewno w lipcu :tak:
Naczytałam się wczoraj o ruchach dzidzi , że wiele dziewczyn już czuje i teraz chodze i "nasłu****e" że może już. Lekarz mówił że powinnam wcześnie czuć dzidzie bo mam łożysko na tylnej ścianie. Ale póki co cisza.

Ja tez już długo na nogach. Byłam w sklepie i wyciągnęłam stare dzinsy i co zapięłam się. Fakt zrobiłam z nich biodrówki ale luzik jak nie wiem. A jedzenie to jem jak mi się chcę ale wielkich zachcianek nie mam. Teraz mój berbeć szleję w brzuchu pewnie chce ciotki pozdrowić:-):-):-):-):-):-)

Witam nowe dziewczyny;-);-);-);-)
Ja zrobiłam dziś zakup na rybkę wędzoną i zaraz zmykam ją jeść i będę oglądać Chirurgów. A co do wypłat muszę czekać do 10-go wtedy będzie moja ale mężulek dowiezie gotówkę ale nie będę go napastować,bo musimy uzbroić działkę teraz i trochę kasy jest potrzebne. Na swoją wypłatę poszaleję:-):-):-):-):-)

z tego co czytałam to nie ma prawa do macierzyńskiego w końcu nie pracuję ale przedłużają zasiłek o ile się go pobiera o te 20 tygodni
do lekarza idę za tydzień a do urzędu mam isć 11 lutego i planuję wziąć zaświadczenie ze jestem w ciąży, własnie nie wiem czy lepiej mówić czy nie
bo chodzi mi o to czy fakt ciąży może sprawić że nie przyznają mi zasiłku?? jak pisałam prawo do niego nabędę dopiero od 10 marca..

ja pomogłam robić mamie pierogi a teraz piję kawę, może nie powinnam ale może mi pomoże na ten ból głowy, bo nie jest to spowodowane wysokim ciśnieniem to może mam zbyt niskie ciśnienie???

witam nowe mamusie:-)

dziewczyny ja myślę, ze nie ma reguły ile kto do tej pory przytył-oczywiście że są normy przyrostu wagi dla kobiet w ciąży ale każda z nas jest inna i tyje inaczej.. ja np zawsze miałam tendencje do tycia a od kiedy jestem w ciąży moja waga sie waha o 1 kg na plus od poczatku ciązy wiec też mało przybrałam narazie..
i tez mnie czasami to niepokoi... ale nic sie nie dzieje wiec czekam do wizyty....

Marlena_25 mysle ze te bóle to typowe ale jesli chcesz byc spokojniejsza to zapytaj swojego gina....
Olcia udanej wizyty

Anika dziadek skarb normalnie:tak:
Ja wanienke juz rano zaliczyłam.... teraz montuje obiad

ahaaa.. no i chciałam powiedzieć że od dzisiaj swiece w postach suwaczkiem... w końcu wstawiłam

no do lipca to chyba wszystkie takie dolegliwości miną. :blink:
ja chyba coś podobnego do ruchow (bo do dzisiejszego dnia nie wiem czy to napewno ruchy bąbelka) poczułam jak skończyłam 16 tc.

Marlena_25 Moze w tym czasie mialas miec spodziewany okres? Mnie tak bolalo ktoregos dnia i uslyszalam to od mojej kumpeli, sprawdzilam w kalendarzu i bingo - jakby nie ciaza mialabym wlasnie okres :)

olcia z tymi piersiami to powaznie, nie maja jeszcze roku, chcialam duze..to teraz mam jak donice, ale juz sie o nie nie martwie, jak oklapna to podciagne :D
do dyskomfortu zwiazanego z bolem piersi sie juz przyzwyczailam i w ogole juz na to nie zwracam uwagi. Przeraza mnie natomiast tak jak wiekszosc dziewczyn kazde klucie i bol brzucha. Biegna zaraz do kibelka i sprawdzam majty czy wszystko w porzadku :/ boje sie kichnac, boje sie zakaszlec, to jakis obled, czytam tylko rozne artykuly i fora i pocieszam sie ze wiekszosc przyszlych mam ma podobne dolegliwosci z czego wnioskuje ze to normalne objawy naszego stanu.. tak czy inaczej obchodze sie sama z soba jak ze smierdzacym jajem i od meza wymagam tego samego.. jestem upiorna :D

reklama
możliwe, ale nawet nie wiem teraz kiedy powinnam mieć. od czasu jak jestem w ciąży nie sprawdzałam na kiedy by mi wypadl. cieszę się, że nie mam ponieważ wielkie katusze przeżywalam zawsze.

Do góry