reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Witam i ja

Niestety moja nocka dziś była udręką. Wczoraj nie mogłam zasnąć a dziś od 6 nie mogę spać. Mój chrapie dziś okropnie nie wytrzymałam i o 8 obudzilam go i powiedziałam że mi się nudzi i może coś porobimy. Biedak myślał że mam ochotę na czułość:baffled:. Szybko w ten sposób wygonił mnie z łóżka :-D:-DNocne wstawanie na siusiu zwiększyło się i chodzę nawet co godzinę, a przed snem z 5 razy by nie musieć wcześnie wstawać.:wściekła/y::wściekła/y: Do tej pory wstawałam dwa razy wy też tak macie ????

No nic skoro już nie mogę spać to trzeba się wymyć i może za jakąś robotę wziąść. Miłego dzionka

reklama
Witajcie!

Dziś z pracy, póki co nie jestem zawalona robotą, więc zaglądam.
Byłam wczoraj z małą na bilansie dwulatka. Duża z niej dziewczynka.

Poza tym trochę zalatania, no i dwugodzinna drzemka popołudniu. Mąż miał wolne, więc mogłam sobie pozwolić. Wreszcie. Pędzę czytać, co u Was.:tak:

Dzien dobry;-)
Widzę, ze większość już na nogach i posty poranne napisane.. ja dzisiaj się - uwaga - wyspałam, ale to juz chyba efekt zmęczenia wystąpił po nieprzespanych nocach i nie moglo byc inaczej.... wiec dzisiaj jako taki zapas energii i wogóle;-)

Robaczek25 niestety zupełnie sie na tych tematach nie znam wiec nie pomoge, ale napewno któraś z dziewczyn coś poradzi....
Magduśka hehe dobre, uciekające banany....:-D daj znac co dzisiaj bedzie;-)
Anika u mnie to samo, co sie sprzatnie to za chwile znowu to samo:zawstydzona/y:

Dobra dziewczynki obiecałam sobie ze dzisiaj troche sie poruszam wiecej wiec znikam, szykuje sie i wychodze - jak to sie mówi - w miasto :-D na zakupy

miłego dzionka drogie mamy

Cześć kobiałki:-)
Dziś pierwsza noc bez wstawania siusiu-szok ale żeby nie było tak różowo to o 3 obudziły mnie moje sierściuchy, wywaliłam je na dwór i znowu spać, o 6 obudził mnie M:wściekła/y: bo w piecu zaczął palić, pojechaliśmy do sklepu po bułeczki, mycie, śniadanko i około 8 znowu do łóżka-wygniłam się za wszystkie czasy.
Anika i to jest właśnie problem, bo ja kocham jeść szczególnie to co niezdrowe
Valija co powiesz na 3 kg w miesiąc??:szok::szok::szok:
Robaczek mam ten sam problem też nie wiem czy mówić o ciąży w pośredniaku straciłam robotę przed zajściem i zaczął się dramat, bo kasa potrzebna,a kto zatrudni ciężarówkę.
Poza tym u mnie też bajzel na kółkach zaraz się borę za sprzątanie i obiad( dziś fasolka po bretońsku ) o 15 USG już się doczekać nie mogę.Wpadnę później buźka dla Was i dzieciaczków.

Dziewczyny to mnie najprawdopodobniej czeka inna historia z bezrobociem. Mój zakład przymierza się do likwidacji... Ja jestem od początku na zwolnieniu i jak pójdzie jak myślę to będąc w 6 miesiącu zarejestruję się na bezrobociu oczywiście z dalszym L4.... To dopiero będzie!!! Ale na szczęście mam przepracowany ponad rok i nie ja się zwolnię tylko ni jako mnie zwolnią, tak więc zasiłek będą musieli dać....

Robaczku dopóki ciąży nie widać i nie dają Ci żadnej propozycji to może nic nie mów. Nie wiem natomiast jak to jest w późniejszym czasie z macierzyńskim i takimi tymi innymi sprawami. Ale mamy wśród Nas dwie prawniczki to może któraś Ci doradzi: Myślę o Anyżówce i KasiKom.

Ja spadam się przygotować do ginki. Za 1,5 godziny wizyta!
Trzymajcie proszę kciuki!!!

Anika na dole każdego posta są 3 przyciski, ten środkowy z plusikiem służy do robienia multi cytatów. Jak klikniesz w plusik to zmienia się na minus i podświetla się na czerwono, klikasz więc w plusiki postów, na które chcesz odpowiedzieć, a jak wybierzesz wszystkie dajesz przycisk "odpowiedz" i masz zacytowane kilka postów w jednym poście:-p

:-D Ja tez juz od dawna zastanawialam sie, jak wy to robicie :-D Ale glupio bylo mi zapytac :-)
Dzieki :-D:-D

Witam z ranca:)

Widze ze chyba jestem wyjatkiem(na razie) bo jeszcze na siusiu nie wstaje w nocy ale budze sie bo mi biodra dretwieja, przykra sprawa mowie wam. Dzisiaj jestem bardziej do zycia a pogoda okropna.. Wczoraj natomiast pogoda cudna a ja totalnie bez sil do czegokolwiek dziwne te nastroje w ciazy.

witam serdecznie wszytkie mamy i te przyszle i te juz obecne :-)
nigdy nie sadzilam ze zostane mama, myslalam ze bardziej nadaje sie do roli cioci, przerazala mnie perspektywa fatalnego samopoczucia, utraty talii, dodatkowych kilogramow, popsucia calkiem nowych piersi :unsure:...ale stalo sie :-)
obecnie jestem w 14 tc, maluszek ma sie pojawic pod koniec lipca i juz nie moge sie doczekac :tak:
nie mysle juz o pilce w miejscu brzucha i luznej skorze na piersiach :) jak trzeba bedzie to sie jakos temu pozniej zaradzi ;-)
to prawda ze ciaza zmienia kobiete, nawet taka egoistke jak ja :-D
pzdr.
muminka

kciuki trzymam za wizyty i wizytujące się !
Olcia ja tak samo kocham makarony, sosy, sery,kocham tez świeze pieczywko jak mi chrupie w gębie, uwielbiam chipsy, hamburgery, frytkom nie odmawiam i co gorsza odkąd jestem w ciąży mam chęć na słodycze (wcześniej przynajmniej tyle cukru nie jadłam tylko same tłuszcze :-D)
Valija daj spokój, aż tak się nie musisz katować - przyjdzie czas na męki jak urodzimy. Mi w pierwszej ciąży tez szybko przybywało, potrafiłam w miesiąc tyć po 3 kilo (Olcia witaj w klubie!) teraz zresztą zapowiada się powtórka z rozrywki bo dziś wlazłam na wagę i znowu pół kilo więcej w stosunku do zeszłego tygodnia. Wizyta w połowie lutego więc do 3 kilo dobije jak ta lala :-D

reklama
Robaczku ja sie na tym nie znam ale lepiej daj zaswiadczenie lub powiedz ze jestes w ciazy bo jezeli zaproponuja ci jakas prace a w tedy powiesz o ciazy moga potraktowac to jak odmowe i zabiora ci zasilek
Takie jest moje zdanie (moja kolezanka nie pobierala zasilku i powiedziala o ciazy to nawet nie bylo rozmowy o propozycji jakies pracy i byla pod ochrona az do zakonczenia okresu maciezynskiego)

Do góry