reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
mamo Helenki mój mąż tez już chciał drugie dziecko i tylko ja stawiałam veto, no cóż teraz się cieszę bo pewnie tak miało być - będę miała w domu dwa lipcowe raki a ja trzeci też lipcowy więc mąż strzeli za rok niezłego bankruta :-D ja będę sobie odbijać 30-tkę, dzieci urodzinki plus moje imieniny !!!

mamusia M gratuluję synka!

ale czad:-D;-);-), ja też będę miała w domu 2 lipcowe raki i ja też lipcowa ale już lwica:-p, mąż też lew, za to z sierpnia;-):-D:-D:-D ... i teściowa lew:sorry2::-p

Dziś na obiad miałyśmy zapiekankę a'la Anika i chyba smakowała juniorkowi, bo mnie normalnie KOPIE!:-D:-D:tak::tak::tak:

Od rana probuje cos skrobnac a Teo nie daje mi szans, ma dzisiaj wyjatkowo upierdliwy dzien:crazy:

Moj Teo to juz wogle malenstwo bylo 2760 ale za to sam porod szybciutko 2min

Ja tez lew 06.08:-) maz strzelec, synek panna i bedzie rak:-)

helooo kobitki, no to zlapalam jakies bakcyla:-(
naszczescie tylko katar, goraczki zeroo:tak:
a rodzinka, eee szkoda gadac... istny szpital
najgorzej to sarcia, corcia mojego brata:-:)-:)-( poltora roczku i nie wie co sie z nia dzieje:no::no::no: do lekarza chcialam ich zawiesc, to mi powiedzile ze jak sie taki stan przez conajmniej 7 dni utrzyma to mozemy przyjechac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oooo ta szwecja to maskaaarkaaaa:baffled::baffled:
no to m,ykam podawac rosolek:-D:-D
tzrymajcie sie cieplutko:tak::tak:
mamusiuM gratulujeee:-D:-D:-D:-D

calla, ja tez niestety mam ten problem, że w nocy wiercę się, przewracam z boku na bok :baffled:. Przynajmniej jedno wstawanko do toalety i ze dwa do kuchni po coś do picia, jak zapomnę zostawić pełnej szklaneczki koło łóżka :baffled:. A pewnie wraz ze wzrostem brzuszka będzie coraz trudniej z tym spaniem...
No to ja dziękuję, bo juz teraz wstaję kilka razy do kibelka-mój rekord to 6 wizyt w WC:szok:

Ja wkoncu mam zrobione łącze i moge cos napisac myslalam ze faceta rozszarpie ale powiedzialam jemu ze jak nie bedzie zrobione dzis to rezygnujemy z ich usług nie oszczedzilam jego nog i kazalam jemy przyjechac i wchodzic na 4 pietro
A ja mam bezprzewodowy net i w taką pogodę zerowy zasięg latem biegałam po podwórku i szukałam "fali" a teraz trochę za zimno jeszcze:-D

mamo Helenki mój mąż tez już chciał drugie dziecko i tylko ja stawiałam veto, no cóż teraz się cieszę bo pewnie tak miało być - będę miała w domu dwa lipcowe raki a ja trzeci też lipcowy więc mąż strzeli za rok niezłego bankruta :-D ja będę sobie odbijać 30-tkę, dzieci urodzinki plus moje imieniny !!!
Zazdroszczę Ci raki to super ludziska :-)Ja jestem strzelec, mąż bliźniak, a urodzi się albo właśnie raczek:-) albo lew:no:

mamusia M gratuluję synka!
Ja również

Hej. Ja dziś znowu ekspresowo.

Iwon gratuluję pierwszych ruchów. No i pozytywnego rozstrzygnięcia sprawy w zusie.

Dosia, Magduska dziś mi już lepiej. Dzięki. Wczoraj wieczorkiem poczułam znowu delikatne ruchy, więc się troszkę uspokoiłam:-). Wizyta dopiero 5 lutego.

Dosiu jakie wieści po wizycie.

AsiaJan miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle z tym kopaniem. Chociaż muszę przyznać, że mi pod koniec ciąży mała cały czas uciskała miejsce pod żebrami z prawej strony. Nie było to przyjemne, ale dało się przeżyć;-).

NataliaSe zdrówka dla rodzinki. Uważaj na siebie.

MamusiuM gratuluję synka.

Anika 4,5 kg, tylko nie mów, że urodziłaś siłami natury. Ulka miała ponad kg mniej.

Sylwia.m zazdroszczę wiosny, puść ją do nas;-).

Kasiabzymek tobie również zdrówka.

Ja się właśnie dorwałam do żelków córki i zaraz jej chyba wszystkie zjem:sorry:.

reklama
A ja właśnie przeczytałam o paciorkowcu, który jest poważnym zagrożeniem dla dziecka:-( Jutro muszę pomęczyć gina żeby mnie skierował na takie badania.Zdrugiej strony czasem lepiej nie wiedzieć, bo to tylko do jakiejś paranoi może człowieka doprowadzić przecież takich bakterii są setki i co wtedy???Latać całą ciąże po lekarzach i laboratoriach???Chyba przestanę czytać takie rzeczy, bo ocipieję.
Teraz inna sprawa: czy dzięki zwykłemu USG można odczytać płeć na takim jak mój etapie ciąży?
I jeszcze jedno czy ktoś oprócz mnie tyje w zastraszającym tempie ,bo zastanawiam się czy można to jakoś spowolnić oczywiście bez odchudzania.

Do góry