reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

reklama
Ale smakowite! :) Kawka to pewnie z ekspresu? Juz od dlugiego czasu choruje na jakis fajny cisnieniowy... ale teraz to bede musialam na jakis czas zapomniec. A jak sie robi takie slodkie serduszko? Moze wklej te pyszne fotki do watku kulinarnego - beda w sam raz do mojego rafaello :)

Aniczko wiem ze razniej we dwoje ale caly tydzien razem w domu to troszke za duzo dla mnie. moj m to taki typ wiecznego doradzacza i medrola co wszystko wie lepiej. spokojnie obiadu nawet nie mozna zrobic bo bedzie stał nad glowa i madrzył sie jak on to by zrobil. ciesze sie ze jest chetny np do gotowania, sprzatania i ogólnie do pomagania mi ale czasem jest to wrecz meczace.
ale dzis fakt odpoczywam. wygoniłam go do kuchni do robienia obiadku a ja siedze sobie z Wami. w piatek juz nie bedzie taki chetny. hehe

Witam się. Ja jestem u siostry. Kupiła mi 3 komplety dla dzidziusia do szpitala kaftaników i śpioszków oraz 2 czapeczki. Słodkie jak nie wiem. Ja się trochę martwię, bo moje dziecię od wczoraj nie daję znaków życia.
Anika jak ja nie lubię kawy tak na Twoją bez zastanawiania bym się skusiła.
Jutro mam do załatwiania sprawy urzędowe wyjdę z domu. Kończę. Odezwę sie z domu, bo mały szleję.

Asiu ja moje maleństwo czasem czuję bardzo intensywnie a są dni że wcale to chyba nie jest nic niepokojącego bo maluchy mają kupę miejsca w brzuszku no i są jeszcze na tyle małe że można czasem ich nie odczuwać wcale.Zobacz ile dziewczyn jeszcze nie czuło żadnych ruchów. To z tego co pamiętam po 26 czy 8 tygodniu powinno się liczyć ruchy. Nie denerwuj się, na pewno wszystko jest ok!

Alez ja juz bym chciala poczuc ruchy dziecka :-) na razie nawet nie wiem czego sie spodziewac (pierwsza ciaza).
Mezus chory w domu lezy. Musialam wyslac do po pokoju goscinnego na noc :baffled:
a tak nie lubie spac sama :wściekła/y: Boje sie jednak zarazic, bo wtedy to mogila :szok:

A tak na wszelki wypadek zapytam, co mam zrobic gdybym jednak padla tak jak On (a lezy i ma wszystkie objawy grypy). Z tabletkami nie za bardzo bo w tym kraju wszystko na recepte i na wiedze farmaceutek raczej nie mozna liczyc :no:
Macie jakies domowe spozoby jak wyleczyc sie z jakiegos chorobska? (tylko prosze nie mleko, bo odkad skonczylam wiek niemowlecy niewmoge wrecz patrzec na mleko a od zapachu zbiera mi sie na wymioty....nie wiem co poczne jak przyjdzie mi karmic piersia :baffled:)

Asiu chill, ja też najpierw czułam ruchy a teraz nic, nie chce mamy kopać to nie, jeszcze się nacierpię od wiercipięty aż będę błagać o litość :-D
Mati muszę sprostować, ta kawa nie jest robiona przeze mnie, ja lubię takie ładne fotografie jedzenia czy picia i mam kilka ulubionych stron, stąd są zdjęcia. Nie sądziłam że mi przypiszecie taki talent :-)
Dosia mój mąż też próbował się wtrącać do mojego gotowania, ale jak mu kilka razy wręczyłam łychę i ścierkę do ręki ze słowami ze jak tak to ode mnie się obiadu nie doczeka, niech robi sam skoro uważa że będzie lepszy a na koniec ma po sobie posprzątac bo bałaganu nie zniese. No i jakoś się oduczył ...

veritaserum71 w ciąży praktycznie można brać tak mało leków i nie dziwie sie że panie w aptece odsyłają do lekarza. Ja niedawno sama sie pochorowałam więc już Ci pisze co ja mogłam brać: na gardło zwykłe miodowe tabletki np propolki, jest dobry syrop właśnie dla ciężarnych *spam* na bazie czosnku , bzu w smaku nie za ciekawy ale działa. Koleżanka poleciła mi jeszcze herbate z hibiskusa ( bez dodatków) i faktycznie też dobrze robi. W przypadku gorączki można jak ktoś już pisał coś z paracetamolem ale ostrożne ( chociaż wiadomo że gorączka pow 38 st moze już być niebezpieczna dla maleństwa ). No i standardowo herbatka z miodem ( bez malin ) albo mleko z miodem i masłem na gorąco.
Mam nadzieje że sie jednak nie dasz chorobie:happy:

reklama
Witam i ja.

Wczoraj jakoś dzionek zleciał jak M jest w domu to dostępu do kompa zbytnio nie mam. Szuka nam nowego samochodu itp więc nie krzyczę zreszxtę nie miałam wczoraj sił.

Dziś wybraliśmy się do NFZ jestem spokojna bo z miejsca wyrobili nam europejską kartę zdrowia wrazie "tfu tfu" byśmy musieli skorzystać. W lutym wybieramy się na urlop do teścia do Irlandii i igdy nic nie wiadomo.

W czwartek moja teściówka wraca do Irlandii będę tesknić :-D:-D:-D:-D Nie jest taka zła ale czasem potrafi mnie wkurzyć. Nawet jak nie byłam w ciąży i hormony mi nie skakały. Wykorzystuje syutuacje i podburzam mojego by ją opierdzielał za różne rzeczy, ale fajnie jak się słucha :tak::tak:choć czasem mnie opierdzieli że przesadzam :zawstydzona/y:

Witam nowe mamuśki i trzymam kciuki za wizyty. Ja swoją mam w czwartek ciekawa jestem jak będzie bo ma mi badać przeziernmość itp. Wieczorami mam twardawy brzuch koleżanka która do niego chodziła rok temu też tak miała i skierował ją na zastrzyki. Mam nadzieję że u mnie się obędzie. Dziś wyjątkowo kłuje mnie z prawej strony, a dzidziusia jeszcze nie czuje, ale mam nadzieję zobaczyć i usłyszeć w czwartek że wszystko oki.

Dziś z m będziemy oglądać Madagaskar (jestem w szoku bo on nigdy nie chciał tego typu bajek oglądać - robi się przyszły tatuś :-D:-D)

Jak mi się uda to jeszcze dziś zajrzę. Pozdrowionka, dużo zdrówka i buziaki :-)

Do góry