reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Beata- roletki to może być dobry pomysł, chociaz z drugiej strony na nich tez sie kurz gromadzi a nie upierzesz. A dywan jest malutki. Będziesz go często odkurzała piorącym odkurzaczem i może to wystarczy. Kanapa skórzana bedzie fajna- wygodna w utrzymaniu bo moja jest tapicerowana materiałem i muszę zakrywac ja narzuta przy dziewczynach- a ta narzuta ciągle czymś uświchtana.

Ostatnia edycja:
Ania, na zdjęciu wyglądała jak skórzana.

Fioletowa, rolety też odpadają, no chyba że kupię w koncu mop parowy. Sama nie wiem czy on się nada, bo opinie mieszane, ale jak czytałam że myje para w ok 100st C to powinno to zabić te paskudne roztocza.

Jadę na 14:40 do lekarza z Adikiem. Wysypka jest też na nogach. NA pleckach i brzuszku nie widać na pierwszy rzut oka :no: ehhh... słyszałam, że wirusy zaczynają atakować, może to różyczka. Koleżanka jest w 8 miesiącu i właśnie zdiagnozowano u niej ospę :baffled:

Ewa- trzymam kciuki za Adika.

Beata- kanapa ecru na zdjęciach, gdzie dziewczyny sa w czerwonych sukienkach jest nie moja:-D Ale skórzana:tak: Na święta byliśmy u rodzinki.

Cześc matki wariatki!

Ewcia i jak po wizycie?

Aniu samopoczucie raz lepsze raz gorsze. Wymiotuję dalej chociaż rzadziej. Nadal niestety kilka razy dziennie. Byłam wczoraj u lekarza. Mam brać Aspargin i jeść produkty bogate w potas. Wyniki aż tak tragiczne nie są, więc lekarz zbytnio ingerować nie chce. Tym bardziej że wymiotuje mniej i czuje się ciupkę lepiej. Nadal niestety jestem osłabiona, senna i mam zawroty głowy. Usg mam za tydzień, kto wie może poznam płeć :-D

Pytałam wczoraj lekarza o półpaśca. Wcześniej zagadałam też o to położną i babeczkę z medycyny pracy która też była w przychodni. Jednak półpasiec jest zaraźliwy. Trzeba unikac kontaktów z osobą zarażoną (tzn ona powinna unikac ludzi). Narażone są najbardziej dzieci które nie przechodziły ospy, czyli to co już wiedziałam. Jednak najbardziej takich osób powinny wystrzegać się kobiety w ciąży, narażony jest głównie płód w 1 i 2 trymestrze, gdzie łożysko nie jest w pełni zamknięte. Płód może normalnie zachorować na ospe, a jakby tego było mało mogą się nie wykształcić wszystkie narządy lub zostać uszkodzone. Zagrożenie istnieje też w 3 trymestrze, choroba powinna być wyleczona na 3 tygodnie przed porodem. Lekarz jak i położna kategorycznie zakazały kontaktów.

Jednak alergia... ale nie wiemy na co :no: Lekarka powiedziała, że przepisane leki nei powinny wywołać reakcji alergicznej. Pytała o zmianę proszku, płynu do płukania, czy coś zjadł nowego/innego niż zwykle... przepisała Zyrtec i wapno + to co przepisała wczoraj.

Dzięki za trzymanie kciuczków!

reklama
wlasnie chcialam po poludniu pisac zebys podala jakis zyrtec czy cos ale net mi padł ;/
aa co so tych sanek twoich gdzie kupiliscie do tych podwojnych te materacyki ??

Do góry