reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Beatko ja też się bałam że nie damy rade i się powstrzymywałam :-p Teraz nam się sytuacja finansowa poprawiła pomimo tego że tylko mąż pracuje, tak więc podjeliśmy decyzje o drugim maluszku. Nawet nie sądzilismy że tak szybko sie uda :szok: No ale póki co to tylko mąż wie i wy ;-) Rodzinka dowie sie dopiero w Boże Narodzenie :rofl2::rofl2: więc cicho sza :-D

reklama
Pati wielkie gratki:-)
Trzymaj się tam cieplutko kochana i dbaj o siebie:-):tak:

Ja wróciłam właśnie z pracy a ze nie jest jeszcze tragiczna godzina wiec na chwileczkę jeszcze na necika;-)
Kurcze klima mnie chyba obwiała bo z powrotem mam gorszy katar,ale jutro wolne to będę się w domku kurowac chyba ze gdzies z synem wyrwiemy na miasto a my do tego szybcy jestesmy;-)
Kolorowych snów kochane

witam.Dzięki KOCHANIUTKIE za życzenia !
buziolki dla WAS!!

EWUŚniby nie daleko ,a zleci ani sie nie obejżymy:-:)crazy:,Ale póki co martwić sie nie bedę,aż tak bardzo;-):-).

MIałam się odezwać i Karol oczywiście zachorował :wściekła/y:,juz jest lepiej nawet poszedł do przedszkola.Dusił się jak nie wiem ,pomagał mu diphergan ,inhalacje,świeże powietrze i długie kąpiele.
Według lekarki był zdrowy niby alergia i tyle.
Ja tak poczytałam i podejrzewam Krup ,miałyście z tym do czynienia.
Teraz JULAS złapał ,ale na szczescie nie tak bardzo.
Jakieś dziwne te choroby dzis mi sąsiadka też mówiła ,że wnuczka żadnych objawów tylko kaszel i niby zdrowa.:angry:

Wczoraj u Kala w grupie było 11dzieci.:baffled::szok:

No i proszę proszę chwile nie zaglądałam ,a tu taka niespodzianka.

PATRA ZDROWYCH ,WESOŁYCH I SZCZĘŚLIWYCH 9 MIESIĘCY.

Fioletowa teraz dobre iskierki na pewno pójdą w Twoją strone.Jak jedna załapie to później leci

pssst u nas zero sexu od dziś jak to zarazliwe
:tak:;-)!
żartuje oczywiście ,ale pare razy mi sie śniło ,że zajszłam i normalnie odudziłam sie z płaczem i patrzyłam ile mam dzieci.Bo byłam w wielkim:szok::szok::szok::szok:.:-D

betako jak Patra PISZE im częściej tym pewniej ,ja niestety nieraz za pewnie.
A co z ty mieszkaniem??

Kamila miałam pytać co z tą sprawą wyszło o auto??

czytałyście pewnie o tym wypadku przykre <bardzo>
w takich momentach nie liczy sie czy jestesmy gube ,czy chude,biedne ,bogate, zdolne czy mniej !
Liczy się tylko ,aby ta osoba była.:-(

Patra nie czytałam tego ,teraz dopiero jak rzuciłaś linkiem.
fioletowa ja mam takie same myśli jak Ty.
Wiedziałam ,że jak PO bedzie u władzy dobrze nie bedzie.
Ludzie dają sie omotać ,aż żal.

Teraz śledze bardzo namietnie reforme edukacji-jednym słowem syffff....bleee
Wszystko chore w tym kraju.
Dobrze wczoraj babka kiepska mówiła w filmie
co sie ustali to ktoś obali ,
co sie odbuduje to ktoś rozwali.;/

Ostatnia edycja:
Justyś z mieszkaniem na razie cisza, mamy pecha i tyle. Albo może tak ma własnie być, może ktoś tam na górze chce żebysmy na razie nie kupowali, do póki mieszkania po babci sprzedać nie możemy. Z resztą tak sobie myslę, że przecież mi się dobrze mieszka na tej stancji, mam wszędzie blisko, i więcej kasy w kieszeni, bo z kredytem będzie o ok 500zł mniej w portfelu.

Czytałam też o tej Kasi, to straszne co się stało. Nie znałam jej , ale mimo to popłakałam się bo sobie od razu pomyslałam co by było gdyby nie daj Boże ja... Nawet nie chcę mysleć, to straszne jest.

Patra, czytałam o tym oszołomie rano, poje... pomysł, najlepiej zabrać biednym wszystko, obedrzeć z godności. Dlatego własnie ja nie planuję drugiego dziecka, jesli zafasolkuję to się ucieszę, ale żeby specjalnie to na razie na pewno nie. Boję się o przyszłość i nie chcę na razie. Moja koleżanka nie pracuje, zaszła z drugim, miesiąc temu wzieli kredyt na mieszkanie, ale jej mąż zarabia ok 2500, gra na instrumencie na koncertach to czasem z 500zł wpadnie, do tego rodzice dużo pomagają i oni moga sobie pozwolić na kolejne dziecko.

Beatko my na szczęście finansowo źle nie stoimy bo szczerze mówiąc to mężul co najmniej te 3 tys. zarobi. No chyba że zrobi jakieś świąteczne czyli soboty i niedziele to jest tego więcej. Nawet i 4 tys. No i do tego dodatki typu Barbórka czy 14tka. No ale po opłatach na życie zostaje nam ok 1,5- 2 tys. Tak wiec teraz odchowamy maluszki a pozniej moge myslec o jakimś biznesie dla siebie bo taki mam w planach ;-)

Też czytałam o Kasi.. straszna tragedia :-(

Justynko niestety panuje sezon na chorowanie. My tez z łosiem nalataliśmy sie po lekarzach. przez miesiąc co kilka dni dostawał gorączki nawet po 40 stopni i po kilku godzinach znikała. I też nie wiadomo o co chodziło, badania wyszły mu dobre. No ale niedawno przechodził dosyć porządne przeziębienie, prawdopodobnie organizm bronił mu się przed tą infekcja i stąd były gorączki. Bronił sie, bronił aż w końcu nie dał rady... Od tygodnia był zdrowy ale dzisiaj znowu pojawił się lekki kaszel i katar :confused2:

Ciekawe czy łoś dzisiaj znowu uśnie mi ok 22 :baffled::baffled: Znowu energia go roznosi jak do spania ma iść.. ech

Patra u nas 3tys mamy łącznie, więc jak rata 1000 plus czynsz i opłaty wyjdą ok 1800 to na życie 1200 niby nie jest mało, ale przy naszej inflacji i cenach z kosmosu na nic sie nie odłoży.

Mam dziś w pracy tak zimno że szybko do Was napiszę i wkładam ręcę pod pupe do zagrzania.

Mąż w Szczecinie znów lekarzy załatwia, zeby grupy mu nie zabrali. Do tego jego zakład się przenosi na drugi koniec miasta i dojda nowe koszty w postaci biletu miesięcznego. Ale pewnie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło więc nie narzekam.

Julka z kuchni bardzo zadowolona, wciąz się nią bawi, wszystkie czynności małpuje po mnie, np wyjmowanie czegoś z piekarnika to z pomocą ścierki, mycie naczyń to hałasuje jak ja :-D Jeszcze wczoraj moja mama jej kupiła taki kpl kucharski: fartuszek i czapka, plus foremki, wałek, łyżka i łopatka i mała ma szał.

reklama
Beatko nawet nic nie mów.
U nas w tym mies. wpłata licha,pochwale się że zostało mi niecałe 400zł do 10:-):-):-):tak:,a po drodze MIkołaj.:-):-):-)
oszczednosci nie mamy bo teraz niestety nie idzie odłożyc przy lichych wpłatach.Ten rok beznadziejny
Żyć nie umierać!!
Co raz bardziej mam ochote wyjechać z tego p........ego kraju!!

Karol miał ubrać bluze bo chodzi w krótkim i gada ,że mu zimno,a ubrałam 2pary czapek na głowy i rękawiczki:eek:.

Do góry