reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Kamlotka u mnie wiało i wieje cały czas i to tak mocno, że aż iść nie można

Ewa i jak mebelki??

Aniu mleko jako tonik?? tego jeszcze nie słyszałam:-p:-p ciekawe jak się spisze

tak mnie dziś jajnik boli, że zwijam się z bólu, i nie mam na nic ochoty
miłego wieczorku ;-);-)

reklama
Noja Mała mimo wiatru i tak po dworzu połaziła, a ja mogłam auto posprzątać, tym razem moje.
Aniu no to już wiadomo dlaczego mówią żeby smarować obolałe brodawki jak się zaczyna karmić, ja też tak robiłam, bo mi się normalnie ranki porobiły, a Mała się raz krwią opiła i ją zwymiotowała :baffled:

Ewa właśnie jak mebelki?

Jakby co to miłej nocy Wam życzę

NIe rozumiem po co człowiek pracuje???? Powinno się pracować na starość dopiero albo jak się chce.... Cały dzień w pracy, nawet nie miałam jak zajrzec na bb. No dobra nie smęcę bo jutro pewnie będzie lepiej.
A tak w ogóle to witam wieczornie.
Kamlotka ja na tą kartę zbieram punkty na allegro, jysku, realu i kilku innych. Sporo jest sklepów internetowych. Nie wiem czy tam można zbierać długo- bo nie doczytałam, ale i tak robi się pewne zakupy w pewnych miejscach. Poza tym czasami przychodzą takie bony ze zniżką i naprawdę czasami warto. A mam jeszcze pytanko odnośnie sytuacji z autem- bo to chyba Wy mieliście problem z ludźmi którzy od Was wzieli autko. Mojej niani corka kupiła auto niecałe 2tyg temu i wczoraj jej się rozleciał silnik i teraz zastanawia sie co robic.....

Papa. Spokojnej nocki.

Gobiaz tak, to my mamy problem z gościem który po 8 miesiącach użytkowania chce go nam zwrócić :szok: Właśnie chodzi o silnik, on go wymienił w serwisie VW za bagatela 8tyś :szok: I właśnie między innymi mamy mu to zwrócić, plus inne jego śmieszne koszty (np paliwo, które spalił jadąc do nas po auto :szok: Czyli łącznie jakieś dodatkowo 10tyś:szok:), no ale jeśli chodzi o zwrot, to z tego co wyczytaliśmy w necie to jest na to czas 2 m-ce, a adwokat mówił coś o pół roku, no ale nie 8 :no: Gościu go zajezdził na maksa a teraz my mamy za to płacić. Adwokat napisał nam pismo (150 nie moje za tą usługę:no:) no i jutro wysyłam, oczywiście odmowa przyjęcia samochodu, zobaczymy co będzie dalej. W umowie jest zawarty paragraf, że STAN TECHNICZNY POJAZDU JEST ZNANY, ale jeśli to się stało w przeciągu zaledwie 2 tyg to ja bym do gościa pisała, no a jeśli to jakaś wada ukryta silnika była to trzeba napisać że zostało to zatajone (nie wiem-może można to stwierdzić na stacji kontroli pojazdów? Albo w serwisie danej marki?) Warto też podłączyć auto pod komputer i sprawdzić czy np licznik nie został cofniety, wiemy z doświadczenia że handlarze tak robią

Dzięki Kamlotka za podpowiedź. A Wam życzę pomyślnego zakończenia sprawy. Właśnie tak myślałam z tymi 2miesiącami. No u Was to już istna przesada.... Szkoda,że po kilku latach się nie odezwie i nie upomni o zwrot za naprawy.... Niektórzy to są mądrzy Inaczej...

A tak w ogóle to witam w słoneczny poranek. Zmykam właśnie do pracy więc miłego dnia życzę:tak:

Właśnie czekam na te mebelki. Nie dotarł w piątek, bo musiałam kupić te uchwyty które wybraliśmy. Nie dotarł też wczoraj bo szklarz się obsunął i szybę dopiero wczoraj kleił. Ma być za 20 minut. Czekamy z Adikiem.

Witajcie,

Ewcia,
czekam na zdjęcia mebelków :-)

Kamlotka
, pojeb.. że tak powiem jest ten koleś co żąda od Was po 8 mcach zwrotu kasy za zajechany samochód. Że mu nie wstyd, obyście wygrali kochana :-):tak:

Kobitki słyszałyście coś o oleju krokoszowym?? Nie dawno oglądałam pytanie na śniadanie czy inny program na tvp i tam się wypowiadał jakiś specjalista, że ten olej ma super właściwości na ... UWAGA !! :-D depilację całkowitą :szok::szok::szok: Ponoć trzeba kupić ten na zimno tłoczony , u nas w zielarskim kosztuje 17zł za 250ml, wydepilować , to jest ważne , bo na golone partie nie pomoże. Tak więc wydepilować te miejsca gdzie się nie chce mieć włosków i posmarować zaraz po depilacji , a następnie 3 razy dziennie przez ok 3 mce. W między czasie będą wyrastać włoski ale słabe, jasne i znacznie mniej, więc trzeba je depilować i nadal smarować. Ponoć ten olej powoduje, że włoski wogóle przestaną rosnąć przez kilka lat. Wczoraj moja siostra kupiła i ja chyba tez po wypłacie kupię i zacznę stosować.Dam znać czy działa.

Julka dostała wczoraj nowe pantofelki do sukieneczek, w koncu wiosna idzie:-D:-D tyle, że tesciowa straszy, że od sob znów ma śnieg padać:baffled:.

Hek Kobitki

Dzięki za wsparcie :tak: U mnie też słonecznie, nawet wiatr lżej wieje, ale wieje. Byłam z Małą w sklepie i na poczcie, jak tylko tam weszła to odrazu do drzwi spowrotem i woła Do dom! Do dom! :-D A chodziło jej raczej że chce iść na dwór. No i właśnie tu mam problem, moja Mała nie chce wracać do domu, czasem da się to jakoś zrobić bez ryku, ale np dzisiaj to taką awanturę mi zrobiła jak szłam po schodach że szok, ona chce być na dworze i koniec, ale wiedziałam że to już pora spania i trochę w domu jeszcze popłakała i poszła spać

Beata26 jkeśli to miałoby działać to super sprawa by to była, ciekawe na jak długo wystarczy takie opakowanie za 17zł

Witam się i ja:-)

Ewcia - pochwal sie mebelkami!

Kamlotka- mi też się wydaje to dziwne, żeby po 8 miesiącach "reklamować" auto:szok:
A mam do Ciebie pytanie odnośnie Sharana- czy macie na siedzeniach jakieś pokrowce? Bo kupiliśmy takie autko wczoraj:-D Tylko szukam jakiejś opcji pokrowców, żeby dało się otwierać te wbudowane foteliki i nic nie mogę znaleźć...

Beacia- to ja czekam na wieści czy się ten olej sprawdzi. Jeśli rzeczywiście, to super by było. Sama też chętnie bym zastosowała. Tylko strasznie nie lubię depilacji:angry: Już nawet nie pamiętam gdzie mój depilator jest schowany....

ANiu i Vioreczko zazdroszczę Wam grzecznych córeczek. Mam nadzieję, że moja też taka będzie:tak:

A mój Mati ma ostatnio straszny bunt na wszystko. Czasem takie histerie potrafi urządzić:szok: Masakra. Staram się za bardzo nie reagować, ale mam ochotę czasem wyjść i trzasnąć drzwiami... I przyszła mu faza na pluszaki. Ma teraz 5 różnych miśków i nosi na zmianę wszędzie ze sobą. I oczywiście wszystkie muszą być do spania w łóżeczku. Przed chwilą kładłam go spać i jeden się zawieruszył. Miałam nadzieję, że nie zauważy... Ale gdzie tam. Ja nie wiem jak on sobie to policzył, ale od razu się zorientował, że jednego brakuje i musiałam szukać po całym mieszkaniu:baffled:
Chyba już zasnął, bo cicho się w pokoju zrobiło.

reklama
Cześć matki wariatki!!

U nas dzisiaj kapkę pochmurno, ale słonko jak już się przebije to grzeje pięknie. Z łośkiem codziennie chodzimy na 2 spacery, więc czasu mało. Wczoraj jeszcze kuzynka wpadła popołudniu. Strasznie mnie głowa boli, chyba są skoki ciśnienia :baffled: Ostatnio jakaś taka przybita jestem.. Powinnam się ciszyć bo wiosna itd ale z nastrojem kiepściutko. Dzisiaj jeszcze do teścia idziemy bo ma urodziny.. A cholernie mi się nie chcę.
Wczoraj z łośkiem byłam u innego dermatologa niż ostatnio z tą jego bródką i wysypką na polikach. Ale było tyle ludu że przełożyłam wizytę na dzisiaj. No i okazało się że to bankowo alergia, pytanie tylko na co? Nikiel raczej odpada bo poprawy brak , a nawet jest gorzej. Mamy teraz odstawić kakao, czekoladę i owoce cytrusowe, czyli to co Kacper lubi najbardziej :nerd: Jak do 2 tygodni poprawy nie będzie wtedy kolejna wizyta u dermatologa. Dostał też mleczko do smarowania twarzy Tommcośtam, nie umie się na recepcie doczytać :baffled: Jak nie będzie poprawy to prawdopodobnie odstawiamy nabiał lub badania. zobaczymy :baffled:

Ech dziewczyny takie gdybanie i szukanie winowajcy jest najgorsze. żadnych konkretów po wizycie u lekarza no i człowiek tylko się martwi i główkuje :confused:

Miłego dnia kochane i każdą z was ściskam bo nawet natchnienia nie mam żeby wam poodpisywać! Buziaki

====

doczytałam się nazwy tego mleczka.. Tanno-Hermal. I to jest mleczko głównie na ospę no ale zobaczymy :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry