reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

ja już od 5.15 na nogach, mała od 1 spała z nami w łóżku, i w sumie sama nie wiem czemu nie chciała spać, bo temperatury raczej nie miała, może ten jej dziwny stan to od zębów, sama już nie wiem, dzisiaj na razie też bez temperatury, zobaczymy jak będzie później, ja już drugą kawkę piję, więc jak któraś ma ochotę się przyłączyć to zapraszam,
u mnie słoneczko ślicznie świeci, ale zimno jest bo termometr wskazuje -13 st,

Aga co do "ośemki" i bolącego dziąsła to ja ci nie pomogę, ja mam dolne i w sumie to nic się z nimi nie dzieje,
miłego weekendu życzę wszystkim

reklama
Ja sie tylko witam

U nie też pogoda super, niedługo jadę do mamy i też życzę udanego weekendu, to do poniedziałku, papapapapapapa

ale mi Jula pobudke zrobiła o 5. Do tego darła się że chce AM AM, ciągnęła mnie za rękę MAMA CHOĆ to ide, pokazuje na lodowke i woła DAJ SELEK no żesz kur... znów serek. Przez to że nie chce jeść od kilku dni nic innego jak serki na obiad sniadanie i kolacje na przekąski to samo woła, to schudła znów waży 9500 i skaza białkowa wróciła.

Wczoraj podpisalismy umowę przedwstępną i mielismy świętować, zamiast tego poszłam spać o 21 bo głowa mnie okropnie bolała. Boli do dziś ;/

Miłego weekendu kobitki, ja na pewno jeszcze będę zaglądać.

cześc matki wariatki!!!

My na nogach od 7, wczoraj poszliśmy spać o 22 więc wyspana jestem :-p Dopiero co skończyłam sobotnie porządki ufff, łosiu śpi więc trzeba nacieszyć się błyskiem w mieszkaniu :-D
Wczoraj byliśmy u teściów.. Znowu mnie wkurzyła tekstem że jest gruby :confused: Mi się nie wydaje, że należy do pulchniutkich.. No i zwróciła mi uwagę, że za trudne słowa go uczę :confused2: Bo patrzeliśmy przez okno i samochody jechały. No i opowiadam Kacprowi co tam widze, on woła auto, a ja mu auto jedzie.. A ona że słowo jedzie to za trudne, że powinnam mu mówić takie jak "miś, lala, tata, mama"... No to jej powiedziałam że on potrafi powtórzyć takie słowa jak "jedzie" "idzie" . No i moje małe słoneczko w tym momencie powiedział "jecie" :-) Chwilę zepsuła teściówka mówiąc że Ola też potrafi takie słowa mówić. Dodam że jest rok starsza. No i nasłuchałam się ochów achów nad wnuczką. To co że nie zwróciła uwagi na to że w ogóle jej nie słucham bo zaczęłam się bawić z łośkiem :confused:

Beatko Kacper też miałam czas że tylko serki były pycha.. Obiadu przez tydzień prawie nie tknął. Il się przy tym nerwów najadłam :wściekła/y: Ale w wtorek kupiliśmy z mężem mu herbatkę owocowo-ziołową z Posti dla niejadka. I nie wiem czy to zasługa herbaty czy przejadły mu się serki ale od środy muci obiad aż miło :szok:
A poświętujecie dzisiaj :tak::-)

Aguś też mam ósemki.. Zazwyczaj mam spokój, ale czasem napuchną i strasznie bolą. Nic z tym nie robię, aż tak w pupe mi jeszcze nie dały ;-)

U nas tez pieknie słoneczko świeci, więc popołudniowy spacer murowany.
Może do kuzynki się wybierzemy bo z Irlandii w nocy przylecieli. A że jeszcze jej maluszka nie widziałam to trzeba na odwiedzinki się wybrać. Ale to się jeszcze okaże czy dzisiaj, czy jutro czy kiedy tam :-) przed tym idziemy do sklepu coś jej maluszkowi kupić ;-)

Udanego weekendu dziewuszki!!!

Czołem Lipcu
Przeslijcie trochę słonka w strony warmińsko-mazurskie.

Vioreczka
ja pewnie bym poczekała jeszcze z tydzień i kazałabym sobie zrobić CC z kartką od ortopedy w ręku, a jeszcze bym zadzwoniła po pogotowie, że nie mogę się ruszyć z bólu..... Generalnie pewnie bym zmieniła lekarza i szpital skoro tamten taki zacofany jest.... Ja miałam wspaniałego lekarza i naprawdę super poród- mogłabym rodzic co miesiąc.

Dmuchawcu Tobie zyczę aby cała akcja porodowa poszła tak jak sama byś chciała. U mnie sama położna(chociaż jej nie znałam) powiedziała, ze ona woli żebym rodziła pod jej dyktando czyli bez nacinania itp. Miałam wtedy przeć kiedy ona mówiła i tak długo jak kazała, z masażem szyjki i obyło się z jednym maleńkim szwem na szyjce- którego de facto wcale nie musiało być- określiła to jako kosmetyka. Acha i miałam wybór jak i gdzie chcę rodzić i wybrałam łóżko- ale tylko dla tego ze było cholernie wygodne i tak mi było najlepiej- a ona namawiała mnie nawet żebym spróbowała na czworakach.

Aga co do tych nieszczęsnych ósemek to nalepiej zrobić przeswietlenie. U mnie tak bola co jakiś czas raz mocniej raz lżej i na RTG wyszło, że rosną w kier. 7 i są do usunięcia i zwlekam z umówieniem się do chirurga bo się boję.... Najbardziej siniaków i nie wyobrażam sobie jak ja ta gębę tak szeroko rozdziawię.....

Beatko w kauflandzie przy normalnym herbatach. Zaznaczam że jest ona niby od 3 roku życia. Ale kiedyś sama lekarka mi mówiła że nie mam takim czymś się sugerować tylko zawartością. A w herbatce są same zioła, owoce i witaminy (10).

Jednak wpadam do Was znowu

Mała zasypia, M wróci pózno, miał problemy z kumpla autem, który kupili ale już wszystko ok i wracają.
Nie mam jakoś weny do pisania, Mała znowu stoi w łóżeczku i mówi żeby fim (film) włączyć :confused:

po całym dniu, bardzo męczącym :hmm::hmm::hmm: dniu wpadam na chwilkę przed spaniem, jestem tak padnięta :frown::frown:, że idę zaraz spać :tak:, z małą w sumie jest nawet dobrze, temperatury nie było, chociaż dziś znowu zauważyłam katarek, za to M niestety kompletnie rozłożony, leżał cały dzień w łóżku, a chory facet jest gorszy niż chore dziecko :-p:-p , nie to że w niczym mi dziś nie pomógł, małą się nie zajął to jeszcze co chwilkę coś chciał, mam nadzieję, ze jutro już mu będzie lepiej,

spokojnych snów i ciepłej niedzieli:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Adudz no to faktycznie miałaś ciężki dzień, życzę spokojnej nocy i zdrówka i oby jutro tak ciężko nie było
Odpowiadam na zaległe pytania-milky way wyszedł, kremu robiłam x 2 więc super, ja bardzo lubię to ciasto i proste do zrobienia. Jeśli chodzi o cv to dowiedziałąm się że mój PUP wstawia ogłoszenia o pracę do internetu z dużym opóznieniem więc często oferty okazują się nieaktualne, no i niedługo potem ogłoszenie zniknęło a odzewu żadnego nie było :no: Chyba nie pozostanie mi nic innego jak chodzić do PUPu i zaglądać w gablotę :confused:

Ostatnia edycja:
Do góry